[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
cristian.jugaru wrote:a si era alb curat nu era cafeniu

cafeniu deschis?! )
pune si tu o poza daca poti, eu sunt in continuare 99% sigur ca asta e
pestii mei n-au nicio treaba cu puii de creveti odata pt ca stau mai mult in jumatatea superioara a acvariului si apoi pt ca acvariul e foarte plantat.
rasborele se mai reped din cand in cand la cate un crevete care inoate bezmetic in masa apei dar o fac pt ca-l confunda cu mancare, nu pt ca ar vrea sa-l manance pe el.

creveti care sa manance viermi nu cred ca exista pt ca in general crevetii sunt ierbivori sau omnivori. bine, ai mei de exemplu mananca si blood worms (congelati) dar mi-e greu sa ma gandesc la un crevete de apa dulce care poate fi tinut in acvariu si care sa vaneze.

acum sa stii ca planariile nu e neaparat sa aiba capul foarte vizibil triunghiular. daca are corpul plat, culoare cafenie si se tarasete pe geamuri, sigur e planarie. la ale mele le-am vazut si ochii sau gura, ce-or avea ele acolo ca 2 punctulete )
nu stiu sa-ti spun si s-ar putea sa nu prea existe. eu tin creveti cu rasbora si iriatherina werneri si tot am planarii. ce-i drept, de cand am incetat sa mai hranesc pestii cu blood worms s-au rarit si planariile si chiar nu sunt o problema, vad una la cateva zile, cand si cand.

eu zic sa reduci mancarea pt creveti (sunt aproape sigur ca le dai prea mult) si ai sa vezi ca dispar si planariile in cateva saptamani.

apropos, crevetii trebuie hraniti foarte putin, pt ca ei mananca foarte incet si pana termina ei, mancarea deja se descompune, ceea ce poate duce la aparitia pungilor de gaz in substrat (bacterii) - asta pt ca de obicei mancarea li se pune in acelasi loc. poate ai observat deja ca in locul acela unde le dai de mancare nisipul s-a innegrit sau inverzit - de la asta e, dar nu se vede la suprafata nisipului ci acolo unde nisipul ajunge la geamul din fata.
este o planarie.
planariile sunt niste viermi care apar de obicei in acvariile cu creveti pt ca de obicei in aceste acvarii nu se tin pesti care in mod normal mananca planariile (pt ca ar manca si crevetii).
nu face niciun rau, dar aparitia lor poate insemna ca hranesti animalele in exces. atat timp cat nu e acvariul plin de planarii nu-i nicio problema.
osram lumilux 865, ieftine si bune
osram biolux 965 si osram fluora, un pic mai scumpe dar f bune
nu cred ca exista interval standard de curatare, depinde de cata mizerie se strange in el, deci depinde de cat de mare e acvariul, de cati pesti ai si de cata mizerie fac.
acestea fiind zise, 10 luni cred ca e cam mult. eu il curat o data la 2 luni, acvariu de 126 litri brut, plantat, cu vreo 30 de pestisori, deci poate ar fi cazul sa-l curati pe al tau, mai ales daca ai observat o reducere a debitului.

deci, daca te hotarasti sa incalci princpiul "daca merge nu-l repara", trebuie sa urmezi instructiunile din manual, alea-s sfinte.

in niciun caz sa nu inlocuiesti mediile de filtrare (de ce s-o faci? acolo traiesc bacteriile de care ai cea mai mare nevoie pt acvariul tau). probabil buretele si perlonul vor fi pline de mizerie, deci va trebui curatate. mediile filtrante se pot clati si ele pentru eliminarea mizeriei grosiere, dar numai in apa din acvariu.

va trebui probabil curatat si powerhead-ul ca presupun ca in 10 luni a prins foarte multa mazga. mare atentie la axul ceramic, sa nu-l rupi.

inca o data accentuez faptul ca trebuie sa urmezi intocmai instructiunile din manual pt curatare. dar daca acvariul merge bine, daca ai apa curata si nu ai observat o reducere a debitului filtrului, mai bine lasa-l asa. un filtru cu cat e mai putin deranjat cu atat isi face treaba mai bine din punct de vedere al filtrarii biologice, care-i cea mai importanta. cand nu mai face fata cu filtrarea mecanica, atunci trebuie curatat.
cu placere
H
salut.
am masurat eu unul de 15W pe care il am si deschiderea are 6 cm, dar atentie, marginile nu sunt simetrice, adica intr-o parte "acoperisul" este mai lung decat in partea cealalta. sunt 99% sigur ca latimea reflectorului este aceeasi pentru orice tub T8, important fiind diametrul tubului si nu lungimea (adica puterea lui).
vezi aici http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/437-sisteme-de-iluminare-tuburi-accesorii/4149-reflector-juwel-438-mm.html]aici

dar cel mai bine te duci la cora pantelimon la acvamax sau cum ii zice petshop-ului si vezi pe viu ce si cum, ca de obicei au reflectoare juwel acolo.

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: