| Message |
|
|
|
daca ai apa deja fara clor sau de osmoza, ia si fa un schimb de 50 %
|
 |
|
|
desigur.
Uite cum am cautat eu :
radacini la plante
si am selectat " Search for all terms"
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=6939&highlight=radacini++plante
|
 |
|
|
ca un ultim replay, al acestui thread. as vrea sa vad arat de unde am inceput.
Si eu la randul meu am avut 2 fire de blyxia, gratie dn-lui Ginel, care a fost singurul din iasi care o detinea submersa si a avut bunavointa de a ma ajuta.
Acum va dau voua circa 20 fire de persoana si sper sa o puteti creste si sa ajutati la randul vostru alte persoane si sa ne facem un ciclu cat mai mare de prieteni, si sa ne intalnim pe cand om fi si noi batrani la un paharel si sa ne aducem aminte de aceste clipe.
By saw86
Pc.ciprian a primit o alta donatie de a mea de HC, si el stie foarte bine cat a fost, ma refer la cantitate, o cantatitate care provine din aceasta bucatita, tot din partea acelu iasi om , care a avut bunavointa sa ma ajute.
By saw86 at 2009-06-13
By saw86, shot with COOLPIX P60 at 2009-06-13
Ca sa nu deschid un topic nou vreau sa zic , ca am fost atacat oarecum din cauza mea, de narcis.b datorita neincrederii care am avut-o in el cu "utricularia"
Vreau sa zic ca am avut aceasta plante de 3 ori, si uite ca am avut-o , am si crescut-o dar am si pierdut-o intr-un final.
Planta tot de la do-n Ginel a venit si cam aste-a au fost
Avand un inceput de staghorn, la mine alga s-a simtit mai bine si a sufocat-o complet, ajungand asa si apoi la wc
Acum am circa 18 fire, si sunt foarte bucuros ca o pot avea inapoi. de asta am zis daca o poti duce. Ea pretentioasa nu mi se pare, mai mult cere un echilibru foarte bun
De acum va rog sa-mi confirmati cand ajung coletele la voi. pe curand
|
 |
|
|
|
poate ca ai citit prima pagina, dar nu inteleg ce treaba are rotala.
|
 |
|
|
|
s-a mai discutat pe forum chestia asta.
SI eu am dennerle de 2 luni si la mine fac plantele asa, Pur si simplu tulpina de baza nu poate oferi tot necesarul puiilor, astfel cu puii odata se dezvolta si radacinile.
Le poti taia fara niciun fel de problema
|
 |
|
|
prin experiente de genu si asta si multe altele inveti 
|
 |
|
|
|
isi trage nutrientii si din apa. In locul unde apare o radacina va aparea si un pui
|
 |
|
|
|
atata timp cat stergi sticla la doua zile, si nu faci un schimb de apa, pori tot raman in acvariu, deci muncesti degeaba fara un schimb
|
 |
|
|
|
"Am ajuns sa nu mai suport sa las geamurile necuratate de la o zi la alta, le sterg zilnic din cauza GDA"
nu te supara pe mine, dar eu cred ca incepi sa te dilesti :-)
eu n-am vazut acvariu in care sa apara asa de rapid aceasta alga.
mai lasa si tu cu ochiul... ca privitul prin sticla nu da bine
|
 |
|
|
uite cum facem.
1, nu-mi mai zi domnule ca am 21 de ani
2. atata timp cat te ajut imi esti prieten si coleg
3 de ce? pentru ca am trecut prin aceeasi problema ca si a ta, poate un pic schimbata, dar totusi sunt acelasi om ca atunci cand s-a intamplat problema mea, si uite ca nu s-a mai intamplat, chiar daca eu as fi gresit (nu zic, ca nu am gresit, dar ma simt destul de nevionvat pentru ce am patiti si am fost judecat de oameni , care nici macar nu si-au dat , sau si-au dat interesul prea putin;;; prin aceasta fraza nu vreau sa fac aluzii nimanui, fiecare cu ideele lui, eu o tin pe a mea pana mor)intr-un final nu am fost judecat de toti si am reusit sa ma integrez din nou. asa ca: te ajut, si sunt sigur ca voi vedea aceal baietel ajutat, si tu te vei arata ca un om bun, si nu o copie.
In acest moment se termina donatia
castigatorii find:
Humbert
gengiskhan
catalos (blyxia pentru copil si cuba pentru el)
Si l3n3a care nu a intels ideea, ca nu dau cuba si blyxia aceluiasi user, prin mesaj privat:
"Daca se poate m-as abona si eu la niste blyxa si HC pentru a-i gasi un loc de cinste in noul meu acvariu. ( http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=8690)
Multumesc."
va doresc tot sucesul din lume sa o cresteti la fel ca mine, adica de circa 35-40 cm. eu am inceput tufa din 2 fire de la domnul Ginel.
L3n3a astept adreasa + nr de mobil.
Luni pleaca plantele la voi, Marti ajung
plantele ajung bucurestenilor la userul @Humbert. ramane ca voi sa luati legatura cu el si sa primiti partea voastra
|
 |
|
|
|
imi pare rau pentru probleme tale.
Astept o confirmare din partea unui moderator sau admin, precum ca e Ok sa-ti trimit. Atata timp cat nu esti un bisnitar si profiti de bunatatea altor oameni.
Stiu foarte bine cum e, deoarece am avut si eu si inca am o problema care e nerezolvata si nici nu cred ca se va rezolva prea rapid
|
 |
|
|
|
catalos , eu nu am nimic cu tine.
Daca do'nadmin zice ca e ok, te servesc cu cea mai mare placere(deoarece ai cateva probleme care trebuiesc clarificate)
Totusi am specificat, ca H cuba, nu o va primi cel care va cere si blyxia(doar in ultima instanta"daca nu o vrea nimeni , atunci va primi un alt user cand trimit coletul.
Taxa e pentru curierat, nu pentru posta. si daca sunteti 3 buc ar fi circa 5 ron de persoana
|
 |
|
|
|
astazi din nefericire, zgarienorul de blyxia a cazut, prin urmare,mai sunt 2 tufe gigantice de circa 20 fire(tufa), pentru inca 2 persoane.
Cineva mi-a solicitat si o portie de Hc, dar o dadusem pe toata , cand am donat-o, Intre timp am vazut ca si-a cumparat pana la urma. Dupa un msg privat care nu mi-a raspuns, am luat decizia sa o donez si pe asta, atata timp cat persoana in cauza a gasit si deja o acomodeaza.
Deci o particica de Hc este valabila .
Daca pana duminica nu se anunta alti 2 doritori , cei 2 primesc cantitatea dublata.
Cat despre Hc , daca o solicita alta persoana decat cele pentru blyxia, o voi ajuta pe ea.
Hc, este o cantitate rezonabila cat sa incepi un covor, de 10x10.
|
 |
|
|
|
daca nu stimti cu mana nicaieri umezeala, sau daca esti sigur ca fundul e intreg, atunci alta explicatie nu este dacat ca se evapora apa :-)
|
 |
|
|
|
ok. lasa adresa sectorul si mobilul.
Va trimit la un loc ca sunteti din buc? sau preferati curier separat
|
 |
|
|
|
cei care doresc sa solicite aici,
Valabil pentru inca 3 persoane
|
 |
|
|
|
transportul se face doar Curier.
|
 |
|
|
|
co2 cand iti umple butelia din cate stiu este sub stare lichida , si atunci este foarte rece. La caldura se transforma in stare gazoasa si presiunea creste.
Cu cat temperatura este mai ridicata , cu atat presiunea creste mai mult.
Explicatia mea nu e una profi, dar poti sa-i intrebi pe cei care sunt pe acest profil
|
 |
|
|
|
butelia in timpul cresterii presiunii, era cumva intr-o zona mai calduroasa?
|
 |
|
|
poza cu urticularia nu este, deoarece nu reusesc sa prind un cadru bun, toate incercarile dau de inteles ca frunzele sunt prea mici si prea putine, ca sa se vada momentan pe Foto.
Dar sa-ti detaliez eu poza ar fi cam asa: in 3 parti urticularia veche, din care pleaca un rau de circa 6 frunzulite pe fiecare in parte, deci as avea 18 frunze noi, care sunt foarte mici si imposibil sa le fotografiez cu aparatul meu.
pe viitor poate, raurile se divid si vor fi din ce in ce mai dense , astfel ajungand la maturitate si frunzele sa fie mai late, si sa le pot foto-picture/aliza 
|
 |
|
|