[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Gourami apatic  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa, cum ziceam la mine in topic "un nou setup...", am un gourami pitic/cobalt/curcubeu apatic. Deschid si aici un topic, poate e vazut de mai multa lume. Deci, am patru gourami pitici, doi mai mari, doi mai mici. Cei mari sunt mereu impreuna bine mersi, impreuna cu ceilalti pesti (2 gourami galbeni 3-4 cm, 6 barbus tetrazona mici si niste ancistrusi). Nu sunt probleme de fugareala intre tetrazone si gourami, grupurile nu au probleme. Unul dintre cei doi gourami mai mici e foarte apatic, sta numai sub filtru. Nu are semne de boli, solzi lipsa, ochi umflati, gris. Culoarea este mai pal, nu se misca din coltul lui decat 2-3 cm, nu urca la mancare-sau cel putin nu il vad io. De la o vreme, si celalalt gourami mic a devenit oleaca apatic.
Pe amandoi de 2 zile i-am mutat intr-un acvariu de 25 de litri, cu neon de 11W, incalzitor setat la 30 de grade, filtru Aquael fan mini hang-on. Am pus solutie General Tonic de la tetramedica 6mililitri, am pus o lingurita de sare dizolvata, le-am dat drumul si la o pompa de aer, sa fie circulatie in apa...
Mari schimbari de comportament nu sunt, stau amandoi pe fund, linistiti, urca la mancare cand le dau, dar nu ca hamesitii. Cel apatic rau a ramas apatic, celalalt parca il mai vad miscandu-se, din cand in cand mai da "o raita" pe la celalalt sa il "activeze". Schimb de apa ieri 10 litri, azi 10 litri, adica in jur de 50%.
Ce mai e de facut? Sa ii tin in continuare izolati, sa mai fac vreun tratament? Sa il las doar pe cel apatic rau si pe cel mai "vioi" sa il mut inapoi in comunitar? In speranta ca am dat cam toate amanuntele si datele problemei pe care le detin, astept ceva sfaturi, idei... Multumesc si craciun fericit.

P.S. Sper ca nu am scris toata poliloghia degeaba. Stiu ca un gourami pitic pui e 2-3 ron, dar am ambitia sa ii salvez, nu sa ii eutanasiez

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Schimb de apa din nou 50%, baietii urca sa manance, cel mai apatic mai jenat, dar urca. Ma gandesc pe celalalt sa il mai tin si maine si apoi sa il trec inapoi in comunitar, pare ca nu are probleme. Pe "apatic" il mai tin 2-3 zile, poate singur isi revine mai bine din "motaiala". Am adaugat azi juma lingurita sare dizolvata si inca 2 mililitri de General tonic, sa mai inverzesc oleaca apa. Ceva idei? Poate maine cand se revine pe baricade din concediile de Craciun...

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Gouramul apatic are coada franjuri, celalalt e bine mersi. Nu stiu daca l-a muscat sau alt motiv, dar azi il scot pe cel sanatos si il bag la loc in comunitar, iar apaticul... Dumnezeu cu mila...

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Miroase a Finrot. Baga-i niste JBL Ektol sau altceva similar si poate isi revine. Important ar fi de stiut si care este cauza aparitiei.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Celalalt s-a intors in bazinul mare, pare ca se reintegreaza. Ala "apaticul"... nu am timp sa ii caut JBL Ektol. O sa ii continui tratamentul cu general tonic si apa la 28-30 de grade, si sare, si schimb de apa, si gata. Om vedea ce o mai fi. Cauzele nu imi dau seama care sunt, avand in vedere ca e afectat doar unul, si cel mai mic dintre ei. Poate natura isi spune cuvantul si ceilalti nu il placeau si l-au izolat. Coada franjuri a aparut in acvariul de carantina si nu in timp ce e era in comunitar. Inseamna ca apaticul nu stie sa se faca placut si colegii l-au "taxat".

This message was edited 1 time. Last update was at 27/12/2010 14:01:23

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Franjurarea cozii este un simptom al bolii, nu boala in sine. Boala exista dinainte sa i se franjureze coada.
General tonicul ala nu este cumva doar un complex de vitamine? Nu stiu daca face mare branza.
Cta faci de la tine pana la magazinul de pe sr. Turda?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

pe vremea asta si la cate am pe cap, prea mult. General tonic e un medicament fix pentru ce pare sa aiba pestele ala.

[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Carantina a fost desfiintata. Unul din gourami si-a reluat locul acum 2 zile in comunitar si ii merge bine alaturi de ceilalti doi. Al doilea, denumit "apaticul" a fost mutat azi, cu codita ici-colo franjurita, dar devenise destul de vioi in carantina, asa ca nu mai vedeam rostul tinerii lui in izolare. O fi bine, nu o fi bine, om vedea... Topicul se poate inchide, din punctul meu de vedere. Multumesc.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: