Dupa ce am inceput sa lucrez la proiectul initiat de acvariu.ro si reef.ro, iata ca s-a si finalizat. Avem si noi aquajournal.ro, un site extrem de interesant si valoros dpdv al informatiilor si unde mai pui ca e coolt rau (coolt is a

trademark). Am inceput sa vad cu altii ochi acvaristica si un pic am intrat in fenomenul ce este intitulat Nature Aquarium. De ce fenomen? Pai e foarte simplu, milioane de fani in toata lumea, simpozioane, conferinte, workshop-uri, o multime de acvarii, rezultate la concursurile internationale dar cred eu mai presus de toate, un mod de viata. Si cand vine vorba de mod de viata, asiaticii astia traiesc un pic altfel decat noi, au traditie, insa mai presus de toate stiu sa aprecieze natura. Chiar acum cateva zile radeam cu Gg si ne minunam de news letterul ce l -a primit. in niigata a fost nu stiu ce fenomen astrologic si oamenii au iesit din casa sa se bucure si sa priveasca la cer. Desi avem o civilizatie diferita, desi ne desparte cam juma' de glob avem un lucru in comun: pasiunea pentru natura, pasiunea pentru frumos, rabdare, si poate noi un drum mai lung decat al lor.
Pentru ca Japonia e unde e, iar eu sunt in Romania, si pentru ca momentan un workshop la ADA e pentru mine doar un vis, am decis sa aduc Japonia la mine acasa, nu stiu cat de bine am reusit, insa cum mai am pana sa adun toate plantele necesare noului acvariu si pentru ca buturugile mai au de stat in apa, rezultatul este asta:
Se ia un ghiveci pentru bonsai, se adauga AquaSoil Amazonia, se pun ceva pietre, muschi si gata.