[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
o bomba mai mare  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ce credeti, se poate face o Bomba cu drojdie mai mare, sa zicem intr-un bidon de 5 litri ? Care ar fi rezultatul? prea mult co2? Care sa nu poata fi controlat ? Sau poate tine mai mult ? Pareri, sugestii sau cine a mai incercat sa spuna ce culoare i-au iesit peretii!

nimeni nu s-a nascut invatat, dar multi au murit prosti
[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Oare de ce crezi ca pt bomba cu drojdie se recomanda pet-uri de bauturi carbogazoase ?
Sincer pina acum n-am vazut apa minerala carbogazoasa , sau sucuri carbogazoase la pet-uri de 5 l .
[Email] [WWW]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu iti rezista nici capacul nici recipientul.

fost cesrobis
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

mi se pare ca a mai discutat cineva pe undeva, iar bidonu de 5L e de apa plata, si nu ar rezista. Stiu persoane care au incercat in extinctoare si alte nebunii. Dar rezultatul in principiu va fi mai multa fermentatie, implicit presiune mai mare. Adica nu vei avea durata mai lunga la bomba ci o presiune mai mare . Personal nu am icnercat, ca nu`mi place sa varuiesc asa ca am trecut pe butelie. Pt inceput butelie oxigen, reductor de bere ...asa lejer

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Pfuaaaa, la asta cu rezistenta sticlei nu m-am gandit. Alex, pana fac rost de bani pentru reductor, ma chinui cu bomba si caut si io solutii . (apropo, am gasit sa umplu butelia in Calarasi , am umplut-o deja ) .
1. Bun, dar in cazul in care as gasi un recipient rezistent la presiune , de capacitate mai mare, ce s-ar putea intampla ? Nu ma gandesc decat ca ar putea fi prea mult co2, as vrea sa imi spuneti daca am sau nu dreptate .
2.Si inca ceva, eu am bomba de 2 litri, merge ff bine, am o bula/sec., merge si noaptea ca am ph-ul cam mare, dar pana acum am mai pus eu mana pe sticla si nu mi s-a parut ca fi prea umflata, deci ce presiune sa faca acolo incat sa sara pe perete? poate doar in cazul in care se infunda ?!

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

popey wrote:Pfuaaaa, la asta cu rezistenta sticlei nu m-am gandit. Alex, pana fac rost de bani pentru reductor, ma chinui cu bomba si caut si io solutii . (apropo, am gasit sa umplu butelia in Calarasi , am umplut-o deja ) .
1. Bun, dar in cazul in care as gasi un recipient rezistent la presiune , de capacitate mai mare, ce s-ar putea intampla ? Nu ma gandesc decat ca ar putea fi prea mult co2, as vrea sa imi spuneti daca am sau nu dreptate .
2.Si inca ceva, eu am bomba de 2 litri, merge ff bine, am o bula/sec., merge si noaptea ca am ph-ul cam mare, dar pana acum am mai pus eu mana pe sticla si nu mi s-a parut ca fi prea umflata, deci ce presiune sa faca acolo incat sa sara pe perete? poate doar in cazul in care se infunda ?!

1:
pc.ciprian wrote:.....Dar rezultatul in principiu va fi mai multa fermentatie, implicit presiune mai mare. Adica nu vei avea durata mai lunga la bomba ci o presiune mai mare . ...

Da. mai mult co2, presiune mai mare. Daca vei reusi sa stabilizezi cumva presiunea respectiva, atunci poate va fi oarecum de durata, daca asta e problema

2. In principiu nu are de ce sa se infunde . Incearca sa faci 2 bombe legate in paralel cu un T si dublezi cantitatea de co2 , mi se pare cea mai rapida si mai ieftina solutie pana gasesti reductor. Incearca sa dai niste telefoane pe la ceva fabrici de co2 ceva statii de incarcare, vezi pe la vanzari, ca poate gasesti ceva mai ieftin.

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:mi se pare ca a mai discutat cineva pe undeva, iar bidonu de 5L e de apa plata, si nu ar rezista. Stiu persoane care au incercat in extinctoare si alte nebunii. Dar rezultatul in principiu va fi mai multa fermentatie, implicit presiune mai mare. Adica nu vei avea durata mai lunga la bomba ci o presiune mai mare . Personal nu am icnercat, ca nu`mi place sa varuiesc asa ca am trecut pe butelie. Pt inceput butelie oxigen, reductor de bere ...asa lejer

Sorry ciprian, nu vazusem ca ai raspuns si tu ,mi-ai raspuns la prima intrebare, dar la a doua tot sunt nelamurit, asa cum am spus, bomba mea de 2 litri nu are presiune, e destul de moale sticla . Probabil ca la cantitate mai mare de compozitie sa creasca intr-adevar presiunea?

[Email] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Ti am zis eu ca trebuie sa gasesti si in Calarasi. Sa fi atent sa ti cantareasca Co2 sa nu ti bage prea mult in butelie. Daca iti baga mult mai mult declanseaza dupa supapa de presiune. Referitor la reductor urmareste vanzarile poate gasesti unul ieftin. Sau un reductor misto gasesti la Reef de la Aquamedic pe la aproape 4 mil.

fost cesrobis
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Daca folosesti reteta cu gelatina , e normal sa nu ai o presiune atit de mare in sticla , ca si in cazul retetei fara gelatina .
Pina la urma ce te intereseaza ? Presiunea in sticla sau cantitatea de CO2 eliminata ?
[Email] [WWW]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

snakefishmike wrote:Daca folosesti reteta cu gelatina , e normal sa nu ai o presiune atit de mare in sticla , ca si in cazul retetei fara gelatina .
Pina la urma ce te intereseaza ? Presiunea in sticla sau cantitatea de CO2 eliminata ?

Aha! vezi ca mi-ai raspuns la nedumerirea mea? Pai acum inteleg, deci reteta cu gelatina nu produce presiune excesiva, asta inseamna ca pot sa fac o reteta de 5 litri fara teama de a chema zugravul.
Si ca sa raspund la intrebarea ta, ma intereseaza a produce co2 timp cat mai indelungat, de presiune nu am nevoie, iar de cantitate depinde de temperatura din camera, deocamdata sunt avantajat de timp, mai am la dispozitie cel putin doua luni pana cand temperatura la mine in sufragerie va atinge 26-28 de grade, momentan am 21-22, deabia pleaca reactia in bomba. Pana atunci voi scapa de chinuri.

[Email] [Yahoo!]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

In aceeasi sticla de 2l , folosind reteta cu gelatina obtii CO2 pt aproximativ 3 saptamani , comparativ cu o saptamina pt cealalta reteta . Asa ca ... nu vad rostul riscului folosirii unui pet de 5 l . Ala nu cred sa reziste la o presiune mai mare de o atmosfera .
[Email] [WWW]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

popey de ce nu incerci cu 2 sticle de 2l puse in paralel? si ai doza dubla? macar e mai sigura decat una de 5L

This message was edited 1 time. Last update was at 29/03/2010 20:29:42

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Ma bag si eu ca musca in lapte: la reteta aia de CO2 cu gelatina si drojdie oare de ce nu e buna si drojdie de-aia proaspata? Eu am pus de-aia uscata si dupa ceva timp nu mai scoate CO2 cu toate ca mai este gelatina de-aia dulce neconsumata. Oare sa fie proasta calitativ cea uscata cu toate ca e Dr. Oetker?
[Email]
LUPmic
Senior member

IP:

Eu am avut si bomba "la 5 litrii", reteta cu gelatina si n-au fost probleme.
Dar tot la reductor si stingator am ajuns
[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:popey de ce nu incerci cu 2 sticle de 2l puse in paralel? si ai doza dubla? macar e mai sigura decat una de 5L

pffuuuiiiiiiiiiii, ori eu nu am fost explicit, ori tu nu ai inteles ce vreau......
NU imi trebuie doza dubla, imi trebuie durata de emisie co2 mai lunga. Speram ca , prin marirea cantitatii de compozitie, sa rezolv ( cu ajutorul vostru ) problema asta .

[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Retrokor wrote:Ma bag si eu ca musca in lapte: la reteta aia de CO2 cu gelatina si drojdie oare de ce nu e buna si drojdie de-aia proaspata? Eu am pus de-aia uscata si dupa ceva timp nu mai scoate CO2 cu toate ca mai este gelatina de-aia dulce neconsumata. Oare sa fie proasta calitativ cea uscata cu toate ca e Dr. Oetker?

Reteta pe care am aplicat-o eu este cu drojdie din aceea la pachetele de pakmaya de 25 de grame, juma de pachet la sticla... la mine merge de 2 saptamani, cu gelatina, e adevarat, dar se vede in sticla cum drojdia mananca zaharul,SE APROPIE DE FUNDUL STICLEI si de aceea ma agit in topicul asta sa aflu daca este posibil sa lungesc viata unei "bombe"astfel incat sa imi fac viata mai simpla, si pe a mea si pe a celor care traiesc in bazinul ala caruia noi ii spunem acvariu si care sunt dependenti de noi si de cunoasterea noastra despre viata lor - PESTII .

[Email] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Alex.B wrote:Ti am zis eu ca trebuie sa gasesti si in Calarasi. Sa fi atent sa ti cantareasca Co2 sa nu ti bage prea mult in butelie. Daca iti baga mult mai mult declanseaza dupa supapa de presiune. Referitor la reductor urmareste vanzarile poate gasesti unul ieftin. Sau un reductor misto gasesti la Reef de la Aquamedic pe la aproape 4 mil.

Mersi de sfat in privinta reductorului Alex, imi place enorm ce am vazut la REEF, am fost de cateva ori acolo,am luat in general plante, dar 4 milioane ( sau 400 ron) mi se pare exagerat pentru un reductor, eu stiu ca vrei sa faci reclama, dar nu sunt eu ala care nu are ce face cu banii, ii respect pe cei de acolo, au realizat multe, dar nu ma pot ridica la nivelul lor in momentul de fata . Desi daca vreau ( SI VREAU ) sa am un acvariu ca "ala din poze" cum zice fimiu de 8 ani, trebuie, in afara de pasiune si bani. Pasiunea o am, banii vin mai greu ... dar toate la timpul lor... se rezolva... noi sa fim snatosi.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/03/2010 21:13:18

[Email] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e vorba ca vreau sa fac reclama, nu am procente din vanzarea produselor reef. Insa nu am sa ezit niciodata sa recomand magazinul Reef in defavoarea altora din urmatoarele motive obiective: produse de calitate, oamenii excelenti, si o relatie client-vanzator pe care eu nu am vazut o in nicio alta parte. Cat despre partea financiara stiu prea bine, d'asta am zis mai intai sa urmaresti pe la vanzari.. Cat despre pretul unuia nou sa stii ca sunt scumpe reductoarele indiferent de firma. Cel de la Aquamedic zic eu ca e foarte bun in ceea ce priveste raportul pret/calitate.

fost cesrobis
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

popey wrote:
Mersi de sfat in privinta reductorului Alex, imi place enorm ce am vazut la REEF, am fost de cateva ori acolo,am luat in general plante, dar 4 milioane ( sau 400 ron) mi se pare exagerat pentru un reductor, eu stiu ca vrei sa faci reclama, dar nu sunt eu ala care nu are ce face cu banii, ii respect pe cei de acolo, au realizat multe, dar nu ma pot ridica la nivelul lor in momentul de fata . Desi daca vreau ( SI VREAU ) sa am un acvariu ca "ala din poze" cum zice fimiu de 8 ani, trebuie, in afara de pasiune si bani. Pasiunea o am, banii vin mai greu ... dar toate la timpul lor... se rezolva... noi sa fim snatosi.

Salveaza undeva postul asta,sa il ai mai tarziu pentru ca cu siguranta daca intrii pe linia plantatelor, tot la reductor de firma vei ajunge fie ca e luat de la reef sau de la alt pestshop romanesc sau de la superchina prin ebay. Bag mana in foc pana la gat si ma intind pana la varfu celeilalte maini e o chestiune de timp. Ai sa vezi cum ai sa incepi sa iti pui bani separat de care vei sti doar tu si iti vei cumpara anumite chestii. Ai sa vezi . Treaba cu acvaristica , la plantate cel putin e ca gluma aia "Nu te baga in lumea drogurilor ....si asa suntem prea multi" .

popey wrote:
pc.ciprian wrote:popey de ce nu incerci cu 2 sticle de 2l puse in paralel? si ai doza dubla? macar e mai sigura decat una de 5L

pffuuuiiiiiiiiiii, ori eu nu am fost explicit, ori tu nu ai inteles ce vreau......
NU imi trebuie doza dubla, imi trebuie durata de emisie co2 mai lunga. Speram ca , prin marirea cantitatii de compozitie, sa rezolv ( cu ajutorul vostru ) problema asta .

Nu intelesesem daca tu vrei debit mai mare sau durata mai lunga. Experienta mea cu bomba de co2 consta in cateva zile la un nano dupa care m-am enervat si am aruncat-o pe geam ....in adev sens al cuvantului . Dar iti zic sincer ca din cati stiu cu bomba nu am auzit pe nimeni sa tina mai mult de 2-3 sapt. Eu ma refeream strict la debit.

Cat despre reef, in completarea lui Alex, comparativ cu alte petshopuri , aici gasesti oameni acvaristi care intradevar stiu acvaristica si care iti pot recomanda chestii pentru nivelul tau , nu de genul ia substrat d-asta ca ai sa cresti pomu cu merele de aur din el sau filtru d-asta sau alte balarii de genu cum multi din noi stim ce se intampla pe la petshopuri.Sunt oameni care pe langa vanzatori pe viitor daca te abonezi acolo cu siguranta iti vor deveni cunostinte/amici/prieteni si vei primi tot suportul necesar. Legat de reductorul de la aquamedic alex banuiesc ca ti-l recomanda pentru pretul mic si raportul pret/calitate extrem de bun. Folosesc un reductor de genu si sunt foarte multumit.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
popey
Membru de baza
[Avatar]

IP:

, ti-am spus ca ii apreciez pe cei de la reef, nu ii cunosc personal, pentru ce au realizat poate ca se justifica preturile, sunt maricele, dar daca vrei sa ai marfa de calitate,stii de unde sa o iei .
Cat despre pretul unui reductor nou? cine a zis ca vrea nou? Vad si eu pe la diverse firme specializate cat costa unul nou... .Crezi ca daca aveam bani mai multi, mai luam de la tine aia? Puteam sa o iau de la un magazin de specialitate. Dar cand te patima, nu exista "nu se poate", e vorba doar de timp... siiii , nu uita..... un ingredient ...... principal.... sotia.... eu am asa ceva... noroc cu fimiu ca ii plac si lui .

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: