[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cristi
Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Si inca ceva, o data pe saptamana bag un pahar de bere direct in apa pentru /ca sa .... (cca. 200 ml)
zi si continuarea.
Nu cred ca doar pentru nutrienti.
Asa zic astia pe dincolo,ca Picasso trigger haleste pestii mai mici si ca devin agresivi daca ii tii in bazin mai mic de 300L.Habar n-am,nu am avut,nu cunosc.
De urat nu e urat.Arata interesant cu "modelele" alea pe el.
Odonus niger a avut cineva?
Cum se comporta in acvariu?

Din cate am auzit,este cel mai cuminte dintre trigger-i,usor de tinut,mananca fara probleme.
Domnu' ReefCreator,cum e Dendronephthya?Creste?
@lucianvlad: L-as face mai mare dar nu tine numai de mine,intelegi ce vreau sa spun...
@edyr: Merci.Studiez problema dar ma indoiesc ca voi putea baga "serpi" din astia in casa...ar fi prea mult.
Andrei1234 wrote:Cred ca am kh scazut, de vreo doua luni nu imi mai apare coralia, o fi de la nopox sau sarea kent, imi iau saptamana viitoare un test si vad ce imi da, daca am carenta imi iau red sea coraline gro.
In seara asta am luat 10 ml de apa din acvariu, am pus aproape jumatate de cub de mysys congelat, l-am luat intr-o seringa nou nouta de sticla (am gasit-o intr-o cutie sigilata la bunica mea la cabinet intr-un sertar), si mi-am hranit toti corali, i-am dat si la sun coral si vad ca incepe sa se deschida la masa, deci metge si cu Mysys.

Bineinteles ca merge.Poti sa-i dai si bucatele de crevete,scoici,peste marin,etc.Eu as folosi astea inaintea oricarui tip de "granule".
Bah,am rezistat si io cat am putut de mult....ce sa fac? Am cedat ispitei.
Levi,m-am gandit,dar mi-e ca la maturitate si la gura imensa pe care o are,sa nu inceapa sa-mi rareasca stocul.De asta am ales "varianta" dwarf.
Dendrochirus biocellatus (aia din poza),care mi se pare superba, este varianta dwarf a scorpiei.Nu-i batut in cuie,mai cercetez sa vad.
koala wrote:- Sump cu 2 camere (una dintre ele e cea a pompei de recirculare, da?) = idee buna!

Exact.
@Dan: Nu bag "nemo" sau altceva de mici dimensiuni,ca mi-i termina bijuteria asta de mai jos: image

@Copilu' Blue: Multam'.

@koala: Sump-ul va fi format din 2 camere.
Am vazut si eu cealalta 'varianta' de Suri...nu-i urata nici aia,dar oare poti tine 2 dihanii din astea intr-un bazin?
Ce zici,un UV merita bagat,asa,preventiv? La tine parca nu am vazut sau ma insel?
E bine.
A prins viata acvariul.
Bazin: 160/60/55
Sump: 100/50/45
Piatra uscata 30 - 40 Kg.
Cateva Kg de piatra vie,de samanta.
Nisip de granulatie 3-4mm,combinat cu spartura de coral grosiera la baza constructiilor de piatra.
Lumina: Lampa Odyssea 2x80W.
Pompe:
- recirculare - Jebao DC 6000.
- display - 2 x Newave 7.5 (7500L/h)
Skimmer: deocamdata,Beckett-ul din dotare.
Reactor de biopeleti AIO+antifos bagat in ciorap sau un refugiu.Inca ma mai gandesc la aspectul asta.

De ce il fac?Din cauza lui:
koala wrote:... poate te reorientezi pe un fish-only.
Acolo sunt provocarile! Sa arunci mancare cu lopata, si sa tii nutrientii oarecum sub control.

Glumesc,desigur.

Sistemul va fi gata candva prin primavara,inca este in faza de inceput,se masoara,se adauga,se scot lucruri,etc.
Inca ma mai consult cu Peti pentru una,alta.

Ce pesti vreau sa bag,deocamdata:
- Paracanthurus hepatus
- Pomacanthus (inca nu m-am hotarat exact care)
- Centropyge loricula
- Siganus vulpinus.
- Chelmon rostratus
- Zebrasoma desjardinii
- Acanthurus japonicus
- Dendrochirus biocellatus
- Chaetodon auriga
- Heniochus acuminatus

Care aveti/ati avut pescarii,feel free to advise.

Mai vreau sa bag una bucata....Suri,daca tot o lauda lumea atat de mult.
koala wrote:Ca ultima solutie, puteti incerca sa le bagati mancarea pe gat: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2138236

Levi, parca te si vad facand anestezie pestelui si indesandu-i pe gat haleala.
Ai halat alb ?
Zsido wrote:
+1

Razi,dom' Levi...da' era sa faci si tu o incercare,este?
Merge bine bazinul lui Nicu.
Radu.
Fain acvariul.
De ce ai dat chelmonul?
darthradu wrote:Credeam ca e diferenta doar de producator, care-i treaba cu sarea diferita?

Pentru sistemul pe care-l foloseste el in momentul asta (ZEOvit),Red Sea Coral Pro are parametrii ridicati,in special KH-ul e mare...la o salinitate de 1.025 iti da un KH de 12 ( chiar si 14).
Pentru el,e recomandat un KH de 6.5 - 7.
- Lampa ATI 6x39W - 1000 RON. ( fara tuburi)
- 1xVortech MP10wES - 800 RON
- capcana pesti,noua,nefolosita,in cutie - 140 RON
- 2 x Lock-line albastru dual nozzle 1/2 cu adaptor 3/4 - 50 lei/buc.
- Lock-line negru dual nozle fara mufa - 50 lei/buc
- 2 adaptoare 3/4 - 10lei/buc.

Am uitat skimmer-ul,la care pot sa-i asigur acum si pompa:
- Beckett skimmer+pompa Jebao DC6000 ( nou nouta,in cutie) - 1700.
- Lampa ATI 6x39W - 1000 RON. ( fara tuburi)
- 1xVortech MP10wES - 800 RON
- capcana pesti,noua,nefolosita,in cutie - 140 RON
- 2 x Lock-line albastru dual nozzle 1/2 cu adaptor 3/4 - 50 lei/buc.
- Lock-line negru dual nozle fara mufa - 50 lei/buc
- 2 adaptoare 3/4 - 10lei/buc.

Forum Index » Profile for Cristi » Messages posted by Cristi
Go to: