Author |
Message |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/12/2011 19:11:13
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
stefanp
Moderator
IP:
|
De ce nu iei fertilizanti macro separai? N, P si K.
Am fost sfatuit ca e mai bine si poti doza cat ai nevoie. Ceea ce cu un fertilizant gata facut nu mai poti doza exact fiecare din cele 3 in parte.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 24/12/2011 22:03:44
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
cirotariu wrote:Se pare ca aditia zilnica de 1/7 din doza saptamanala de "Plant nutrition + " nu da roade.
Cand ai facut ultimele teste? Cele de dinaintea acestora? Daca timpul este destul de indelungat, iar masa verde ti s-a modificat semnificativ, nu ai de ce sa te miri de valorile mici ale nutrientilor. Stii si tu ca mai multe plante, consum mai mare. Asa ca in functie de masa verde, se umbla la reteta.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/12/2011 15:12:11
|
cirotariu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/fb642b781020b2aaeb1a7cee29acc915.jpg)
IP:
|
Mda, asa e, masa verde a crescut, desi am donat si multe plante, dar un dezechilibru clar este. Se "jegoseste" la 3-4 zile geamul de "verdeata", filamentoasa isi face de cap... Maine e ziua "curateniei". Pana atunci, anunt si aici ca, cumpar skimmer, care are, preferabil Bucuresti, il cumpar. Nici cu filtrul intern pus la "jet mare, valuri mari" plus externul, tot am biofilm. Deci e musai nevoie de skimmer.
Ironia sortii, la celalalt setup, aceeasi jungla sa zicem, pesti multi, cand nu aveam externul, ci doar internul, nu am luni de zile biofilm. Si acum cu toate upgrade-urile, il am. Am sa deschid un topic si la cumparari, poate "sare" careva cu un skimmer, sa nu astept o luna pe ebay... Multumesc.
|
Citius, altius, fortius... acvarius |
|
 |
donpisote
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/12/2011 16:05:18
|
donpisote
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a714ec6796f638ba4d5792f78dccd134.jpg)
IP:
|
Desi imi propusesem sa nu mai postez am zis sa imi mai racesc o data gura ca doar nu ma doare nimic
GSA - GREEN SPOT ALGAE- cea pa care o tot cureti de pe geamuri
Descriere. Aceasta alga se dezvolta sub forma unor puncte mici verzi pe peretii acvariului si pe frunzele plantelor cu un ritm de dezvoltare mai lent.
Cauzele aparitiei. Nivelul scazut al fosfatilor (PO4) din apa duce adesea la o invazie a acestor alge. Nivelul scazut de CO2 sau o iluminare intensa pe o durata lunga de timp poate de asemenea sa contribuie la apritia punctelor verzi.
Concluzii
Avand co2 si un nivel bun de iluminare ghici ciuperca ce e ?
|
ACVARIUL MEU scape by @fanta |
|
 |
alexacv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/12/2011 16:09:22
|
alexacv
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c6943e764b46c1c95fa6dd19904a055d.jpg)
IP:
|
donpisote wrote:Avand co2 si un nivel bun de iluminare ghici ciuperca ce e ?
NO3?
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/12/2011 16:11:09
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Stiu, don, stiu, am zis si repet, am un dezechilibru cauzat de niste factori pe care inca nu ii stapanesc bine. Maine, fiind liber, voi aloca ziua la curatenie, rearanjare, renuntare la unele plante, la moss-ul cu filamentoasa pe el, eventual chiar si la cioate, sau la unele dintre ele. Valorile ultimelor teste, recte teste facute acum 2 zile, mi-au aratat (cat pot ele sa imi arate) ca e ceva in neregula. Fier putin, po4 deloc in regula, duritate in crestere etc... Maine "bag" mana il el si il rearanjez...
|
|
 |
donpisote
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/12/2011 16:19:09
|
donpisote
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a714ec6796f638ba4d5792f78dccd134.jpg)
IP:
|
Lasa ca poate ajungi la mine si iti arat mai multe si de unde ce si cum.
|
ACVARIUL MEU scape by @fanta |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/12/2011 16:49:44
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Daca ziua ar avea 48 de sute de ore, ce ne-am mai vizita...
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/12/2011 23:52:33
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Munca, munca, munca... vorba reclamei. Am scos tot muschiul, l-am curatat, o mica parte din el s-a intors in acvariu. Cioatele s-au redus considerabil, am pastrat doar o bucata dintr-una, pe care stau bolbitisul, microsorumul si gigantica tufa de anubias (am cosmetizat-o si pe ea, taind cele 2-3 frunze afectate de "negreala") Am mai marit spatiul "cararii" in care a ramas Staurogyna in spate si marsilea in fata. Am tuns masiv si am mai mutat niste Blyxe si niste HZ. Am facut iarasi "murdarie", abia maine vad dupa limpezeala ce "aeriseala" am facut. Arata oricum "mai putin junglat". Totusi filamentoasa a reaparut la 3 ore dupa "curatenie", deci de joi pana marti urmeaza operatiunea "black-out" total, cu patura pe el. Maine curat si tetratecul caci debitul a scazut considerabil (cred si io, de la atatea permutari si alge...) Poate maine inainte de Black out cand s-o limpezi sa pun si o poza-doua. Pana atunci, toate bune la toata suflarea acvaristica.
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 00:04:19
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
Vorbe, vorbe, vorbe  Iar noi vrem poze, poze, poze
O seara placuta,
Dragos
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
alexacv
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 00:09:03
|
alexacv
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c6943e764b46c1c95fa6dd19904a055d.jpg)
IP:
|
cirotariu wrote:deci de joi pana marti urmeaza operatiunea "black-out" total, cu patura pe el.
Ciro nu-ti pune mari sperante in black out-ul asta de 6 zile, e foarte posibil sa fii dezamagit.
Am stat si eu cu patura pe acvariu 5 zile pentru bba si a naibii daca s-a retras vreun pic.
Oricum iti doresc mult succes si sa nu iei patura de pe el absolut deloc.
This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2011 00:09:35
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 00:15:54
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Vezi la extern ca poate trebuie curatate doar furtunele, nu si canistra...
Cu alga ce sa-ti zic, bafta si rabdare, cu sfaturi nu te pot ajuta din pacate.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 14:40:37
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Curatat extern, debit revenit la normal  Prin drumurile mele de om care e privat de munca, contrar vointei lui (workaholic, mdeh) am ajuns azi si prin Pantelimon, unde s-a mutat si musiu Jorj cu Reef-ul, asa ca nu puteam sa nu trec si pe la dansul prin "atelier". Am vorbit o gramada, mi-a dat ceva sfaturi bune, m-am ales si cu un test permanent de codoi de la JBL, pe care abia astept sa il bag in acvariu, plus una sticla de Alg Control F, speciala pentru "macelul fir-ar a naibii de filamentoasa". Black-out-ul care nu imi convenea nici mie sa il aplic 5 zile va mai astepta. Am sa incerc cu "omoratorul de alga" si oi vedea ce va fi cand ma intorc. Apa s-a limpezit, astfel incat diseara promit ca bag si niste poze, cand se lasa "noaptea" peste Bucale. Skimmer nu avea pe stoc, asa ca se pare ca dupa anul nou voi da comanda pe e-bay, daca pana atunci nu ma "invart" de unul de cumparat loco. Toate cele bune.
|
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 18:19:20
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Bai, nene, cred ca sunt tampit... Explicati-mi si mie cum se monteaza testul permanent JBl de codoi ca innebunesc. Am citit tot ce era pe forum, m-am uitat si pe net, in explicatiile producatorului, nu inteleg nimic... Care capac transparent se scoate? Ca nici cu patentul nu iese... Care parte trebuie in sus ca sa nu curga? Ventuzele in jos sau in sus? Am inteles ca daca lipesc pe el partea mai mica de autocolant nu mai trebuie si partea mare pe acvariu? Sa mor, credeti-ma ca nu inteleg o iota din explicatii...
L.E. "puneti aparatul pe o suprafata plana cu ventuzele cat mai sus"? Cat mai sus fata de ce ? cu ele in sus, cu ele in jos? "Puneti scala mica cu marginea de sus a capacului transparent..." ? "scoateti capacul transparent si puneti 35 de picaturi... nu, ca nu mai inteleg nimic, cine sa fie jos si cine sus... cum trebuie rasturnat...
L.L.E. am schimbat apa, am "injectat" 30 ml de Alg Control F pe toate plantele care mai prezentau urme de filamentoasa, acum asteptam sa vedem... Am spalat filtrul extern Tetratec 1200, clatind cele 4 compartimente in apa, am scos apa din tanc, le-am pus la loc in ordinea: inele ceramice, burete, bioballs, burete, am umplut canistra cu apa de la robinet la 25 de grade (ca sa nu mai stau sa isi traga el 7-8 litri din apa din acvariu), l-am montat la loc... Toate bune, doar ca jetul este mic, ca la un "pisulica de bebe". Scos la suprafata apei, jetul returului abia "bate" la 2-3 centimetri. Unde pana lui hector am gresit iar? Furtunele nu sunt asa imbacsite sa zici ca nu are putere apa sa treaca prin ele... Nu curge, nu face nimic incorect, nu am atins nimic la el in afara de spalare si reumplere pana sus cu apa. Deci nu inteleg... sau revin la inceputul acestui reply: "bai, nene, cred ca sunt io tampit..."
This message was edited 2 times. Last update was at 28/12/2011 18:29:55
|
|
 |
kirucd
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 19:07:15
|
kirucd
DIY Master
IP:
|
La filtru nu stiu ce sa iti spun, probabil ca are ceva aer in el, presupun.
La testul de CO2 trebuie sa faci asa:
1. Scoti capacul transparent ca in imaginea de mai jos (nu e obligatoriu sa lipesti autocolantul ala pe capacul transparent, eu zic sa il lipesti pe geam in afara acvariului):
2. Intorci capacul invers, cu partea cu margini unde ar trebui sa fie autocolantul spre tine, si pui 35 de picaturi din solutia de test
( Nu pui niciun fel de apa din acvariu, doar solutie de test!):
3. Introduci la loc baza de culoare neagra in capacul transparent, ai grija ca are si o garnitura de cauciuc, capacul transparent trebuie sa ramana in pozitia in care ai turnat picaturile in el, si daca te
uiti atent la baza de culoare neagra o sa vezi ca in fata are o degajare unde ar trebui sa fie lichidul, ca sa faci operatia asta e bine sa inclini putin partea transparenta cu lichidul spre tine si sa introduci
baza neagra cu degajarea spre tine, ca sa nu iti iasa lichidul afara:
4. Dupa oreratia anterioara ar trebui sa ai baza neagra cu degajarea si cu lichidul inspre tine, rasucesti 180 de grade spre tine, ca in figura, in asa fel incat lichidul sa nu curga:
5. In momentul asta ar trebui sa ai testerul cu cele 2 ventuze in partea de jos, in pozitia asta il iei si il bagi in acvariu ca in poza:
Si cam asta ar fi. Poti sa lipesti pe geamul exterior in dreptul testerului un autocolant cu valorile CO2 functie de pH si gata.
Sper ca am fost destul de explicit, daca nu oricum te sun mai tarziu si incerc sa iti explic la telefon
O seara placuta,
Dragos
This message was edited 2 times. Last update was at 28/12/2011 19:09:14
|
Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page |
|
 |
coti
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 21:11:18
|
coti
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/ba9a56ce0a9bfa26e8ed9e10b2cc8f46.jpg)
IP:
|
Probabil cine a facut traducerea a facut-o cu google translate  Si eu am fost blocat la prima citire pentru ca apoi sa arunc cat colo instructiunile si sa-mi las intuitia sa lucreze si a fost f. bine.
|
A smile can change a day, a friend can change a life... |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 23:28:38
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Dragos, esti un mare caracter, i shit you not  Nu stiu de unde ai luat imaginile, cum le-ai facut, cum le-ai tradus, dar si fi-mea dupa imaginile si explicatiile tale ar fi putut monta "rahatul" asta de test CO2. Sarumana si mii de multumiri. Revin la ce am zis, eram pri prea tampit la momentul respectiv, ori prea obosit, grabit, recalcitrant, nepasator etc... lista poate continua. Gata, e pus in acvariu, acum banuiesc ca astept sa isi "faca mendrele" si sa vad culoarea pe care mi-o va arata. De lipit, am lipit doar pe geamul exterior varianta cu "KH 7, PH 6,6" pentru ca asta am momentan in acvariu. Acum om vedea ce va arata el.
Referitor la extern, probabil ca undeva pe furtune (care sunt destul de imputite) s-a produs un blocaj, ceva frunza sau mazga sau melc, naiba stie. Nu am timp in noaptea asta de el, iar maine dimineata imi iau zborul. Asa ca abia marti voi vedea ce fac. Pana atunci, am programat lumina la 3 ore dimineata si 3 ore seara, fertilizanti canci, mancare la pesti canci, doar maine dimineata le dau cateva guri, apoi se descurca ei 5 zile. Poze imediat...
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 23:53:49
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Zgaltaie oleaca filtrul si apleaca-l pe toate partile...poate are aer.
Daca nu, furtunele le-ai curatat? Capul in care intra furtunele l-ai curatat si pe el?
Cu testul de codoi a explicat Dragos de nota 10. (trage tare de ala transparent, m-am chinuit si eu sa-l scot. Da' tre sa stea tzeapan ca sa nu iese pe urma lichidul din el...)
This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2011 23:54:23
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
cirotariu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/12/2011 23:59:23
|
cirotariu
Senior member
IP:
|
Zgaltait de l-a luat naiba... Probabil pe furtune e buba, oi vedea marti... adica la anul si la multi ani
Da, Dragos este de "prea" nota 10, un om pe care l-as lua cu mine oriunde, dar sa nu il mai laud atat de mult ca se supara  Testul astept sa vad ce arata maine dimineata, ca sa vad daca scad sau cresc bulele/secunda.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/12/2011 00:01:56
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Atunci altceva inafara de furtune nu vad ce ar fi. Filtrul parca a fost recent in service daca imi aduc bine aminte si banuiesc ca l-au testat aia si inafara de garniturile problema si deci n-are vreo buba la rotor. Eu asa am patit cu eheim-ul si m-am ambalat de nu stiam ce sa mai fac cu el...pana am scos o gramada de mazga de pe furtune...
Cu testul de codoi, teoretic in 3 ore arata corect...da' banuiesc ca nu mai stai pana la doua dupa el
LE: Ai un pm de la mine in legatura cu un skimmer, sa te uiti pe el.
This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2011 00:13:44
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|