Message |
|
In afara de faptul ca , ca si medii filtrante cel original juwel e mai bun decat cele aratate de tina intrucat acesta are trei bureti mari si chestia aia alba de deasupra, pot sa iti spun ca eu am folosit un aquael fan2 care si-a facut cu succes datoria, eu l-am schimbat pentru ca mi se arsese pompa si era cam 100 ron una noua .
|
 |
|
Nu ne-ai lamurit ce e cu chestia aia de plastic alba din partea dreapta a acvariului, si eu tot cred ca acvariul il ai la lumina soarelui, pune o poza mai de ansamblu, ia acvariul mai de departe sa vedem ce si cum . Drumul cel bun este cel indicat de danc, doar ca pana ajungi acolo, trebuie sa faci cumva sa supravietuiasca gupyy pe care ii ai.
|
 |
|
cred ca am gasit si eu ceva : http://www.reef.ro/products/76/2564/large/skim_box.jpg, eu zic ca e bun, dar poate ne spune g.g. sau altcineva care a folosit asa ceva . Si cel propus de Antoniot pare bun, dar daca nu a raspuns pana acum , am tot cautat pe google dar nu il gasesc pe ala lui .
|
 |
|
Cristi, de ce tii neaparat sa iti bati joc de noi si de acvaristica ? Nu orice bazin de sticla in care exista apa si pesti se poate numi acvariu . Te-a rugat in alt topic colegul nostru Alber sa respecti regulile de ortografie , la 13 ani trebuie sa fii cel putin clasa a VI-a , ar trebui sa stii ce sunt alea.
Sincer, nu am mai vazut asa ceva caruia tu ii spui acvariu, sa nu te mai duci la cel care l-a construit, nu se pricepe ( asta daca nu l-ai facut tu, caz in care , te rog, nu mai face altul! ). Lasand acestea la o parte, incearca macar sa pui o poza mai elocventa, din asta as putea spune doar ca acvariul tau este pus in bataia soarelui ceea nu e bine .
|
 |
|
gengiskhan wrote:Eu cred ca difuzorul meu ceramic face treaba macar cat unul cu filtru de tigara.
Aici sunt de acord cu radu, tot difuzor ceramic am si eu, cu el " redus " numarul de microrasboras, din nu stiu ce motive, a luat-o razna peste noapte reductorul de co2, si dimineata toate erau cu boturile pe afara ( oprit co2, bagat piatra aer si aerat la greu, au scapat 6 din 8) deci isi face treaba .
Iar temperatura este la fel ca alber, 26-27 grade.
|
 |
|
Asaaaa, nu am vrut, dar ma bag si io in discutie.... marfa mea:
Nano home made, 30x30x30, aprox. 20 litri brut,
1. substrat jbl aquabasis, cam 2 kile, apoi fo 5 kile de manado
2.cateva pietre de vulcan
3. filtru hang-on aquatic nature flow60
4.lumiona - aquatic nature soalr duo boy 13 w
5.flora :hygrophila difformis, blixa japonia, glossostigma elatinoides, si pogostemon helferi
cele doua din urma, s-au prins dupa mai mult de o luna, blyxa a decedat, no problem, cu higrophila e ca in filme, creste si la ecuator....
dupa mai mult de o luna, am observat cateva firicele de blyxa, si pogo care credeam ca si ala e pe duca, a inviat si el, nitel mai mult decat la mcroscop, dar pentru cine are ochi, stie...
Asa cum v-am spus mai devreme, nu voiam sa ma bag in discutia asta cu nano, dar mi-a deschis o rana radu,
gengiskhan wrote:Si daca tot suntem aici, cum stati cu pelicula aia de la suprafata la nano-uri? (Deci asta ar fi problema numarul 2)
Ete bre nea radule ca stau bine, am scapat de ea, m-a tot enervat si pe mine, dar am citit pe aici ca ar fi ba din cauza ca le dau prea multa papica la pesti, ba ca nu e acvariul ciclat, ba ca sunt prea multi pesti in acvariu cam astea ar fi cauzele , si am zis sa nu deschid alt topic, ca nu ma incardram in conditiile astea  dar acu, daca ai facut-o tu ,  hop si eu .M-am chinuit si eu am curatat vreme de o luna cu minciogu`de m-am saturat, noroc ca e open-top, ca altfel ma lipseam.
Ideea e ca, cine a zis ca e greu de echilibrat un nano, bine a zis, cu ala de 100 litri a mers mai usor dar cu asta, neam, nici acum nu sunt gata cu el .
a, si :
6. fauna: microrasbora galaxy - 6 bucati, supravietuitoare eroine, va povestesc alta data ce si cum , ca la origini au fost noua
|
 |
|
ok, understood, mersi inca o data si lui mihai_ghe .
In continuare am sa ma axez pe eradicarea  ticalosilor care ne-au dat batai de cap , dar nu aici, ci la locul potrivit.
|
 |
|
alber wrote:E, daca tie ti se pare ca spray bar-u' arata ca un distribuitor sau ca vreo teava de prin centralele termice, lasa-l acolo.
Aici m-ai nimerit  ,
Aici ti-am urmat eu indemnul:
|
 |
|
Ok, va multumesc amandorura pentru efortul depus de a ma ajuta, o sa caut "piesa" cu pricina pana scap de maelci, eu raman fan spray-bar, nu stiu de ce, poate e defect profesional, seamana cu ceva din domeniul in care lucrez
|
 |
|
alber wrote:Pai e ca si facuta treaba. Fa intr-un fel si baga ceva CO2 in acvariu. Nu-ti va parea rau.
Ce bine era daca era asa de simplu  , dar cu pasiune si odata cu trecerea vremii, toate se rezolva
|
 |
|
PFF, mama masii, am terminat de desfacut si curatat canistra, am luat toate mediile la rand, mai greu a fost la bilele alea perforate, am spalat totul in apa scoasa din din acvariu. In afara de mizeria care ma asteptam sa fie mult mai multa dupa o luna jumate, ( a iesit cam la fel ca dintrun aquael fan 2 curatat la o saptamana ) melci au fost dupa aproximatiile mele, ca greu era de numarat, fo ... pana in suta oricum. mici , intr-adevar . Stand si gandindu-ma cum sau cand au aparut indivizii, am inteles oarecum un fenomen: cand am curatat furtunele, care se mazgalisera tare, nu se mai vedea prin ele, a crescut presiunea la duze, respectiv circulatia apei prin canistra, si cred ca , crescand viteza de circulatie a apei, i-a dislocat pe comunitari de acolo . Sau poate a fost doar o coincidenta .... De cand plang si eu dupa niste Helene!
scificuss wrote:De ce nu renunti la spray-bar si sa montezi in loc o evacuare tip evantai.
cum arata aia? e un dispozitiv care se adapteaza la conducta sau e ceva home made?
|
 |
|
flo77 wrote:nu inteleg de ce nu reduci debitul, scoti spray barul si-l cureti?
Am curatat spray-bar-ul , dar in maxim 12 ore apar iar melcisori care obtureaza gaurile.
alber wrote:Acuma ma mai gandesc si la altceva. Habar n-am daca nu cumva este posibil sa intre chiar si oua in filtru si sa se dezvolte acolo.
In mod cert melcii vin dupa ce au eclozat ouale in canistra, nu cred ca ar fi putut trece de mediile filtrante.
|
 |
|
Reducere 25% - ramane la 30 ron.
|
 |
|
La solutia asta cu buretele in sorb ma gandisem si eu, cu retinerea ca , obturand oarecum absorbtia , sa nu obosesc prematur pompa. Am spray-bar-ul indreptat spre suprafata apei pentru a crea miscare, de cand l-am pozitionat asa am scapat de biofilmul care se facea deasupra apei, si in afara de asta, distributia apei este mai uniforma. Dar tot nu m-am lamurit, ce sa fac, sa desfac canistra, sa o iau la puricat?
|
 |
|
De curand ma lovesc de o noua problema : melcii imi astupa orificiile de la spray-bar, asta inseamna ca vin din canistra, am un Tetratex 700ex. Il am de 1 luna jumate, problema este ca nu stiu ce sa fac, sa il desfac si sa curat toate mediile , am vazut prin forum ca unii il curata si la un an de zile, cum vedeti rezolvarea problemei ?
|
 |
|
Giany wrote:ma gandeam sa fac rost de "riccia"sa fac ca un covor imi place super mult cum se vede  pentru asta e nevoie neaaparat de instalatie co2 ?
uite aici, mai negociem : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11656.page
|
 |
|
ok, te-ai mai gandit la alte plante dupa ce termini cu "buruienile", ce ai mai planuit pe acolo ? fauna e bine?
|
 |
|
m_3, ce mai face stellata? e bine sanatoasa?
eu astept  , mai arata-ne niste poze, care este evolutia?
|
 |
|
Se vinde:
o mana buna de riccia
8-10 fire blyxa
8-10 tufe glossostigma elatinoides
8-10 fire didiplis diandra
Totul la numai 40 lei !
Nu include transportul si tva-ul (glumesc)
|
 |
|
ok, te cred, hai sa lasam postul asta pentru ce a fost deschis, oricum rezolvat-o dukull3tz.
|
 |
|
|
|