Message |
|
Checker-ul Hanna merge la ocean.
|
 |
|
Andrei1234 wrote:Refractometru nu aveti de vanzare?
Nu,nu mai am.
|
 |
|
Skimmer Beckett DIY - 1500 RON.
Pompa recirculare Eheim Compact Plus 5000 - 350 RON
Lampa ATI 6x39W cu tuburi Korallen-zucht ( sunt peste tuburile ATI ca si calitate) - 1500 RON. Tuburile inca nu au 2 luni de functionare.
1xVortech MP10wES - 900 RON
Acvariu+stand+sump - 1500 RON
Sistem RO/DI cu 6 trepte de filtrare,carcase de 10":
5 microni -->Carbon block -->Carbon granular -->Sterasyl -->Membrana 50 gpd --> Rasina DI,carcasele se desfac pentru a se putea inlocui cartusele/rasina. - 400 RON
- capcana pesti,noua,nefolosita,in cutie - 140 RON
- Hanna checker fosfor ULR HI 736 + set de reactivi - 200 RON
|
 |
|
Mareste timpul de iluminat la 3 ore ,urmatoarea saptamana. Dupa inca o saptamana la 4 ore, etc., pana ajungi la 12.
|
 |
|
Da' ce camuflat e iepurasu'...de aia nu-l mai vezi.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu vreau boss corali (duri).
Acvariul mare o sa fie FOWLR, dar pentru ca ma cunosc destul de bine, voi avea cu siguranta si anemone, si corali moi.
Deci? Care e ultima strigare in materie de teste? Si aici ma refer doar la testele Hanna, nu la ce set de teste imi trebuie in total.
Checker HI 736 - http://www.hannainst.ro/Checker/Minicolorimetru-pentru-fosfor--cID1714--pID2340.html
Reactivi pentru el - http://www.hannainst.ro/Reactivi-Checker-HC/Reactiv-pentru-25-de-teste-fosfor--cID1736--pID2332.html
|
 |
|
lucianvlad wrote:Caut de cateva zile o sursa buna de carbune activ vrac. As vrea sa aflu care experienta voastra legata de utilizarea acestui produs. Ce tip folositi, cum il folositi si cat este de eficient.
Am gasit de vanzare la kg pe bizoo de la diverse firme o gama variata de GAC. Marea majoritate sunt fabriate din coaja de nuca de cocos si asta nu ar fi o problema dar granulatia este una f mica, un maxim de 2,6 mm si pana la 0,6mm.
- in primul rand,trebuie sa te asiguri ca este pentru apa sarata.
- exista variante mai agresive (Rowa) si altele mai "blande" ca sa zic asa,de ex.: Seachem,KZ.Eu iti recomand tipurile mai usurele.(risc mai mic de necroza)
- eu am folosit si in flow pasiv si in reactor.In reactor ti-as recomanda sa folosesti jumatate din cantitatea recomandata pentru volumul tau de apa.Flow nu prea mare prin reactor,ca sa nu-l macine.
|
 |
|
Primele 2 poze - pare a fi o asterina, da' nu-s suta la suta sigur.
Poza 3 - sunt zoanthidae,adica deja ai corali.
Poza 4 - sunt bureti.Filtreaza excelent apa.
|
 |
|
In continuare Oradea?
|
 |
|
Incearca "miscarea" cu substratul si CoralSnow.
|
 |
|
E cyano, dupa parerea mea.
-as scoate din regimul de aditii,A si B o perioada, vezi cum reactioneaza.
-as sifona substratul saptamanal. Poti chiar sa scoti un strat superficial de nisip, acolo unde apare ciano, il speli bine in apa de osmoza si il bagi inapoi. Se scoate pe portiuni mici, nu tot odata.
-aspira cat de mult poti de pe piatra.
-ti-as recomanda putin CoralSnow, aditionat in regim de 2ml zilnic, timp de 1 saptamana.
-skimmeaza mai umed.
Intrebari:
-ai rasina DI la osmoza?
-cat de des schimbi antifosfatul? (cand e vorba de alge/ciano, etc. rezultatele testelor nu prea sunt concludente).
-faci aditii de bacterii?
|
 |
|
Bravo baieti !!!
Faina treaba.
|
 |
|
Daca stau in acelasi bazin de unde ii iei si acolo nu fac figuri,nu vor face nici la tine.
Daca ii iei separat,tot ce-i posibil sa faca.Colegu' Broxlin a cumparat de la mine un sexguttata in ideea sa-si faca o pereche si s-a luat la tranta cu "rezidentul" pana a trebuit sa dea unul dintre ei.
Sapa peste tot.De sarit din bazin,nu au sarit.In schimb am pierdut 2 sau 3 puellaris-i in felul asta.Da' cred ca e dupa cum ti-e norocul.
|
 |
|
reefer wrote:Andrei, oricum, sunt mai putin pretabili la genul asta de sinucideri decat Firefish-ii... Eu unul n-am avut niciodata probleme cu ei.
Cat priveste un goby mic(aferent la acvariul meu), care sa-mi sape nisipul, ce recomandari ati avea?
Fac niste poze pe seara.
Eu am fost foarte multumit de Valenciennea sexguttata. A facut mai multa treaba decat toti puellaris-ii pe care i-am avut,puellaris-i care la un moment dat incepeau sa slabeasca de ramanea numai capul de ei,desi mancau si aia.
|
 |
|
Au mai ramas:
Lampa ATI 6x39W cu tuburi Korallen-zucht ( sunt peste tuburile ATI ca si calitate) - 1500 RON. Tuburile inca nu au 2 luni de functionare.
2xVortech MP10wES - 900 RON/buc
5 microni -->Carbon block -->Carbon granular -->Sterasyl -->Membrana 50 gpd --> Rasina DI,carcasele se desfac pentru a se putea inlocui cartusele/rasina. - 400 RON - pret nou
Mai adaug la cele de mai sus:
S-au vandut:
- sistemul ATO
- pompa Jebao DC 9000
- Reactor zeoliti cu pompa Eheim de 600L/h
- 2 cutii CO2 scrubber - una e plina,din cea de a doua lipseste 1L. - 135 RON
|
 |
|
La corali se refera.
Sunt fraguri de corali. Bucati/fragmente/tulpini etc.....cum vrei tu sa le zici.
L.E. Am scris in acelasi timp.
|
 |
|
Shubi wrote:Important este sa omogenizezi sarea bine inainte de folosire.
+1
|
 |
|
robygym wrote:Toate testele sunt dela Salifert.
Ideea e ca la Mg, pun ca sa se schimbe culoarea in recipient mai mult de o siringa de 1 ml. Isi schimba culoare la 1, 02, 1,03 ml. Deci o siringa si ceva. Un alt fenomen ciudat e ca am 2 arici de mare care-si pied tepii nu stiu din ce cauza. In rest apa e cristal nimic deosebit in display.
Ai Mg mare de tot.O seringa completa,inseamna peste 1500 ppm.
Fii cu ochii pe aricii aia daca incep sa li se duca tepii.
|
 |
|
@robygym:Citirea o faci acolo unde e capatul de jos al pistonului (partea dinspre varful siringii).
Ia-ti refractometru si verifica-ti salinitatea.
@luc7777: Vezi ca-l bagi in ceata.Capatul de jos al pistonului,adica ala care e spre varful siringii,trebuie sa fie pe gradatia de 1.0 cand umple siringa.
|
 |
|
2xVortech MP10wES - 900 RON/buc
5 microni -->Carbon block -->Carbon granular -->Sterasyl -->Membrana 50 gpd --> Rasina DI,carcasele se desfac pentru a se putea inlocui cartusele/rasina. - 500 RON
Mai adaug la cele de mai sus:
- 2 cutii CO2 scrubber - una e plina,din cea de a doua lipseste 1L. - 135 RON
S-au vandut:
- sistemul ATO
- pompa Jebao DC 9000
- Reactor zeoliti cu pompa Eheim de 600L/h
|
 |
|