| Message |
|
|
Nu pot spune ca am experienta la nivel stiintific sau macar experimental mai aprofundat dar vin si eu cu o parere la ceea ce am constatat in acvariul personal.
Am un filtru extern home-made cu spatiu pentru medii de 1 l,volum acvariu 50 litri teoretic,practic undeva la 40.Inainte sa pun un material de calitate in filtru aveam mult biofilm care era spart de jetul de la filtru si astfel mereu erau particule in suspensie,chiar si cand am mai adaugat un filtru intern pentru filtrare mecanica.Dupa ce am pus 1 l de material filtrant de calitate special pentru bio situatia a devenit mai clara la fel ca apa  Biofilmul este aproape inexistent (apare mai mult dupa schimbul de apa,pun vina pe apa de la retea) iar astfel apa filtrata este destul de curata.Ma gandesc ca in apa se produc si alge micro care dau "culoare" apei si astfel pare murdara,posibil cu un filtru bio bun sa dispara din apa hrana acelor alge si prin urmare si ele rezultand o apa mai curata.
In prezent ma gandesc sa-mi fac un filtru extern care sa-mi permita sa pun macar 5 l de material bio de calitate,astfel cred ca voi avea numai de castigat.
Nu cred ca daca pe ambalajul materialului filtrant scrie ca 1 l este bun pentru 200l apa situatia sta tocmai asa.Dimpotriva,acele calcule sunt pentru cazuri ideale,ori in acvariu treaba e cu totul altfel la fel si in filtru,cred ca depinde de mizeria data de vietuitoare,de fluxul mai rapid sau mai lent al filtrului,de sertarele filtrului,si anume de contactul apei cu materialul filtrant,timpul contactului,etc.
Ape lipezi !
|
 |
|
|
|
Nu cred ca ai inteles bine fenomenul,nu se refera la femele moarte din care pot iesi pui pana la 10 luni dupa moartea acestora ci la faptul ca masculul isi lasa samanta care mai dainuie pana la 10 luni dupa ce moare si noile progenituri ii vor duce genele mai departe.
|
 |
|
|
|
Salut !
Userul simpfzoli are asemenea guppy,verifica-i paginile din arhiva si o sa vezi.
Este din Satu-Mare,nu e asa departe de Iasi,serios om,mi-a trimis niste creveti Sakura de toata frumusetea.
|
 |
|
|
|
Puii de Sakura au crescut:
|
 |
|
|
|
Schimbare,setup August 2013
Am adus 4 pesti Microrasbora Galaxy + un pui crescut si am dat White Cloud Mountain Minow.
|
 |
|
|
|
Inspirat de descoperirile voastre in filtrele externe am zis sa arunc si eu un ochi mai ales ca trebuia sa inlocuiesc materialul filtrant.Surpriza a fost sa gasesc vreo 10 creveti de la mic-mic pana la 1,5 cm.Cred ca au fost trasi de filtru cand erau pui foarte mici deoarece am o plasa pe" in" cu gauri de 1 mm,interesant este cum au avut mediu propice sa creasca acolo.
Mult succes la inmultirea CRS !
|
 |
|
|
|
Salut !
Sunt ceva sisturi.
Am asemenea roci in acvariu si nu am observat sa influenteze in vre-un fel calitatea apei.Teste nu am facut ce-i drept dar pestii si crevetii par ok,la fel si plantele.
|
 |
|
|
|
Cumpar microrasbora galaxy sau erytromicron 5-6 buc (mai am 4 si doresc sa maresc efectivul pana la 10 bucati,pentru mai multi nu am loc deocamdata) !
Astept oferte si modalitati de transport in siguranta.
|
 |
|
|
Salut !
Poti incerca ceva pe baza acestui principiu de functionare http://www.youtube.com/watch?v=cdQ00LeM9Zg
Te poti folosi de un filtru extern pus pe o priza programabila si astfel apa murdara va fi trasa de pe fund in filtru iar plinul pentru a face sifonarea (cum face doamna din video cand adauga apa) il va face tot filtrul extern.
Conditia pentru a nu se dezamorsa un filtru este sa nu traga aer,deci sa-i fie mereu furtunele in apa atat pentru "in" cat si pentru "out" astfel in cazul opririi filtrului (pana curent,priza programabila,etc) filtrul isi reia functia de filtrare imediat ce primeste curent electric.
Iti trebuie o gaura in sticla pentru ca nivelul apei sa treaca peste cand se produce sifonarea (vezi video) si un extern usor de desfacut,fiabil,pe care il poti umple cu bureti care se pot curata saptamanl foarte usor.Nu cred ca ai nevoie sau probleme cu bacteriile deoarece nu vorbim de o filtrare a apei biologic ci mecanic.
Parerea mea,daca faci o asemenea instalatie sigur reusesti sa mentii o curatenie zilnica.Eventual pentru o drenare mai buna a dejectiilor spre tubul de aspirare poti pune si un filtru intern care sa produca un curent de apa direct spre "in-ul" filtrului extern,acesta preluand astfel mai usor mizeria.
Succes !
|
 |
|
|
|
Salut Adin,
Prima data ar fi bine sa intri pe "Forum Index" sus in stanga si de acolo sa treci pe la sectiunile care te intereseaza respectand regulamentul care iti este prezentat peste tot (Coltul incepatorului,vanzari,etc.)
O sa gasesti informatii suficiente si pe urma daca ai nevoie de completari poti deschide o rubrica noua la "Coltul incepatorului".
|
 |
|
|
|
Depinde si ce IRC (indice de redare al culorii) are becul,este bine sa fie minim 8.Pe unele becuri scrie,pe unele nu.La unele firme prima cifra din ansamblul 650,750,865 inseamna IRC-ul deci 6,7,8 etc. iar urmatoarele 50,65 temperatura de culoare (5000 k,6500k etc).
Testul final trebuie sa rezulte din cresterea plantelor,dezvoltarea algelor.
Succes !
|
 |
|
|
|
Posibil sa fie caldura o problema,spun una deoarece aclimatizarea intr-un nou acvariu a plantelor poate intalnii mai multe probleme.
Si mie de cateva saptamani de cand s-a incalzit apa hydrocotyle tripartita o duce mai greu,lasa frunze,parca se topeste.In schimb cand apa avea pana in 25 de grade crestea foarte bine.
Succes !
|
 |
|
|
|
PM
|
 |
|
|
|
Salut !
Pacat de acvariu si de munca depusa.
Sticla cred ca gasesti mai usor la magazinele de termopane pe comanda.
|
 |
|
|
Foarte frumos !
Imi place "ciuperca" de muschi
Interesante si informatiile prezentate pe parcursul jurnalului !
Mult succes mai departe !
|
 |
|
|
|
Interesanta cioata !
Arata bine acvariul,frumosi si guppy,bafta !
|
 |
|
|
|
Mda,am corectat,n-am fost atent,eram in cap cu un intern vazut recent.
Mersi!
|
 |
|
|
|
Pompa nu trage apa intr-un filtru extern.Apa vine in filtrul extern prin cadere libera in prima faza datorita faptului ca filtrul extern este plasat sub acvariu.In a doua faza datorita faptului ca filtrul este un spatiu inchis etans prin faptul ca pompa scoate apa din el se creaza un vacum ce mentine permanent caderea apei din acvariu si are loc o suctie a apei.Datorita acestui fenomen de vacum un filtru extern poate functiona si la nivel cu acvariul (cum este in cazul meu,filtrul este langa acvariu) atata timp cat pompa este sub nivelul apei din acvariu si are suficienta apa la palete.Filtrele cu debit mare de evacuare se pun sub acvariu tocmai pentru ca alimentarea prin cadere libera + efectul de vacum asigura in permanenta apa.Ideea este ca oriunde pui filtrul pompa trebuie sa fie bine alimentata cu apa daca nu exista riscu sa se arda.
In imaginea de mai sus ai 2 probleme mai mari:
1. Pompa trebuie sa fie puternica deoarece debitul ii va fi micsorat considerabil dupa ce va impinge prin medii.Deci o sa folosesti o pompa puternica ce iti va da la urma un debit de evacuare mic.
2.O sa ai acces greu la zona de prefiltrare unde se aduna "grosul"
Mult mai bine este sa inversezi sensul curentului de apa si anume sa pui pompa in acvariu cum este in desen iar evacuarea sa se faca deasupra pe medii.Iti trebuie minim 2 compartimente si o sa ai un fel de filtru biobox,apa intra pe deasupra,prin cadere libera traverseaza mediile filtrante din primul compartiment si urca in al doilea de unde se revarsa in acvariu.Astfel mentii debitul bun al pompei si cureti usor zona de prefiltrare.
|
 |
|
|
Pentru a lipii un autocolant si nu numai vizioneaza
https://www.youtube.com/watch?v=1jCuUJDR2sw
Din ce am inteles eu probabil ai pus autocolantul in interiorul acvariului,daca am inteles gresit nu lua in considerare aceasta obiectie.
Ai inceput prost cu privire la :
Ciclare,vezi mai multe pe site,net.
Locatarii si spatiul necesar lor.
In 20 de litrii nu poti face mare lucru, iti trebuie filtru extern mare si vietuitoare marunte.
|
 |
|
|
Cu un acvariu mic poti incepe numai daca nu ai spatiu sau fonduri pentru unul mai mare,in rest ideea de reusita cu unul mai mic vs unul mai mare este mult mai grea in prima faza.
|
 |
|
|