[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
varolluis wrote: eritromicina este eficienta numai in cazul in care gramul este negativ.

pozitiv nu negativ
eritromicina ataca doar bacteriile gram pozitiv
de aia nici nu decicleaza, ca bacteriile nitrificatoare sunt gram negativ
pai eu cam tot timpul am inclinat sa cred ca ciano este adusa, nu ca se face.

in afara de vietuitoare, totul in acvariul asta a fost nou nout; piatra a fost uscata si a stat o saptamana in domestos, de exemplu, deci nu se pune problema.

algele (ca mai am si hair algae) au venit pe fragurile de la corali si pe melci.

ce voiam sa spun e ca nu am fosfati si nitrati detectabili in acvariu (cu siguranta sunt, doar ca nu detectabili), deci cred ca asta infirma teoriile ca ciano ar avea vreo legatura cu niveluri prea mari de fosfat si nitrat sau cu lumina.

am mai zis: eu cred ca ciano se poate adapta la o multime de conditii, ceea ce face discutia despre cat nitrat ce lumina etc inutila.

oricum cu siguranta sunt mai multe feluri de ciano, de ex. in acvariul marin ciano are o culoare maronie-rosiatica, pe cand in apa dulce este verde/albastra.

@GabiC eu de ciano nu ma sperii, am mai scris acum cateva pagini
deocamdata este oricum putina si prin spatele pietrelor (cu siguranta are legatura cu flow-ul, ca acolo unde a aparut ea am cel mai mic flow in acvariu)

oricum, am eritromicina la indemana, dar deocamdata nu e cazul.
apropo, vreau sa spun ca mai nou am ciano in acvariul marin, fara fosfati fara nitrati si cu lumina de toata jena
interesant, nu stiam
nu ataca crevetii, dar pe neritina sigur o capacesc
plus ca, daca nu au melci de mancat, o sa moara de foame

sper numai ca nu ai dat multi bani pe ei, ca e destul de clar ca nu prea iti folosesc

is buni cand ai o invazie de alti melci
nu, melcii asasini sunt mancatori de melci
@dan hincea

pai asta i-am recomandat si eu, sa-si ia un telefon, asa ca nu cred sa te contrazica cineva

ai mare dreptate cu dslr-urile cumparate in ultimii 10 ani pe care acum se pune praful - eu partial sunt unul din oamenii aia, cred ca nu am mai facut mai mult de 1000 de poze cu dslr-ul in ultimii 5 ani de cand s-au nascut copiii
intr-adevar, nu ma incanta deloc perspectiva de a cara in vacante cu copiii inca un rucsac cu un body de 700 de grame si 3 obiective in total inca vreo 2 kile cand am in buzunar un telefon care face poze multumitoare pentru un album personal de vacanta, chiar printat

si apropo de olx, am la vanzare un obiectiv Canon 70-200 IS f4L USM cu maxim 500 de cadre trase )

poate intereseaza pe cineva ))
sincer nu ma asteptam ca 5 corali nu mai mari de 5 cm fiecare sa manance 1 dKH pe saptamana - imi inchipui numai cat consuma un acvariu plin de sps
Da, e KH-ul, nu stiu de ce am zis alk.
Stiu ca 7 e limita de jos dar aud ca daca no3 si po4 e zero nu poti sa mergi mai sus de 7.5 si aia e tinta mea pe care incerc s-o ating cu kalkwasser.
Oricum dupa cum ziceam sps-ii merg cel mai bine desi ei ar trebui sa fie primii afectati de kh si ph scazut (cred). Sunt deschisi tot timpul si au crescut vizibil: 2 monti digitata, 2 monti plates si un bird's nest.
Pana la urma am pus eleocharis pusilla, are 2 saptamani. Merge bine.
Habar n-am cat traiesc scalarii, am avut o pereche vreo 3 ani.
Sunt mari de tot si se potrivesc ca nuca in perete in acvariu dar nu pot renunta la ei.
Am luat si 4 ramirezi tot acu vreo 2-3 saptamani, spre surprinderea mea inca n-a crapat nici unul... ca astia asa fac, intai se curata cativa la 2 sapt si dupa aia restul la 6 luni :-))
eu n-am mai avut xipho din liceu dar anul trecut au vrut copiii asa ca am luat.
in continuare nu pot sa spun ca-mi plac dar sunt o pata de culoare.
No3=PO4=0
PH=7.8
Salinitate=1.025
alk=6.7
Ca=405
Mg=1245

am inceput aditia de kalkwasser (in ATO), acum sunt in perioada de calibrare ca sa mentin alk un pic peste 7

nu reusesc sa cresc ph-ul ala nenorocit, desi am pus refugiul sa mearga 24/7 cu 2 ore pauza/zi, sa vedem daca voi reusi cu kalk

coralii o duc ok si nu prea - culmea cel mai bine o duc SPS-ii si cel mai prost o duc LPS-ii + foarte prost o duce ricordea, dupa ce in primele 2 luni statea sa plesneasca de umflata ce era acum de vreo 2 saptamani a si murit 1 (aveam 4) iar cea mai mare e stransa timpul

complicata e acvaristica marina

update asteptand sa creasca iarba

Principala problema cu sumpul la plantate este ca-ti scoate CO2-ul din apa pt ca aerarea facuta de apa in cadere e f puternica. Asta inseamna ca va trebui sa bagi mai mult co2 doar ca sa-l scoti afara sau in caz ca nu bagi co2, vei pierde si putinul care se produce in acvariu, asa ca plantele nu o vor duce bine.
Apoi, nu stiu la ce ti-ar folosi volumul mai mare de apa - 180 litri sunt deja suficienti pt stabilitate, mai putin cazul in care vrei sa pui in el 100-200 de pesti super inghesuiti.

Si oricum nu e semnificativ volumul din sump la reefer 250 din cate imi amintesc eu (sumpul nu sta plin pana in buza niciodata, deci vol efectiv de apa e mult mai mic decat volumul sumpului).
Imi place hardscape-ul.
Sumpul nu e prea mic? Ai loc in el cand se intrerupe curentul?
Nu stiu unde se gasesc picioare, dar intrebarea ar fi de ce vrei neaparat cu picioare. Presupun ca ai stand metalic - eu pe ale mele le-am pus pe placi de pal si am reglat inclinarea daca a fost cazul cu pene din plastic sau metal.

Picioarele concentreaza greutatea si de aia trebuie sa fie f puternice. Mai ai niste suduri in plus, daca pui acvariul pe parchet vor face gauri in timp - mie mi se pare ca au numai dezavantaje.
Din poze eu nu prea vad mare lucru, dar daca era ciuperca trecea cu mycopur. Nu inteleg de ce a zis sa scoti buretele de la filtru dar ma rog.
Oricum, nu pare gris.

Uita-te aici si diagnosticheaza dupa poze, ai si tratament.

https://www.jbl.de/en/online-hospital
Bine. Doar nu uita: de fiecare data cand cresti incarcatura biologica (adica bagi pesti) acvariul poate sa treaca printr-un mini ciclu. E o artimetica simpla: fiecare peste are nevoie de un numar de bacterii ca sa-i proceseze dejectiile si numarul de bacterii existent la un moment dat este dimensionat fix pt incarcatura bio care exista atunci (ca mai multe bacterii nu mai au ce sa manance). Ei, daca crestem incarcatura, nr de bacterii incepe sa creasca (daca au spatiu fizic), dar dureaza 1-2 zile. De aia e bine sa bagi si bacterii de fiecare data cad bagi pesti.
Neonii nu cred ca sunt fin nippers, am neoni de 10 ani.
Pt populatia de pesti pe care ti-ai propus-o filtrul ala e ok, dar ar fi bine sa iei si 1 litru de sera siporax sa-l pui in locul carbunelui, care nu se foloseste la plante ca absoarbe micro elemente care sunt necesare plantelor.

Nitrax M poti sa-l pastrezi la inceput, dar daca intr-adevar reduce nitratii asa cum zic ei (ceea ce ma indoiesc) atunci ar trebui scos mai tarziu ca plantele se hranesc cu nitrati.

De plantat planteaza cat mai mult de la inceput ca plantele nu au problemele pe care le pot avea pestii intr-un acvariu neciclat, ba chiar le place - bineinteles cu conditia sa aiba la dispozitie in cantitate suficienta si balansata si lumina si carbon.

Nu uita sa adaugi bacterii de start la inceput.

Succes.

A si inca ceva: otocinclusii sunt f sensibili, in nici un caz nu ii pune intr-un acvariu neciclat. Oricum nu te gandi ca iti rezolva problemele cu algele - ei mananca alge microscopice, nu e ca si cum ai alge in acvariu, pui oto si gata. Exista un singur asemenea animal in acvaristica de apa dulce, e vorba de pestele SAE care mananca doar un singur fel de alge, si anume BBA.
am impresia ca folosesti aqascaping in alt sens decat cel obisnuit - aquascaping inseamna aranjament subacvatic de plante si lemne/pietre.

plantele sanatoase si frumoase sunt o conditie necesara pt aquascaping, dar nici pe departe suficienta.

insa chiar daca nu ne propunem sa face aquascaping, ca intr-adevar trebuie talent si munca, tot vrem plante frumoase si sanatoase, ca nimeni nu cred ca vrea sa tina in acvariu niste plante care sunt in continuu pe moarte.

eu nu vreau sa te conving de nimic, doar incerc sa te ajut sa nu-ti faci idei gresite, cum ar fi aia ca iti trebuie CO2 doar daca vrei sa faci aquascaping.
n-are nici o treaba - CO2 (adica carbon) le trebuie plantelor ca sa creasca, nu acvaristului.

pentru un incepator interesat de plantate, sfatul meu sa o iei incet cu investitiile scumpe in chestii gen led si sa-ti propui mai intai sa cresti plante fara alge.

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: