[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"holandeza de Giulesti" reloaded  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

Reductorul meu, pe ceasul care arata presiunea din butelie zice ca ar fi bine undeva in jur de 50 de bari (zona verde). Ce trece de 100 e pe rosu. Din sfaturile primite de mine, daca e mai mare decat trebe' se mai da drumul la un pic de gaz din butelie...Pe celalalt cadran, zona verde ok e pana la 1.5 bari, dupa care e pe rosu.

Asta e la reductorul meu, dar banuiesc ca in mare se aplica la toate...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi, stefan am si eu poze cu reductoarele mele mai sus, dar cred ca valorile sunt stas, cum ai zis si tu.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Ciro sa nu te manance undeva sa unbli la vreun reglaj in afara de cel fin . Lasa l asa. Reglezi doar numarul de bule pe secunda din reglajul fin.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu, nu, donpisote, stau cumintel si ascult de cei mai mari si mai priceputi. Abia astept sa vad codoi in acvariu, ca fi-mea cand asteapta jucarii noi
Ma tot uit cu un ochi curios si o spranceana ridicata catre doua specii mici si jucause: tanti brigita si tanti gertruda. Prima e foarte mica, a doua parca se apropie de ce dimensiuni/nr pesti/biotop as vrea eu, adica ceva gen Sumatra. Adicatelea cioate, moss, microsorum, putin gazonel, o frunza-doua uscate, poate ceva plante de suprafata. Cu apa neagra cred ca nu m-as impaca asa serios. Plus ca holandezul si-ar pierde din calitatile de "foarte plantat" (lasand la o parte ca poate supar Faraonimea Sa ). Pe de alta parte, sumatranii cresc oleaca prea mari, desi calitatile lor de jucausi sunt incontestabile. Pareri si sfaturi in legatura cu aceste "probleme" de la cei care detin speciile si biotopurile mai-sus amintite sunt binevenite. Ce cersetor de sfaturi esti, ba, nene

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

BRIGITTAE! dar mai multe ca`s sfioase si sa iasa afara. O sa stea in card si o sa te bucuri maxim de ele, plus de asta vor da impresia ca bazinul este foarte mare. Cu ele poti creste si cateva mii de creveti caci ele nu se dau la ei
Eu vreau sa imi iau vreo 100 buc pt ala mare si sa scot rhodostomusii ....deci tu tragi concluziile

This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2011 20:23:15

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa iau o piatra in gura, cum se zice, ca am si io codoi presurizat din butelie Deci, l-am montat, in sfarsit, apa de la robinet in bubble counter, ca lichid din ala jmecher nu am, cum arata oamenii pe iutub, jumate furtun siliconat, apoi valva anti-retur, apoi jumate furtun special de codoi. Presiunea in cadranul buteliei arata undeva putin peste 8, respectiv 1200, presiunea in cadranul codoiului ce intra in acvariu, undeva la 0,2. Aici @donpisote ar trebui sa ma lamureasca, el avand aceleasi scule ca si subsemnatul. Bule in numarator, cam 1,5 pe secunda, reglajul ala fin e de fapt al naibii de fin Ce ma supara, sa zic asa, este taifunul de la JBl, care nu imi place cum difuzeaza el codoiul. Ies bulele bine mersi, o iau pe spirale in sus, dar raman destul de mari, se aduna toate sus si din cand in cand iese "bula mare" pe mustiucul liber al reactorului. Acu ce s-o difuza si ce nu s-o difuza, ramane de vazut in comportamentul viitor al locatarilor cu frunze. Atasez si doua poze ecsplicative, ca sa vada poporul despre ce vorbeste baiatul asta... Toate bune "la tuturor".

L.E. A nu se lua in seama aranjamentul haotic al plantelor, nici mie nu imi place, dar asa e la inceput, totul merge mai greu pana vine ideea inspirativa. Furtunurile/furtunele care se vad in dulapior sunt "atarnatoarele" care isi asteapta inapoi acasa Tetratecul.
[Thumb - poza filtru 002.jpg]

[Thumb - poza filtru 001.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 02/11/2011 00:42:29

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Hai sa fie cu succes.
Eu dupa ce am pus co2-u' in casa, tinand cont ca am o butelie de 10 kile, n-am dormit linistit cateva nopti
Si acu' din cand in cand mai tresare inimioara...spre exemplu, acum vreo 2-3 nopti ma jucam cu bricheta pe podea sa vad daca se stinge flacara...deh, asa-i cand iti lipsesc niste pasarele
Da' totusi, parca-i mai bine sa fii precaut, decat sa te trezesti intr-o dimineata ca nu te mai trezesti

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Colegu stefan, m-ai linistit bustean. Sa vezi ce bine o sa dorm la noapte

[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Am citit in prospectul de JBL ca reactorul va functiona in parametri normali in aproximativ 48 de ore.
Nu folosesc acest tip de reactor da' eu zic sa ai rabdare vreo 2 zile. Poate cei care folosesc acest reactor,
Taifun de la JBL, iti pot confirma ce am citit eu in prospect.

O seara linistita,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Exact acum citeam si eu cam acelasi lucru , ca trebuie "lasat" sa isi faca treaba. Sper sa ma culc linistit, il astept in continuare pe musiu donpisote sa imi zica ce valori ii arata lui sculele "codoiene" la el acasa, sa isi faca si mandea o idee daca e totul in regula. O noapte linistita tuturor.

