[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
De obicei acesta boala la guppy e frecventa!, cauze: genetic,paraziti dar un lucru care de obicei nu dam importanta! in acvariile mici de obicei cind este un filtru intern si genereaza curenti mai mari pot duce la curbarea coloanei,

Prealabil este bine de facut si un test ,la guppy nu treb sa fie apa neutru - dar nu vad legatura ph,astept si eu raspuns la aceasta problema.
ce ai patit?
Trippin wrote:mmm la prima vedere as zice ca aia e o lipsa de potasiu (K).
Incearca daca ai cum/cu ce sa bagi niste potasiu in acvariu sa vezi daca destramarea frunzelor se opreste.

interesant cu acest K.
iei frumusel o foarfeca si tai de la baza frunzele ofilite,in timp ies altele.
Nu intra in panica

Am si eu neritina ,dar tot timpul era la datorie,incearca sa pui o frunza de salata bine spalata in acvariu max 2 ore linga melc,vezi cum reationeaza,vei fi surprins in ce hal hiberneaza
totusi nu cred ca din cauza luminii,posibil pina se adapteaza planta la substrat,oricum valisneria este o planta care se inmulteste repede,da lastare noi . Incearca sa pui si fertilizant,eu merg cu Easy Life
Marius,

e interesant comportamentul Blondei , din cite stiu la ei nu exista ierarhie in familie. Am avut si eu in acvariul meu mic (am scris la rubrica Despre noi),numar de femele raportat la masculi - putin,mereu era fugarita, vut si citeva nasteri,apoi dupa o perioada fugarea cam tot ce prindea acolo inclusiv masculul de betta.
Deci: posibil sa fie instinctul de aparare.
Ma bucur ca ai deschis acest topic sa aflam raspunsuri de la colegii mai cu experienta.
cum adica se usuca in apa?
care este grosimea substratului?, cit de adinc ai prins radacina in substrat?
daca are o lumina puternica nu ar trebui sa putrezeasca,
ai pus fertilizanti?
Salut si bine ai venit .

Interesanta descriere. Totusi nu pot sa ma abtin de la 2 lucruri:
1. Plantele ,gindeste ca acei bieti pestisori au nevoie,face parte din habitatul lor,oxigeneaza,ce ma vazut ca pesti in acvariul tau cu siguranta au nevoie de plante,le ofera ascunzatori ,se simt in siguranta etc,

2. Poate nu mi-am baut cafeluta dar acvariul este cumva pozitionat in fata ferestrei?
poti lasa linistit la 25 grade,corect si neoanele incalzesc dar dupa ce se face stingerea scaderea temperaturii se face treptat in acvariu.nu recomand sa deschizi capacul mai sunt pestisori care posibil sa fac tumba .
Referitor la lemn ,lasi citeva saptamini in apa,desi uni lasa citeva zile,cum se elimina tainul din el da un aspect de apa amazonian
corect sunt icre de cory,la danio zebra arata altfel icrele iar pomacea au cucon seamana cu un ciorchine de struguri
Bobesku

eu ma voi documenta,promit,pot spune ca am vazut cu ochisorii mei
alber wrote:
Cipriandeco wrote:La sfarsitul saptamanii........................voi spala filtrul in apa pe care o scot....

De ce sa faci asta? Lasa filtrul in pace nu-l zapaci de...bureti. Adica de mediile de filtrare. Serios acum, umbli la filtru doar atunci cand vezi ca ii scade semnificativ debitul. In rest, lasa-l sa munceasca, el si bacteriile din el.

Vorba lui @alber

Chiar asa!! de ce treb sa umblii la filtru???
acum cit se cicleaza apa nu umblii la filtru minim 4 saptamini sa se formeze coloniile de baterii
Pomi,

toata lumea lauda avariul tau si simtul estetic etc..deci nu voi lungii IMI PLACE LA NEBUNIEEEEEEEEEEEE!!!
Se inmultesc usor dar sa nu confundam cu a fi PROLIFICI .
Conditii de temperatura normala 23 grade in sus si secretul sa ai pietre cu suprafata lucioasa si niciun caz calcaroase , pe ele vor depune oualele
salut

daca treci prin iasi iti dau eu ..deci se poate trimite si la distanta fara nicio problema si nu are treaba temperatura de afara. Ideea sa sti cum pregatesti coletul si ce conditii oferi ,se poate tine o temperatura 23 grade chiar daca afara este sub 20.
Vorba colegului nostru @Radu sunt de acord,eu unul am folosit la inceput de 2,3 ori si apoi am renuntat la aquasafe etc.
Pun apa vineri seara in recipient si duminica fac schimbul in acest timp se evapora clorul. Ph neutru si restul compozitiilor sunt in parametrii buni.

Esential la tine acuma, sa ciclezi bine acvariul,planteaza bine si te vei bucura apoi de munca ta .
ok ,
nu scosti niciun peste .
Parca am avut cindva o discutie pe PM referitor la vinzatorii din piata de animale 2 baieti, ei spun ca merg orice numai sa vinda bietele animale stiind ca peste vreo 2-3 saptamini vei trece din nou acolo sa le faci vinzare .
Daca vei sta aproape de noi va fi ok
Salut

eu am vazut in pet shopurile si aqvuariumul din stuttgart cit am stat vara asta acolo,mi-au atras atentia,nu pot descrie cit de interesanti sunt si in acelasi timp agresivi,. Sunt din clasa tetrapode amfibii.Nu poti tine intr-un acvariu comunitar decit ei separati. Hrana lor se bazeaza din cit am vazut pe proteine (carne). Promit ca ma voi documenta asupra lor
no comment

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: