Message |
|
Se poate fluidiza si activ dar atunci se foloseste jumate' din cantitatea recomandata.
Nu are nimic daca e pus deasupra zeolitilor.Nu apuca sa se imbacseasca,pentru ca e "colbotit"  si el in momentul in care pompezi pietrele.
Sunt de acord cu poza sump-ului.
|
 |
|
Mai adaug:
- 2 x Lock-line albastru dual nozzle 1/2 cu adaptor 3/4 - 50 lei/buc.
- Lock-line negru dual nozle fara mufa - 50 lei/buc
- 2 adaptoare 3/4 - 10lei/buc.
- impamantare Vertex cu tija din titan - 65 lei.
|
 |
|
Maine dupa 2,poti sa vii dupa reactor.
Mort,copt,tre' sa ma duc la servici maine...
|
 |
|
gmanea wrote:Astazi piatra este acoperita iarasi de alga maro.
Am luat o mostra de pe pompa de valuri, crezand ca vad aceiasi diatomi.
Surpriza, o lupta intre o rama si niste arici!
Sunt dinoflagelate?
Da,din pacate.
Doua link-uri sa te ajute sa le dai de capat:
http://reefkeeping.com/issues/2006-11/rhf/index.php
http://www.advancedaquarist.com/blog/how-i-beat-dinoflagellates-and-the-lessons-i-learned
Nashpa treaba....
Da-i cu carbonu' activ ca elimina toxine in apa si incepe tratamentul.Nu le lasa sa se extinda,ca-ti fac praf acvariul.
|
 |
|
melcu wrote:Cat de bine sa il curat ?
M-am invatat minte si testez de fiecare data. Intai las 5 minute sa curga asa. Apoi pun intr-o cana si testez.
La sfarsit testez toata sticla de 10 L in care colectez apa.
La cana aia (sau orice altceva) ma refer.De ex.: Vasele spalate cu apa de la robinet si in care tu pui apa de osmoza si dupa aia testezi,o sa-ti dea valori mai mari.Din cauza sarurilor/impuritatilor din apa de robinet,care sunt/s-au uscat pe suprafata recipientului si iti foot rezultatul.Eu asta am observat.
|
 |
|
Poti sa fixezi scoica pe piatra fara probleme.Uite la Cristi (Carbone) unde le are "montate".Pe pietre.
Treaba e ca nu stiu cum o sa arate un "ciolan" din ala de coral,atarnat de capac.
|
 |
|
Sa cureti bine recipientul cu apa de osmoza, inainte de masurare.
|
 |
|
Eu zic varianta nr. 3.
Uitasem, pe aricii aia dai banii degeaba, cat or fi ei de teposi. Suri ii va intoarce frumusel cu rotile-n sus si ii va manca.
|
 |
|
Update:
- Skimmer Beckett DIY - 1400 RON.
- Lampa ATI 6x39W cu tuburi Korallen-zucht ( sunt peste tuburile ATI ca si calitate) - 1400 RON. Tuburile inca nu au 2 luni de functionare.
- 1xVortech MP10wES - 900 RON
- Acvariu+stand+sump - 1500 RON
- capcana pesti,noua,nefolosita,in cutie - 140 RON
|
 |
|
Orice ti-ar recomanda, sa lasi loc si de niste metilfenidat,mai Andrei.
|
 |
|
Ti-i tinem.
Nu stiu ce zeoliti ai luat, sper sa faca acelasi lucru ca si ceilalti.
Ia-o usurel cu trecerea asta, nu te grabi, observa ce se intampla in bazin, rezuma-te la cele 4 componente de baza pana devine stabil ULNS.
Dupa aceea, daca e cazul, poti adauga si alti aditivi.
Spor!!
|
 |
|
Am inteles. Nu ai gresit cu nimic, dar nici nu e nevoie sa faci lucrul asta. Daca indrepti pompele de valuri spre suprafata, sa ai miscare, e destul. Nu are nimic piatra vie, nu te stresa.
|
 |
|
Spv13r wrote:Ma apuc.
Dar oare ajunge oxigenarea din cascada ca sa nu fie afectata piatra vie?
Ps in 2 saptamani vreau sa bag ceva miscator acolo, am pus si cate 5 fiole de biodigest si 5 de bioptim sa mai accelerez un pic si sunt cam la limita cu 3 saptamani.
Care cascada?Te referi la partea de filtrare din spate sau....?
In rest, ce zice koala,cu recircularea,valuri,etc.
|
 |
|
Nu te stresa cu pH-ul.Cel mai important e sa se mentina constant.
|
 |
|
O superbitate de acvariu, Cristi.
|
 |
|
Carbone wrote:spor la vanzare.
Multam' Cristi.
|
 |
|
Sistemul de osmoza iese de la vanzare,momentan.
|
 |
|
Creste GSP-ul,aia reprezinta excrescenta aceea. ("putza")
|
 |
|
Sa ai spor!!!
|
 |
|
Sincer,eu nu vad rostul ciorapului aluia de prefiltrare,atata timp cat nu trece prin el toata cantitatea de apa.
As baga acolo skimmer-ul (bineinteles daca se poate modifica/scoate sistemul de prindere al ciorapului).
In compartimentul 2 as baga siporax-ul,pus in saculeti sau orice altceva,astfel incat apa sa fie fortata sa treaca prin el si nu pe langa el.
In ultimul compartiment as pune reactoarele si recirculanta.
Reactorul ala va fi cu biopelleti?Daca da,iesirea lui trebuie sa o pozitionezi pe intrarea skimmer-ului.
|
 |
|