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

cirotariu wrote:Colegu stefan, m-ai linistit bustean. Sa vezi ce bine o sa dorm la noapte

Stai linistit . Am citit ca gazu' asta e mai greu si in caz de doamne fereste, se lasa jos si banuiesc ca nu dormi pe podea
Si cum patul tot are vreo juma' de metru pana jos, ma gandesc ca trebe' sa fie o cantitatea apreciabila de gaz ca sa ajunga la nas...tinand cont ca usile nu se inchid ermetic si se imprastie in toate camerele, nu se aduna doar intr-una.
Acu' nu ma pricep cu matematica sa pot calcula ce si cum...

This message was edited 1 time. Last update was at 02/11/2011 01:29:23

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Vezi ca da randament super bun si difuzoru ceramic chiar daca ai senzatia ca ai pierderi mari de co2 el face treaba f buna, si poti sa il pui sub filtru ala intern ca toate bulele ce ti le scoate ala sa ti le mai plimbe unpic prin bazin ....

(urmatoarea investie ...reactor co2 extern)

Apropos ....de ce il mai tii pe ala intern daca ai si canistra?

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Domnle nusj ce sa zic, dar eu pana acum nu am auzit sa bubuie vreo butelie de codoi , sa nu zicem nimic de cele pentru aragaz care sunt ruginite, lovite si antice pe care le avem mai toti in casa , unii chiar si doua si dorm fara nicio problema , deci parerea mea legata de aceasta butelie este ca e sigura cu conditia sa nu ai pierderi de gaz , de taifun pot sa iti zic ca face treaba buna , lasal 2-3 zile sa ii formeze pelicula aceea si o sa vezi ce mititica ajunge bula sus , eu la al meu de 186 litri il am pe ala mic fara extensie si am undeva la 6.8 phul , dar voi lua in viitorul apropiat o extensie pentru ai mari randamentul , o extensie noua e circa 30 lei , doar daca nu doresti sa faci o investitie mai serioasa si sa ii iei un extern ;;) . Orice metoda ai alege spor la treaba

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:acum vreo 2-3 nopti ma jucam cu bricheta pe podea sa vad daca se stinge flacara...deh, asa-i cand iti lipsesc niste pasarele

Chiar ai facut asta ?

kirucd wrote:reactorul va functiona in parametri normali in aproximativ 48 de ore.
Asa e, trebuie sa se formeze biofilmu' in reactor, apoi bulele vor urca mai incet si mai cuminti.
In plus, e bine sa fie in curentu' de apa, ii creste mult randamentu'. Nu-l ascunde intre plante sa nu se vada.
Extensia zic si eu ca e obligatorie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

@pc ciprian, vezi bre ca nu ma citesti... Canistra e la Aricesti, la reparatii sau ce-or face aia acolo, pe joia-vinerea viitoare o primesc inapoi. Deci fara Aquaballul eram mancat
Glumeam cu butelia, stiu ca nu are ce naiba sa se intample, merge bine de aseara, valoarea pe cadranul "mare" sa zic asa nu a sarit de 8, respectiv 1200, iar pe cel mic sta cuminte la 0,2. Reactorul este fix in spatele filtrului, sub el exclus sa il pun. Eventual fac rocada, pun filtrul mai in spate, aduc reactorul in fata, exact sub spray-bar. Asta pana vine canistra si pana fac biotopul ala "final" sa zicem, ca acum e de incercare, sa vad si io cum le merge plantelor cu codoi, sa ma reobisnuiesc... eternele povesti cirotariene

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

eu am zis ca ai extern ca vazui spraybaru ca de citit te citesc

[Email] [WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Da, corect, dar deocamdata face umbra degeaba . Auzi, ia vezi cum mai bagi tu o tunsoare de blyxe si microsorum ceva de pe la tine, poate razi si pentru colegu' de la bucale o frunza-doua...

[Email] [Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

mandea mai are fix 2 tufe de blyxe iar microsoriumu nu ii mere f bine, om gasi noi pe viitor ceva si pt tine numa ca vine frigu

[Email] [WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

@Andrei: pai nu la bubuit ma refeream, ci la scapat de gaze. Ca daca nu bubuie la umplut, nu cred ca are cum sa mai bubuie pe urma. Nefiind nici inflamabil...

@Porcu': Spre rusinea mea, da Ce sa-i faci, toti avem probleme
Da' faza a fost ca ajung eu acasa si ma aplec sa ma descalt si ametesc oleaca si nu-mi trece dupa ce ma ridic....paranoia fiind, primul gand a fost la butelie, asa ca sarci pe gugles si prietenu' mi-a zis ca se poate testa asa...si tinand cont ca nu-s singur in casa, mai e si prietena si in ziua respectiva mai era si mama, am zis sa fiu eu sigur

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

cirotariu wrote:Da, corect, dar deocamdata face umbra degeaba . Auzi, ia vezi cum mai bagi tu o tunsoare de blyxe si microsorum ceva de pe la tine, poate razi si pentru colegu' de la bucale o frunza-doua...

Ia vezi tu, ca cica ar fi pe forum unu Alber, si asta ar avea niscaiva ligheane de Blyxa. Vezi cum te intelegi cu el.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: