[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un altfel de layout  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Dupa ce am inceput sa lucrez la proiectul initiat de acvariu.ro si reef.ro, iata ca s-a si finalizat. Avem si noi aquajournal.ro, un site extrem de interesant si valoros dpdv al informatiilor si unde mai pui ca e coolt rau (coolt is a trademark). Am inceput sa vad cu altii ochi acvaristica si un pic am intrat in fenomenul ce este intitulat Nature Aquarium. De ce fenomen? Pai e foarte simplu, milioane de fani in toata lumea, simpozioane, conferinte, workshop-uri, o multime de acvarii, rezultate la concursurile internationale dar cred eu mai presus de toate, un mod de viata. Si cand vine vorba de mod de viata, asiaticii astia traiesc un pic altfel decat noi, au traditie, insa mai presus de toate stiu sa aprecieze natura. Chiar acum cateva zile radeam cu Gg si ne minunam de news letterul ce l -a primit. in niigata a fost nu stiu ce fenomen astrologic si oamenii au iesit din casa sa se bucure si sa priveasca la cer. Desi avem o civilizatie diferita, desi ne desparte cam juma' de glob avem un lucru in comun: pasiunea pentru natura, pasiunea pentru frumos, rabdare, si poate noi un drum mai lung decat al lor.
Pentru ca Japonia e unde e, iar eu sunt in Romania, si pentru ca momentan un workshop la ADA e pentru mine doar un vis, am decis sa aduc Japonia la mine acasa, nu stiu cat de bine am reusit, insa cum mai am pana sa adun toate plantele necesare noului acvariu si pentru ca buturugile mai au de stat in apa, rezultatul este asta:

Se ia un ghiveci pentru bonsai, se adauga AquaSoil Amazonia, se pun ceva pietre, muschi si gata.
image
image
image
image

fost cesrobis
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

arata fenomenal, , ala nu e moss? il uzi zilnic? sau il bagi in acvariu?)

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Este muschi, luat din gradina de la tara de pe buturugile de vie. Sunt doua tipuri de muschi, unu mai mare un fel de "tennelus" si unu mic un fel de "hc". Adica unu creste mai mare altu mai mic si are frunzulitele mai micute. Nu stiu cum se numesc, insa il tin ferit de soare si il ud in fiecare zi, si ii mai pun ceva fertilizare slabuta.

fost cesrobis
clonitza
Member

IP:

Fa ceva cu focalizarea cand pozezi si mai pune un rand de poze
[Email]
bogdan94
Member

IP:

Arata foarte bine...

PS: Nu numai japonezi au de astea, si Knott are 2 parca, Moss Bonkei le-a numit .

This message was edited 1 time. Last update was at 28/03/2010 18:55:39

[WWW] [Yahoo!]
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frumos tare ! Am vazut si pe la Oliver Knott cateva, arata foarte bine. Oare cu christmas moss nu merge ?
[Email] [WWW]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

Ba cred ca merge, dar ce rost are, cand muschi gasesti in orice padure. E suficient sa il uzi zilnic si sa nu stea sub soare direct. Poti face ceva si cu lemn si cu piatra, si in ghiveci mai mare, orice iti trece prin cap.

fost cesrobis
danc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Inteleg, dar daca tot imi creste muschiul in copacul subacvatic si tre sa-l tund imediat, ma gandesc sa-l refolosesc pentru un "atlfel de layout" deaia intrebasem, ca nu as vrea sa arunc bunatate de moss
[Email] [WWW]
bogdan94
Member

IP:

Eu as vrea sa fac asa ceva intr-un cristalizator, dar numai cu UG si HC, poate si ceva muschi, tot acvatic...
[WWW] [Yahoo!]
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

E placut sa ai in casa un colt de natura, daca traiesti intre pereti de beton si sticla. Eu am norocul sa trec zilnic prin asemenea peisaje in marime naturala. Topicul acesta imi aduce aminte de copii care, intrebati cum arata vaca, raspund: "Lila cu pete albe"

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: