[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ioan
Forum Index » Profile for Ioan » Messages posted by Ioan
Message
Ca sa fi in tema in caz de nevoie ar fi poate bine sa stii cata apa o sa ai in acvariu, daca nu mai ai altceva in el.
Eu as zice sa tot calculezi, pana ajungi pe la 270L, daca 120 x 50 x 50 sunt dimensiunile exterioare.

Faci greseli elementare:
Bogdan_Musat wrote:aceste dezavantaje cred ca se pot elimina:
-stropii si zgomotul prin reducerea inaltimilor de cadere - Prin asta reduci timpul in care are apa contact cu atmosfera si implicit cantitatea de clor eliminata.
-umiditatea prin acoperirea partiala a suprafetelor de evaporare, putand fi astfel reglata, dupa preferinta - Prin asta creezi o zona in care creste concentratia clorului pentru ca opresti contactul cu atmosfera. Acoperirea partiala nu reduce evaporarea daca creezi un curent de aer care indeparteaza clorul, iar daca nu-l creezi se produce zona cu concentratia marita de clor, care reduce difuzia clorului din apa in aer.

Mai sunt si alte greseli in conceptul tau.
Metoda cu carbunele este in prezent cea mai eficienta, comoda si sigura. Metoda cu Tiosulfatul de sodiu necesita control si dozare continua si prezinta riscul intoxicarii pestilor in cazul functionarii defectuoase a instalatiei.
Daca-i merge bine, lasa-l in pace. Un transplant l-ar ajuta, dar,...e cam riscant.
Scri tare,...ciudat!
Daca incerci sa te orientezi putin dupa cum scriu cei mai vechi de pe aici vei fi acceptat cu mai multa placere.
Cimentul poate sa contina substante care modifica proprietetile apei, sau se poate degrada in timp, sub influenta ei. In comert se gaseste, pentru industria alimentara, rasina epoxidica fara substante toxice. Eu nu-ti pot da informatii mai amanuntite pentru ca nu cunosc produsele comercializate in Romania.
Acvariul este la ciclat? Mai ai si alt suport pentru bacterii sau ai doar buretele colmatat? Cand il speli arunci la canal si cele 3-4 bacterii care au apucat sa se depuna pe burete. Pentru un acvariu de 25L ar fi mai potrivit un burete mai mare, ca. 10x10x10cm, prin care sa circuli apa cu un tub prin care se ridica apa cu ajutorul aerului, un filtru "Bolborositor". Ideal ar fi un filtru "Canistra", dar cel mai mic costa cat 2 acvarii de 25L.
E greu sa tii pestii in viata fara filtrare biologica.
Decorurile din ampora acoperita cu ciment se protejeaza cu rasina epoxidica.
Informatii mai amanuntite se gasesc din abundenta pe diferite pagini din internet. Constructia acestor decoruri are traditie indelungata in acvaristica si exista nenumarate variante, simple, sau cu filtre biologice incorporate, cu cavitati in care se gaseste substrat pentru plante sau adaposturi pentru pesti etc,.
Nu cred ca-i constipat pentru ca, dupa cum scrii, n-a mancat dimineata, iar marirea abdomenului a aparut mai tarziu.
Eu n-am reusit sa salvez nici unul din vreo 5 aflati in situatia asta in decursul mai multor ani. Hidrophizie infectioasa? Separa-l de toti ceilalti! Bactopur direct.
Daca n-o fi altceva cu pestele tau!
Nu-i chiar simplu sa deosebesti o constipatie de o infectie intestinala, mai ales ca sarea amara da rezultate in putine cazuri cand sunt intr-adevar constipati.
Ar fi mai precaut sa elimini cauza bolii in locul simptomelor. Ph/kh minus nu-i conceput sa elimine Na din apa, si fiind un acid, daca-l pui in acvariu cu nemiluita, te poti trezi cu efecte colaterale nedorite.
Chiar si unii Heckeli hibrizi sunt mai usor de reprodus decat altumii. Inca n-am vazut Heckeli cu ochi cenusii reprodusi in captivitate. Anul trecut am vazut la Duisburg pui de "ceva" despre care vanzatorul pretindea c-ar fi Altumi. Nu avea poze cu puii langa parinti, cu toate ca si asta se poate truca, daca nu e vorba de larve, si nici alta dovada, cu toate ca o asemenea realizare cum este reproducera acestor pesti nu poate fi prezentata credibil doar scriind un nume pe acvariu. Nici de cel din imaginea mea de mai sus nu pot fi sigur c-ar fi Altum, din cauza inclinatiei prea mari a portiunii dintre frunte si gura. Exista Altumi la care fruntea si partea superioara a gurii formeaza un unghi ceva mai mic, apropiat de 90°. Heiko Bleher, un cunoscator foarte bun al lor, sustine ca aceia ar fi cei adevarati. Ma tem ca cel din imagine era si el un hibrid.
A trait de la 5cm intre discusi, la ph=6,5-7,5; dGH=4-11°; dKH=3-8°. A mancat granulat, Artemia si mixtura pentru discusi. Nu l-am surprins niciodata ferindu-se de lumina tubului de 60Watt desupra acvariului de 2m. A fost foarte usor de satisfacut, n-a facut nici un fel de nazuri, se simtea bine intre discusi. A sarit din acvariu cand eram plecat in concediu. Altumii suporta foarte greu stresul transportului! Atentie in primele zile la adaptarea la noile conditii de viata.
image
E mai simpla de aplicat decat cea cu coloana de apa, care necesita spatiu mai mare. Bineinteles ca trebuie un pic de fantezie si indemanare ca sa fie pusa in practica, pentru ca de ex. "caramida" aia nu sta de la sine in varful burdufului. Trebuie sa aiba niste ghidaje pe care sa poata culisa. Eu intentionam doar sa transmit o iee, care se poate aplica in mai multe feluri. Avantajul este ca se poate stoca gazul si se obtine o presiune constanta, atata timp cat exista o rezerva.

PS Imi cer scuze ca i-am raspuns colegului @popey intr-un fel in care nu se putea exclude posibilitatea ca textul sa poata fi interpretat ironic.
@popey, imi pare rau, te rog sa-mi scuzi greseala. N-am facut-o intentionat.
Daca vrei sa functioneze ca filtru bio, redu viteza apei la jumatate la iesirea lui. Asta nu-i o rezolvare, ci un compromis prost. Ideal ar fi sa-l folosesti ca filtru rapid, cu burete in el, si ca filtru bio sa folosesti o canistra sau un filtru bio intern, cu volum de 2-3L si viteza apei circulate mai redusa.
E placut sa ai in casa un colt de natura, daca traiesti intre pereti de beton si sticla. Eu am norocul sa trec zilnic prin asemenea peisaje in marime naturala. Topicul acesta imi aduce aminte de copii care, intrebati cum arata vaca, raspund: "Lila cu pete albe"
Masoara amoniac, nitrit, nitrat. Amoniac si nitrit trebuie sa fie 0,00, altfel se filtreaza prea putin bilogic. Nu te astepta la rezultate bune de la aquaelul cu siporax. E facut sa filtreze rapid, nu biologic. Ramane hrana neconsumata?
Daca n-ai bani, spre deosebire de noi toti ceilalti, care nu mai stim cum sa scapam de ei, de ce nu-ti faci o bomba care te costa doar munca cerebrala si n-ar mai avea principalele deficiente ale bombelor cunoscute pana acum? Sau esti ferm convins ca acelea nu se pot elimina? Stocheaza surplusul de CO2 si foloseste cat ai nevoie din el! Sa te ajut putin? Vrei o idee de la care sa poti porni? Probabil ca necesitatea productiei continue se poate rezolva prin 2-3 peturi pornite decalat in timp.
image
Ai un mesaj privat.
OK. Iti comunic ce-mi raspunde. Daca nu se rezolva ma interez sa aflu daca mai are cineva. Ai preferinte?
Sigur ca se poate, e chiar bine sa-i tii in apa mai putina pana-s sub 5-6 cm, ca asa poti sa schimbi apa mai des si asta le prinde bine. Cand vor fi maturi si au peste 10 cm va trebui sa ai cel putin 100-150L pentru ei.
 
Forum Index » Profile for Ioan » Messages posted by Ioan
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com