[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: popey
Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
scuze, acum merge! http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11580.page
citeste aici : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11580.page , sau foloseste si functia search
kmol wrote:Exista ceva care poate fi folosit la un acvariu ? Am incercat cu pompele de apa de la stergatoare dar fie se incalzesc cumplit de tare daca functioneaza mai mult timp fie fac un zgomot infernal ....

Exista multe lucruri care pot fi folosite la acvariu
Ne spui si noua ce vrei sa faci de fapt cu pompa aia de la stergatoare?
Fii mai explicit te rog.
Chanel89 wrote: Nu am cum sa il pun sa bata in luciul apei! dar si asa merge pt ca aerul circula in jurul acvariului!

Dragul meu sa stii ca nu are niciun efect ventilatorul pus de tine acolo, el nu face decat sa invarta aerul. Se pune sa bata pe suprafata apei , apa se evapora , iar cand acest fenomen are loc apare racirea , se numeste reactie exoterma, adica cu degajarea caldurii spre exterior, de aceea se raceste apa . Nu avem evaporare, nu avem racire . E ca atunci cand ai mana uda si o vanturi prin aer, ti se pare ca e rece, de fapt se evapora apa de pe mana ta si pielea ta cedeaza caldura in exterior . Asa ca nu mai consuma curentul degeaba! Pune ventilatorul sa bata PE suprafata apei . Asa o sa fii si mai "Jmecher" .
Fii binevenit, si succes cu acvariul. Numai ca nu e indicat sa il tii acolo la geam, o sa bata soarele in el si te umpli de alge
Hmmm , cabomba creste cat casa , plante de mijloc: sagittaria subulata, glososstigma elatinoides, blyxa japonica, , astea le am eu, mai sunt multe altele, dar astea sunt relativ "easy", oarecum mai usor de crescut, trebuie sa ai lumina buna sa poti creste asemenea plante, co2, fertilizare, samd, in general plantele de mijloc si cele din "fata", gen gazon, cer lumina buna si deasemeni fertilizanti atat in apa cat si in substrat. Necazul e ca plantele in acvariu nu cresc ca cele de pe camp
Pai unde vrei sa le pui, in fata , in spate, la mijloc? Ce mai ai prin acvariu? Ce zici de niste plante de suprafata ? Intrebarea ta e cam evaziva, plante frumoase sunt toate, depinde de ochiul care le priveste Cere ceva concret!
MoDy wrote:Insa nu vreau sa fie ppantat lumina tot o tin dar cu un bec economic cu lumina alba 10 ore pe zi...Lumineza tot acvariul..

Incerca te rog sa fii mai explicit, nu stiu ce ai vrut sa spui mai sus, noi astia mai in varsta suntem mai greu de cap, dar nu suntem rautaciosi.
alber wrote:In primul rand fundalu'. Nu dati cu paru ca nu e fundal. E faianta de pe perete. Se vede pentru ca omul n-a pus un fundal.

Imi cer scuze, nu mi-am dat seama, e tare asta ! Dar cu nisipul ala ros, nu-s ce sa zic, io la-s schimba , si hai sa ii spunem omului de ce: in mediul natural al vietuitoarelor ce vor veni in acvariul tau, nu se gaseste asa ceva, pentru odihna lor si a ochiului ce priveste , este bine ca ecosistemul pe care il avem in casa sa fie cat mai aproape de natural, este o particica din natura in acvariul nostru . Gata!

Interesante cele doua buturugi, dar nu prea inteleg ce e panoul acela din fundal, daca e pus pe post de decor, e ciudat. Si iar nisipul ala rosu da cam urat in acvariu.
Giany wrote:sa inteleg ca nu e corect sa fac schimb de apa doar odata pe saptamana si sa adaug apa in fiecare zi cand se evaporeaza ?

Da, mea culpa, nu am fost prea explicit, la evaporarea apei din acvariu, se evapora numai apa, sarurile si cilalti compusi ai apei raman pe loc, iar tu , completand iar cu apa, care se va evapora si aceea, nu faci decat sa cresti concentratia de minerale , fapt pentru care te sfatuiesc sa faci schimburile de apa mai dese ( 2-3 ori pe saptamana) si in cantitati mai mari , bineinteles sa nu depasesti 50% la un schimb de apa, sa nu apara deciclarea . Asa cum spuneam ,se poate evita acest chin completand cu apa de osmoza, care este apa pura, asta daca ai de unde sa iei, fara a avea un osmozor propriu . Pfff, cred ca m-am facut inteles .

ps - urmareste si topicul acesta : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/11580.page , nu s-a finalizat inca, dar este destul de educativ
Fa-ne si noua cunostinta cu tine, pana atunci, daca ai timp, citeste Ghidul incepatorilor si Ciclul azotului, le gasesti sus in stanga, la Link-uri utile . Probabil ai facut foarte multe greseli si din aceasta cauza iti mor pestii . oricum pentru a afla daca este asa, da-ne detalii mai multe despre acvariul tau : echipamente, nr de pesti , specii, sau cel mai bine arata-ne niste poze .

Apropo, "molia "ta se numeste pestele molly (Poecilia sphenops) si pestele guppy (Poecilia reticulata)

ps - treci pe la sectiunea "despre noi "
sory, nu m-am putut abtine, pe caldura asta am vinde toti incalzitoarele! Am intervenit de fapt sa spun ca nu merg link-urile postate !
acum un an ma zbateam si eu pe tema asta, citeste link-ul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/5594.page , acum tot la coolere de calc raman, cu teri bucati scad temp. de la 29 grade la 24-25 in trei ore la un bazin de aprox 100 litri, deci cu inertie termica marisoara . Ramane cel mai ieftin sistem de racire, dezavantajul este ca se evapora in jur de 2 litri de apa pe zi, se evapora apa, raman sarurile, schimburi mai mari de apa, sau apa de osmoza pentru cine are, dar daca ai bani de osmozor , ai si de chiller ...
Cel putin o bula la doua secunde, daca nu doua la trei secunde, depinde si de cantitatea de plante pe care o ai, si de cerintele lor, si nu in ultimul rand de ce pesti ai ... mai bine pune o poza .
La bomba bio nu ai cum face asta, risti sa o arunci pe pereti daca iti creste presiunea prea mult, iar la bomba home-made, fa reteta cu gelatina si reactia va fi cata de cat constanta si cam la o bula-doua / pe secunda . La o bula la patru secunde cum ai acum mi se pare cam putin ....
bobesque wrote: Insa am observat ca daca ii deconectez difuzorul, si las CO2 sa iasa mai repede pe timpul noptii dimineata incepe greu reactia. Dureaza cam in 2 ore dimineata pana se stabilzieaza.

asta se datoreaza faptului ca noaptea temperatura scade si reactia din bio-bomba este direct proportionala cu temperatura , si apoi, pana se acumuleaza iar presiune in tot traseul de la bomba pana la difuzor .

bobesque wrote:Intrebarea mea ar fi, la un acvariu de 42 litri net, cu aprox 25% suprafata plantabila, in care am 8 barbus tetrazona juniori, as putea lasa si noaptea bomba sa ruleze? Bomba scoate constant 4 bule pe secunda?

Apai, e tare mult patru bule pe secunda si ziua, ca sa nu mai zic noaptea... am avut si eu o bio bomba deasta (de la ferplast) , dar nu a sarit niciodata de 2 bule/sec .
Acum , e cu dus si intors, mai faci cateva teste de ph, sau te uiti la tetrazone, daca o iau razna si stau cu boturile pe la suprafata apei, inseamna ca e prea mare cantitatea de co2 din apa, caz in care trebuie sa aerezi apa astfel incat sa mai dizolvi din co2. Daca opresti codoiul noaptea, la fluctuatii mari de co2 apar algele de care o scapi foarte greu .

Prima concluzie : intrucat zici ca scoate 50% pe langa, eu zic sa o lasi si noaptea atata timp cat pestii sunt ok .( atentie la ei !)
Concluzia finala: fara rautate, fa pe dreaq in patru si ia-ti o butelie ! (stiu ca e criza, dar trebuie stimulata piata )

bobesque wrote: Iarasi observ ca difuzorul are tendinta sa scoata pe porii cei mai mari (din laterale), si cred ca 50% din ce iese din el se risipeste. Este normal asa? Aveti ceva idei legate si de difuzor?

Ti-am spus ca am avut alt tip de bio co2, nu pot sa iti raspund la intrebarea asta , las pe altii .
uite si aici :
http://www.marine.cbi.ro/page_website/pesti_exotici/zebre.htm
si fie ca acvariul tau sa fie pe atat de original precum numele
motanul wrote: nu e prea puternic? merci.

Nu e prea puternic, are un robinet de reglare a debitului,

Dar parca il vindeai ...

Forum Index » Profile for popey » Messages posted by popey
Go to: