[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan_McTudor
Forum Index » Profile for Dan_McTudor » Messages posted by Dan_McTudor
GYALAI TIBERIU wrote: salut. am 6 acvari 1-100litri 1-90litri 1-40litri 3-50litri. Am putini pesti dar vor fi si alti.Problema ii ca nu am inmultit inca scalari.IN (ROMANIA) nu erau atitea probleme cu apa. Cu tinpu se invata nu! salut :rulez:

Razvane, un bun amic spunea "ce e val ca valu' trece"... A avut dreptate.... "Prietenii stiu de ce"..... Pacat.... Am avut bune intentii....
O sa spuneti ca sunt nebun (mai ales datorita locului unde ma aflu - vezi avatar), ca ma preocupa chestiunea racirii apei taman acum, cand e iarna... Dar nu e chiar asa... Topicul "Racirea apei" a fost inchis, astfel incat nu pot decat sa redeschid unul nou. De aici "II" In primul rand, in Finlanda interiorul (apartament, casa, servici, masina, autobuz etc.) este supraincalzit iarna. Diferentele de temperatura sunt fantastice !! Ai + 27 in casa (regulat !!) si - 27 afara.... Deschizi geamul sa aerisesti - drop temperature cu 10 grade !! In al doilea rand, in Romania e clar ca temperatura in timpul verii e o problema. Cum o rezolvati ?! Boooon, exista, evident, multiple solutii, de la clim pentru camera respectiva, trecand prin asezarea acavriilor in camere ferite de caldura etc.etc.etc. DAR la pereti dubli ai acvariului s-a gandit cineva ?! Exista vreo persoana care aplica acest procedeu ?! Hai ca n-or fi astia chiar cei mai deshtepti... http://www.tecoonline.com/eng/prodotti/prodotti.asp?tipol=1&menu=1 Uitati-va la acvariile cu sisteme de racire integrate. Probabil costa O AVERE. Dar un geam dublu, in spate (in al carui spatiu interstitial sa circule apa rece/sa se puna gheata etc. etc. ?!) Are cineva vreun sistem similar ?! Idei ? Impresii ?
Cam cat "rezista" un acvariu "clasic" (chit + cornier, fie el si din aluminiu) vs. silicon (cu sau fara cornier) ?? Desigur, ma refer la utilizare continua.
Asa e, se inmulteste rapid, dar.... doamna Dolly ( ), Lemna m. e "aspirator" de nitriti, nitrati s.a.m.d......
OF, OF OF... OI, OI, OI... "Prietenii stiu de ce".... Alte raspunsuri ?! :-)
Dolly wrote:De ce nu folositi Tetra Aqua Safe la schimburile de apa? Stiu ca si Dalles a mentionat asta intr-un post cu rezultate foarte bune. Si eu il folosesc si nu am, nici un fel de pelicula.

Hmmm.... Dupa umila mea parere, faptul ca voi nu aveti pelicula NU se datoreaza folosirii TetraAquaSafe. Pot argumenta... Nu ca TetraAquasafe n-ar fi buna, este excelenta, eu o folosesc regulat, dar nu cred ca asta e rezolvarea problemei peliculei. Solutii, in plus fata de cele deja aratate, ar fi un filtru special (aici, unul facut de Eheim, pentru suprafata, este 50 Euro !!!) si.... "amarata" aia de lintita, Lemna minor... Daca ar sti unii (caci voi, ceilalti, sigur stiti ) cate calitati are plantutza asta... :-)
La cat ajunge un acvariu nou, facut bine, de cineva cu experienta, nud (fara capac, fara gauri pentru scurgere la picatura), de dimensiunile 100x50x50 250 litri ? Un pret informativ, nu este o cerere !!! Livrare Bucuresti-Ploiesti. Testez piata pentru viitor(ul destul de apropiat - 1 an).
Tiberiu, iar esti prea "scurt" in exprimarea ideilor... Acuma, s-o pun altfel, OK ai apa dura. Ai sigur scalari, dar nu stim ce alti pesti (daca ai altii). Parerea expertilor (pe care mi-am insusit-o datorita logicii infailibile) este sa ai in acvariu nu apa pe care o vor pestii, ci pestii care "merg" cel mai bine cu apa ta... Cu alte cuvinte, este mult mai usor sa tii, in cazul tau, pesti care au nevoie de apa dura (iti recomand ciclizii africani. Te invidiez ca ai apa asta, atat de potrivita lor), decat sa modifici caracteristicile apei, dedurizand-o, pentru a tine pestii care "iti plac" (recte scalarii). Daca vrei pesti sud-americani, iti trebuie apa moale (din belsug aici unde sunt eu), dar dedurizarea apei nu e chiar asa de simpla cum pare. RO, apa de osmoza (inversa) e OK, dar combinatiile necesare pentru a rezulta un anumit kH, gH SI pH iti vor "manca zilele"... Daca intram si in detalii legate de CO2.... Parlam discutii inca 10 zile... BREF - alege pestii care "merg" la apa ta !
Nu e cam mult ? Gandeste-te ce pesti am - Lemon tetra, 1 P. ramirezi si 3 pupaciosi... E adevarat ca boala, fiind in faza incipienta, nu-i afecteaza (aparent) prea mult - au pofta de mancare, nu se "scarpina". In plus nici un Lemon nu are vreo "bobita" de gris, doar ceilalti 4. Deci stress-ul nu e (chiar) maxim. Dar, chiar si asa, nu-i cam mult 29-30 ??
Cred ca a vrut sa spuna ca apa e prea dura si intrebarea (care n-a venit) a fost cum sa micsoreze duritatea.... Presupuneri...
Eu am decis sa merg pe mana finlandezilor - temp. 27, Protozin (de la Waterlife) 2 ml./zi la 60 litri apa. O sa vad ce efecte are.... Asupra pestilor si a plantelor. Mai ales ca boala este in faza incipienta. Fiindca veni vorba, Protozinul costa aici 20 Euro flaconul de 120 ml. MI L-AU DAT GRATIS, caci au considerat ca nu aveam de unde sa iau grisul, decat de la ei.... Pe cand asta intr-un pet-shop romanesc ?! Da de', s-or schimba lucrurile odata si odata....
Lasandu-l pe Razvan cu poantele lui
dupa cum spune si titlul topicului....

AM GRIS .....
, eu chiar am un inceput de gris.. Luat din pripa, sa vedem cu o sa mearga tratamentele.... Va tin la curent.
Dalles wrote:Era mai bine daca bagai imediat punga in haina, sub pulover, la caldura.
Fratilor, folositi cu incredere.... HARTIA DE ZIAR. Punga cu pesti/plante se "imbraca" in hartie de ziar (dar nu o coala, doua, ci cat mai multe). Astia pe aici folosesc hartia de ziar chiar si la ambalatul buchetelor de flori in timpul iernii. Si stiu ei ce stiu, caci e tara frigului...
Mi-a dat-o proprietarul pet-shop-ului de unde ma aprovizionez. Ca de', ii fac vanzare. Sa speram ca o sa-i mearga bine plantutei. E prima planta "neverde" din bazinul meu...
Azi am capatat vreo 7-8 fire de Ammania Gracilis, rosie ca focu'
Nici o problema, nu ma suparasem....
viviparu'"]si cativa catei de usturoi. [/quote:6225772a40 wrote: Pe bune ??? :o
Nu cred ca o sa gasesti in realitate un caras mai albastru decat asta: http://www.aquariacentral.com/forums/printthread.php?t=48722
Granulele sunt mai bune decat flakes, cu conditia sa le placa si pestilor. In ceea ce priveste hrana vie, "trage" un ochi la rubrica "Hrana" a Forum-ului. Mai sunt si retele "home made", genul:
one pound lean beef ( not ground beef)
8 ounces of frozen shrimp
2 eggs (raw)
5 ounces or half box of frozen spinach
2 teaspoons brewers yeast
3 crushed multi vitamin

use a food processor to grind it all together, put some in plastic freezer bags
smash it flat and freeze it. then you will be able to break off only what you need. be sure not to over feed because this stuff can get nasty if leftovers are allowed to gather at the bottom of the tank. Let me know what your fish like it, Mine do! Both salt water and fresh water.

dar cred ca se justifica efortul doar cand ai o gramada de acvarii/pesti.
GYALAI TIBERIU wrote:bai gicule stau in italia,unde apa are o gramada de probleme, daca nu intelegi nu te baga.

Nu ma cheama Gicu, deci imi datorezi cel putin un ..... miel ! OK, Italia... Spune-ne, te rog, cine si cum (cu ce anume) a facut analizele - laborator, stuff gen "5 in 1" etc. Apoi, zi-ne cum e apa (la robinet, caci presupun ca din aceea pui) acolo. E derutant sa vezi duritatea temporara cu 10 unitati mai mica decat cea totala. Duritatea remanenta este rar atat de mare... Si tot nu ne-ai spus CARE ESTE INTREBAREA !!!

Forum Index » Profile for Dan_McTudor » Messages posted by Dan_McTudor
Go to: