[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"holandeza de Giulesti" reloaded  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu am luat-o personal, dar

Era o vorba care zicea ca daca intr-o fraza ai un "dar", atunci acesta cam anuleaza ce-ai spus inaintea lui.
si inainte sa imi spui ca nu am dreptate te rog sa ma intrebi ce si cum

As putea sa te rog si eu exact acelasi lucru, nu? Si as putea sa te mai rog sa nu tragi concluzii si in necunostinta de cauza, cum tocmai ai spus ca nu faci. Aici nu ma refer la acvariu sau orice legat de el.

Nu inteleg de ce pui la indoiala din start o afirmatie atata timp cat nu ai date concrete pentru a demonstra ca e pe dos. Mai mult, apropo de citit... sunt cateva forumuri straine unde oamenii nu se joaca la nivelul nostru, ci studiaza problemele mult mai bine (practic, experimente) si unde ai sa gasesti informatii clare care sa-ti arate ca nu am vorbit prostii (PM si-ti dau link). Culmea, nici mie nu-mi place sa aberez aiurea, si mie-mi place sa am niste informatii clare.

Nu m-ai intrebat daca am fost curios sa pun un tester permanent pe langa controller in bazinul cu pricina. Iti spun: da, am pus, cu solutie corecta de KH4 fix si testul imi statea pe galbel deschis. Deci nu verde galbui, ci galben pai putin sters.

Uite, de dragul topicului colegului nostru, care are un acvariu din ce in ce mai frumos, hai sa ne calmam putin (ma refer aici si la mine, sau numai la mine daca vrei) si sa revenim la subiectul topicului. Eu asta o sa fac. Daca am spus ceva prin care te-am ofensat in vreun fel, imi cer scuze, departe de asta intentia mea.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Mi-a placut aceasta interactiune in contradictoriu intre doi oameni maturi si civilizati
Felicitari amandorura.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

De asta sintem aici Iulian, ca sa invatam unul de la altul si sa impartasim ce stim si ce nu stim. Probabil ca dreptatea
e undeva la mijloc, in acvariul lui ciro

Chiar nu am luat-o personal

O zi buna,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2011 16:27:33

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Chiar nu am luat-o personal

Sincer, nici eu. Discutiillor care au loc online, pe forumuri si prin alte mijloace le lipseste "tonul", care in general este interpretabil si interpretat de cel ce citeste.

Kirucd, ai pm.

O seara buna in continuare.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar ca ati animat topicul si nu am de ce sa ma supar, ba din contra, l-ati animat in stil profesionist si v-ati spus fiecare parerea, lucru pe care il admir si apreciez la oameni. Venind si de la doi oameni foarte pasionati si care au experienta (sau o construiesc in ritm "crescendo" pe zi ce trece) e numai bine. Multumesc inca o data de sfaturi.
@gengiskhan, am omis eu sa spun ca fertilizez cu PLant Nutrition +, cel care contine si N si P. Si colegii mi-au spus acu vreo luna, la startare, ca nu e nevoie de PPS inca, atata timp cat am fertilizarea completa de la Tropica. De aia am amanat sa trec pe la colegii cu PPS inca. My bad, uit mereu sa pun plusul de la sfarsitul produsului
In alta ordine de idei, crevetica pe care stefan o banuia ca ar fi gravida din pozele maestrului Dragos este chiar "bortoasa". De ieri seara e o misculatie de icre albe la ea in burta de numa, vorba ardelenilor. Nu mai tarziu de maine cred ca le va si depune pe undeva printre Blyxe sau pe sub o buturuga. In rest, toate bune si frumoase, ma mai lupt olecuta cu biofilmul, am facut o tundere masiva, si la plante si la muschi, dar nu am avut timp de rearanjare si aerisire a "junglei holandeze", motiv pentru care nu ma afisez nici cu poze (sanchi, motivul e aparatul, ca daca aveam scula, trageam un prim-plan cu icrele si cu bobocul de anubias de nu aveam aer). Alt motiv al lipsei de timp este ca junioarea mea face 2 ani zilele astea, asa ca de vineri pana luni tot intr-o petrecere o tinem.
P.S. E innebunita dupa pesti, lucru care nu s-a petrecut anul trecut, la anteriorul setup, fapt care inmulteste gigantica pasiune pentru pesti a mea cu 2 O seara minunata si ape "netulburoase".

This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2011 23:02:34

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Sa iti traiasca micuta acvarist si sa va bucurati cand mai mult cu toti de micul colt de rai.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

crevetica nu va depune ouale ci le va purta pina cind din ele vor iesi puii .perioada de "gestatie" e de 21 de zile daca nu ma insel .

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
stefanp
Moderator

IP:

Cu alte cuvinte ai sa te trezesti cu niste minusculozitati de creveti printre plante...si-s a naibii de simpatici

La multi ani fetitei tale, sa fie sanatoasa si sa te faca mandru

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

La multi ani pentru micuta acvarist nenea Ciro

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc baieti de urari.
Bre, nu scap neam de filamentoasa, nici cu Easy Carbo injectat pe ea, nici cu periuta de dinti seara de seara. S-a extins si la didiplis si Ludwigia Cuba, de-aia saracele cresc in ritm de melc Trec la pasul urmator-apa oxigenata. 5 ml. injectata direct pe planta afectata e prea mult sau prea putin?
Lampa nu am, ca fata nu imi mai raspunde (de la o varsta, fetele nu se mai uita la tine, bre ciro[i]). La skimmer o sa dau o comanda pe net http://www.google.com/products/catalog?q=surface+skimmer&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&channel=np&um=1&ie=UTF-8&tbm=shop&cid=6734371525250416841&sa=X&ei=QUDwTozXL6uP4gSbrKm8AQ&ved=0CDkQ8wIwAg. E cel mai ieftin, la 7 coco, iar pe site-urile romanesti am vazut ca pretul este considerabil mai mare. Intrebarea e, face treaba sau tre' sa iau ceva mai elaborat?

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Face treaba foarte buna. Eu folosesc unul ca acela . si am dat comanda si eu pentru unul nou la nenea ebay.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai idee cam cat timp ii ia sa vina ?

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Daca e din europa, cam o saptamana, daca nu apar neprevazute. Dar acum cu sarbatorile s-ar putea sa mai intarzie...mai ales ca sunt si zile libere.
Daca e de pe alt continent, intre 2-4 saptamani aprox.
Daca nu e din UE, va trebui sa il ridici de la oficiul vamal.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Am dat comanda de cel putin 3-4 sapt si inca nu a venit. Deci banuiesc ca dupa sarbatori ar trebui sa imi vina. Cica maxim 4 saptamani ar trebui sa dureze dar na inca nu a venit.

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Andrei Panainte wrote:Am dat comanda de cel putin 3-4 sapt si inca nu a venit. Deci banuiesc ca dupa sarbatori ar trebui sa imi vina. Cica maxim 4 saptamani ar trebui sa dureze dar na inca nu a venit.

Ciaina?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/12/2011 15:12:29

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Bre, pana vine skimmeru', io bag internul Aquaball la loc la treaba, sa mai traga din mizerii si sa faca oleaca de valuri la suprafata. Ca mazga de la suprafata tot acolo e. Filamentoasa, pupa-i-as firele ei, se extinde ca o "caacatita", vorba lu' fi-mea, munca grea cu ea, nu v-o doresc prin acvarii.
Sa lasam chestiile negative si sa luam chestia pozitiva... a inflorit anubiasul. DIn 20 de poze, cea mai buna culmea a fost cea cu blitz, restul pozelor fiind "arse". Enjoy.
[Thumb - poze 24.11 021.jpg]

[Email] [Yahoo!]
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Bre nenea ciro din cate imi aduc aminte si eu m-am pricopsit la un moment dat cu o filamentoasa urat neagra , si i-am dat in bot zilnic cu apa oxigenata si in cateva zile nu mai era pic de urma din ea.Nu mai stiu exact cat puneam dar daca e ma interesez exact , insa nu ezita sa o cureti zilnic cu mana pana ii dai de cap aduno cu mana nu o lasa se intinda peste tot.Frumos foc anubias , eu nu am avut parte de flori la plantele mele decat niste blyxe mi-au inflorit 1 data.

[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Spre infecta mea nesimtire, nu am avut timp sa cumpar apa oxigenata si nici sa ii dau in cap. AJung numa la 9 seara acasa zilele astea premergatoare concediului, nici nu stiu de ce sa ma apuc mai intai. Manual o curat, sa stii, dar pare ca degeaba... ar insemna sa scot tot muschiul ca sa scap de ea... Da, floarea de anubias e superba "pe viu", imi pare rau ca nu pot scoate poze mai bune.

[Email] [Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Ciro sa stii ca din ultimele tale teste de apa raportul nitrati - fosfati nu era printre cele mai bune . Acum fiecare fertilizeaza cum crede de cuviinta dar pot sa iti spun din proprie experienta ca de alge am scapat numai cand am fertilizat dupa REDFIELD RATIO adica am asigurat un raport aproximativ de 1 la 10 intre fosfati si nitrati. Incearca macar la inceput de setup pana acvariul se mai maturizeaza sa fertilizezi separat cu no3 si po4. Cand acvariul va fi matur si no3 tinde spre 0 atunci poti sa incerci si cu pps pro.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2011 00:12:30

ACVARIUL MEU scape by @fanta
cirotariu
Senior member
[Avatar]

IP:

Donpisote, cu tot respectul pentru varsta, mereu cand postezi ceva "ma pierzi pe drum". Alga nu e una clasica, e o filamentoasa care a "venit" cu muschiul respectiv, antoniot mi-a dat muschiul si mi-a zis "vezi ca are o filamentoasa pe el, curata-l cu rabdare". E, eu nu l-am curatat, ca ma grabeam sa il prind de cioata si sa bag cioata in acvariu, plus ca e extrem de al naibii de greu sa alegi o filamentoasa de un muschi, atunci cand nu e in apa. DECI, filamentoasa nu are treaba cu niciun "REDFIELD RATIO" sau ce zici tu acolo si raport 1 la 10 intre nistrati si fosfati. Eu am scris si n-scris cu ce fertilizez, nu apare nicaieri ratia de care zici tu, nu am zis ca bag PPS, ci am zis ca poate ma gandesc... Setupul nu mai e de ceva vreme la inceput, a trecut o luna si ceva... DIn ce am io trecut in "lista" de fertilizari, nu vad cum zici tu ca as putea sa fertilizez "separat cu no3 si po4". Mai pe romaneste, sa scurtez, nu inteleg postarea, sfatul si nici ce contine el. Scuze, poate sunt io mai prost sau mai greu de cap la ora 12 noaptea, dupa o zi de munca... dar nu am inteles o boaba din ce ai spus.

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: