[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Black
Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Deoarece de o vreme mi s-a pus pata pe cichilde pitice ma gandesc sa achizitionez in viitorul apropiat un trio de Apistogramma.
Prefer
Apistogramma borelli,
Apistogramma nijsseni,
Apistogramma baenschi dar nu exclud si altele.
Stiu ca se gasesc mai greu la noi in tara dar ma gandesc ca poate unii le mai si inmultesc.
Daca nu o sa gasesc pana la urma o sa apelez la un magazin de pe internet,aproape de mine,desii acolo trebuie sa comand mai mult de 3 bucati si nu-s sigur de sexele lor,de calitatea lor.
Am zis sa incerc prima data printre acvaristi.
Astept oferte !
Posibil rotor demagnetizat daca spui ca ai pus altul si merge filtrul cum trebuie.Zgomotul ma gandesc ca e normal nefiind rotorul identic cu cel original filtrului.
Initial am crezut ca este vorba despre un filtru nou si ma gandeam ca poate nu era complet deschis robinetul de admisie al apei,sau era ceva obstacol de gen folie de plastic pe ceva burete,etc. care sa impiedice apa sa ajunga usor la pompa.
Acum ca spui ca filtrul a mers ok si de la o vreme se dezamorseaza este clar ca trage aer.Ma gandesc la partea cu garnitura deoarece dupa cum spui uneori trebuie sa treaca ceva vreme pana sa nu mai mearga.Cel mai simplu pui canistra in vana plina cu apa,o scufunzi cu totul,infunzi un furtun complet iar pe celalalt montezi o pompa puternica de aer,un compresor,sau chiar o pompa de umflat bicicleta Imediat ce creste presiunea in filtru o sa vezi pe unde scapa aer.
Daca ai la indemana ceva silicon poti incerca sa ungi bine garnitura dupa care sa inchizi filtrul si sa astepti o zi sa se usuce dupa care ii dai drumul,s-ar putea sa mearga.Asta daca nu cumva trage aer pe la robinet sau capac.
Este nou filtrul ? asa face de prima data ?
Am vazut ca ai si un peste labeo = agresivitate,si ma gandesc mai mult la ramirezi care isi duc veacul printre pietre/ascunzisuri pe care incearca sa le protejeze.Ascunzisuri putine,4 ramirezi,un ph de 7,un labeo ce nu le da pace pe sub pietre,scalarii pe la mijlocul acvariului =
Pe langa sfaurile bune scrise de colegii de forum mai sus as mai adauga urmatoarele:
Pestii sunt putin incompatibili chiar daca acvariul are multi litrii.Pana sa scrii ca ai 200 de litri am crezut ca este vorba de un acvariu mai mic deoarece lipseste mult hardscape,fie bolovani/lemne fie plante .
Cand pui intr-un acvariu mai multe specii de pesti trebuie sa te asiguri ca fiecare isi va gasii locul de plimbare,joaca,comportament sexual,odihna etc.
Ce cred eu ca s-a intamplat la tine a fost un razboi permanent intre ramirezi si scalari,ambele specii destul de teritoriale si agresive.Posibil ca pe scalar sa fie rani provocate de lupte.Ranile se pot trata aplicand o solutie diluata de albastru de metil 30 % restul apa,scoti scalarul in palma si cu o pipeta sau un betisor cu vata tamponezi ranile,asa le dezinfectezi si bineinteles eviti evolutia in rau a infectiei.Sau poti sa nu faci nimic si sa lasi ranile sa se vindece pe cale naturala.
Ramirezii sunt pesti frumosi,vreau sa-mi achizitionez si eu cativa electric-blue dar stau pe ganduri deoarece nu stiu daca o sa le pot asigura un ph de 5,5 maxim 6.Un ph de 7 le scurteaza viata considerabil,sunt predispusi la imbolnaviri,mai pe scurt nu au o viata linistita si normala.

Daca iti plac scalarii incearca sa nu mai aduci alti pesti care concureaza cu ei pentru suprematie.Lasa-i pe ei sa domine acvariul si pe langa ei sa vietuiasca pestisori pe care sa-i tolereze.
Cel mai bine este sa le urmaresti indeaproape si cand vezi ca nasc iti notezi ziua si astfel sti ca urmatoarea nastere (in conditii bune de acvariu,hrana etc) va avea loc cam peste 30-40 de zile.
Iti spun o patanie personala:
In primavara aveam 2 femele de platy (tot vivipari) si una dupa o vreme era foarte patratoasa la burta de ziceai ca naste,in schimb cealalta parea mai slaba decat o stare normala. Am luat-o pe cea grasa si am pus-o separat,au trecut 2,au trecut 5 zile si femela a inceput sa nasca,era pe la amiaza si fiind in preajma am urmarit in liniste procesul.Au iesit la numaratoare 11 pui.La 3 zile dupa asta pe la amiaza cand s-a aprins becul deci s-a facut lumina in acvariul comunitar , privesc pestii si cam ce-i p-acolo,imediat observ printre plante si la suprafata cativa pui.Am scos din acvariu 23 de pui in conditiile in care acvariul mai gazduia si masculi si alti pesti,deci posibil ca multi pui sa fi ajuns hrana.
Deci...
sustin negru
Frumos !
Dupa mine nu as mai adauga bolovani.Cichildele in general sunt pesti mari si cu cat pui mai mult decor le iei din spatiu.Ca si aspect va arata si mai aglomerat,acum pare destul de aerisit.Asa cum este o sa-l cureti si mai usor.
Salut !
Urmarile plantari/replantarii au urmatoarele consecinte:
Daca substratul este unul pentru plante adica un strat special invelit cu un rand de pietris,etc. ori de cate ori il deranjezi va degaja mai rapid in apa substantele "inchise" in el de producator pentru buna crestere a plantelor si astfel vei deregla rapid si cantitativ chimia apei.Acest lucru duce la aparitia de alge,imbolnavirea pestilor,etc.
Daca substratul este unul inert,simplu,nisip natural sau artificial nu o sa ai probleme ca in cazul de mai sus.Deci poti planta cat te tin plantele .
In ambele cazuri pot avea de suferit plantele care probabil isi vor mai rupe din frunze,radacini si vor avea un start de crestere mai lent .
La cum m-am uitat pe internet dupa numele dat mi-am dat seama ca am vazut asemenea vietati in ape reci,parauri,fantani etc.
Pe la noi prin zona cand esti mic lumea te sperie spunand sa fi atent cand bei apa sa nu inghiti asemenea lighioane ca se umfla in tine
Nu cred ca acum pe timp rece se mai gasesc,daca era vara iti prindeam si trimiteam o gramada .
Foarte frumos acvariul si standul !
Imi place cand vad un bazin integrat intr-un design placut,armonios cu mediul din jur.
Mult succes si bucurie alaturi de bazine
Ai o combinatie de plante care nu prea se potrivesc deoarece unora le trebuie multa lumina si sustinere cu fertilizanti iar unora exact contrariul.
Incearca sa strangi mai multe informatii despre fiecare planta pe care o ai cu privire la duritate,ph,lumina,fertilizanti,genul plantei cu crestere lenta,moderata sau rapida etc.
Vezi ce conditii le poti oferii din cerinte si cred ca rezultatul o sa apara.
Pai daca poti face un 600 litri atunci mai bine il faci de ciclide.Sunt frumoase,scapi usor fara plante,folosesti lemne si bolovani,lumina slaba,nu Co2,nu fertilizanti.
Eu in 50 de litri am o pereche de Colisa lalia Cobalt blue,5 Microrasbora Galaxy,4 Corydoras Panda si ceva creveti Sakura.
Iti recomand sa ramai la perechea de colise asa ca pesti de mare efect,principali,si pe langa ei sa mai lasi pana in 10 pesti dar specii care nu depasesc 4-5 cm.
Frumos proiect !

Oare nu ar fi mai bine sa se faca o gaura mai mare in sticla ?Iar acel spatiu sa fie acoperit cu o bucata de plexi-glas care ma gandesc ca poate fi taiata si gaurita mai usor.
In plus se elimina tensiunile care se creaza in sticla datorita gaurilor destul de aproape mai ales la folosirea de nipluri,tevi,furtune etc.
Nu stiu insa daca se poate realiza cu succes o buna lipire intre sticla si plexi-glas.

Mult succes !

IwaGumiGUY
Interesant filtru ti-ai tras Black, cati litri are acv si cati filtru?
Dupa topicul acesta mi-am scos si eu toate plantele de suprafata si le-am introdus in WC;)) Credeam ca scap de apa albicioasa si de particulele care plutesc in ea cu un e901 dar vad ca nu am nici cum succes , mai ales ca am si un autocolant negru pe spate care imi scoate in evidenta toate mizeriil. Nu stiu zau ce sa fac , poate sa mai bag un filtru numai cu perlon si cum face Koala sa tin unul doar ptr filtrare biologica. Dar si faza cu prefiltru e interesanta, cine foloseste unul il rog sa puna cateva poze cu aceasta minune ( cat mai "explicite" ) !! Poate o sa adopt si eu aceasta scula.

Acvariul are 50 de litri L 55 x l 30 x h30 filtrul 13,5 litri utili si dimensiuni L 30 x l 15 x h 35.
In filtrul am 2 litri de siporax si 3,5 litri de spartura de lava granulatie 4-10 mm.
Vreau sa mai adaug cativa bureti peste siporax.
Filtrul functioneaza pe principiul unui filtru cascada doar ca pompa este in acvariu.Am vrut sa-i fac mai multe sicane dar fiind eu taietorul de sticla am zis sa ma limitez la cat mai putine margini pentru lipit deoarece taieturile drepte erau greu de realizat.Si una peste alta a fost si prima data cand am lipit un "acvariu" sa zic asa.Nu a iesit foarte estetic deoarece nu am urmarit asta si nu am folosit banda la lipire,mai pe scurt am folosit silicon la greu sa fiu sigur ca nu curge
Acvariul cu tot cu filtru vine incastrat intr-un suport mobilier din pal.
viulian nu uita sa lasi jos in cadru un loc pentru un sump pentru cand vei trece la marin

La ce litraj are acvariul ma gandesc ca face sump

Arata promitator proiectul si trebuia sa-si aiba locul dovada fiind celelalte acvarii aparute anterior la insistentele juniorului
Ce nu fac parintii pentru copii
Mult succes la renovare !
Filtrul prezentat in video are o pasla foarte fina care retine particule foarte fine.Degeaba aspiri des in acvariu,acele particule sunt peste tot in masa apei si nu le sesizezi usor cu ochiul dar cand dau de pasla cea fina se aduna toate una langa alta si realizeaza un zid ca spartanii de namol.Atunci apa trece greu,bine zice proverbul:"In unire sta puterea".Tot acele particule infunda si porii mediului filtrant la fel cum se spune si in video.
Oricum o apa curata in acvariu se obtine si in functie de decor,pesti,substrat.Daca punem frunze prin acvariu clar se vor descompune incet incet si vom avea suspensii,daca avem pesti ce scurma in substrat apa limpede nu se va mentine,etc.
Si oricum facand curatenie des cu aspiratorul faci si mizerie care pana la urma ajunge in filtru.
Eu personal prefer sa umblu cat mai rar si mai putin ca interval de timp mai ales acum cand vine sezonul rece iar umezeala generata de umblatul cu apa prin casa poate avea consecinte de gen mucegai pe pereti.

Momentan sunt in teste cu filtrul din imagini,pompa este in acvariu si este un filtru,deci trece apa printr-un burete inainte sa fie trimisa in filtru.Peste siporax vreau sa pun niste randuri de bureti,pasla pentru a se curata bine apa.Fiind chiar deasupra le pot curata usor.
De la gazonul de lemna minnor se colmateaza repede orice filtru are ceva radacini pe care le schimba des iar acestea ajunse in filtru formeaza o bariera buna.

Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Go to: