| Message |
|
|
|
Salut ! asa este,si este oarecum normal,oricat ai citii si ai primii indrumari tot faci greseli deoarece de multe ori faci cum crezi si nu cum ar trebui.Toata "prostia" asta are un farmec anume fara de care ar fi prea simplu,plictisitor.Fara greseli nu ar fi bucuria reusitei de pe urma !
|
 |
|
|
Vand sau schimb
Filtru intern Boyu SP 602F 6 W, 340 L/h
este exact ca cel din link http://www.miniaqua77.com/product.php?id_product=283
filtru este nou,putin folosit,motivul instrainarii: este prea puternic pentru acvariul meu !
pret 30 lei.
Schimb cu filtru intern sau filtru Hang-on,cascada, de putere mai mica pana in 200 L/h 3-4 W,sau filtru Hang-on,cascada.
Bonus la cei doritori ofer 10 pui de zebra danio roz cu varsta de o luna + o pereche de guppy 3 luni.
|
 |
|
|
|
vand pompa aer Boyu SA-600,50 hz, power 1,5 W,outpup 2.0L/min.,pressure 0.009MPa.Pompa este noua,are bon,a fost folosita cateva zile,pe cutie scrie ca este silentioasa dar totusi zgomotul produs nu-mi permite utilizarea ei.
pret 28 lei cu taxele postale incluse !
+ o supapa antirefulare,si eventual in functie de distanta + 4 pui de Guppy cu varsta de 6 saptamani
+ un bonus ce consta intr-un pot de Java Moss cam 5 X 5 cm.
+ 3 fire Myriophillum ( intre 5-10 cm fir)
+ unul dintre lemnele din poze (lemn de mar uscat % fiert cu sare,se scufunda fara probleme)
Contact pe PM sau 0741262534 !
|
 |
|
|
|
Si apropo,sa lasam treaba cu fumatu,bautul,ca nu e cazul,n-am fumat niciodata si de baut am baut doar ocazional deci astea pica din start.Daca este sa vorbim de pasiuni am eu mai multe si incerc sa le impac pe fiecare.
|
 |
|
|
xenon wrote:@Black : Ti-ai mai cumparat filtru?
Nu,abia ce am schimbat setup-ul,ma gandeam la ceva filtru totusi,am vazut pe net ceva de interior pe colt,sub forma de coltar,trebuie doar sa-i conectez furtunul de la o pompa de aer.Pompa ma gandesc sa o pun in alta incapere si sa trag furtunul pana la filtru.Am citit pe net ca daca furtunul e mai lung (4-5 m in cazu meu) pompa isi pierde din putere,deci ma gandesc ca ar trebui o pompa mai puternica si as rezolva si problema asta.Filtru intern cu cablaj in acvariu nu ma gandesc sa pun in cei 20 l de apa deoarece chiar daca sunt ele la inceput silentioase mai tarziu tot fac zgomot si imi par si urate in spatiu mic.Cel pe colt ma gandesc ca l-as masca dupa plantele de Myriophillum,nu ar fi prea slab dar nici prea puternic,nu ar strica aspectul si ar face si ceva treaba decat deloc.
Oricum deocamdata ramane doar la stadiul de idee pana ma mai documentez si o sa am si timp sa caut lucrurile de care am nevoie pentru a realiza filtru.
Pentru moment pot spune ca pestii sunt vioi,plantele cresc,melcii se inmultesc in prostie,crevetii sunt rosii si schimba pielea,am ceva alge mai mult ca sigur din cauza programului lung de iluminare (12-13 ore) pe care trebuie sa-l reduc la 9 ore.Si mai trebuie sa fac rost de un aparat foto mai bun sa fotografiez mai in detaliu ca al meu nu prea reuseste sa "imite" realitatea
la adevarata ei frumusete.
|
 |
|
|
stefanp wrote:Dar niste teste pentru nh4, no2, no3 ai facut?
O fi apa limpede, dar asta nu inseamna ca nu are si compusi toxici. Chiar sunt curios ce valori are apa.
Poate merge asa, dar nu poti sti sigur pana nu faci niste teste...
Nu am facut asemenea teste,nu am.Nu am ajuns chiar atat de "avansat",stiu in ziua de azi ar fi ceva normal si la ordinea zilei.Pentru mine merge daca locuitorii nu se intoxica,plantele nu mor,apa nu este murdara si nu miroase urat.Asta ma intereseaza si nu rezultatele de la teste,stiu,testele indica "posibila viata" in acvariu,dar am citit ca si indicativele date de teste sunt de multe ori diferite ( si e oarecum normal sa fie asa),cine le citeste trebuie sa se priceapa,sa stie sa actioneze sau nu,etc.Prea mult pentru mine acum,si doar asa sa fac "de toate" pentru a fi in randul lumii n-are rost.
narcis wrote: Dar pentru mai multe deschide la "coltul incepatorului" un topic si continuam daca vrei discutiile.
Nu ca as vrea sa intrerup discutiile dar deocamdata nu am intrebari,mi-am prezentat acvariul conform regulamentului de pe forum.Inainte sa construiesc acvariul am studiat mult pe internet,inclusiv pe acest forum care este "poluat" in sensul bun de multe articole si interventii interesante.N-are rost sa va intreb de lumina,plante,pesti,etc. cand multi dintre voi ati raspuns deja in alte topicuri,v-am citit cu interes interventiile anterioare.Cu parerile unor prieteni plus documentarea de pe internet mi-am facut o imagine a ceea ce vreau si pot realiza si pana la urma am realizat.Nu este mult si nici complicat dar pentru mine deocamdata este suficient.Am ales plante si pesti nepretentiosi zic eu tocmai pentru a rezista la setup-ul creat de mine.Acvariul meu reprezinta mai degraba o "balta linistita" unde totul trebuie sa fie in echilibru si sa mearga de la sine,nu incerc sa tin nimic cu forta,plante sau vietuitoare.
Multumesc tuturor pentru urarile de bun venit !
|
 |
|
|
Sint curios cat o sa mearga fara niciun fel de filtrare
Si eu,dar sunt sigur ca va merge daca plantele isi fac treaba,am un prieten care are un acvariu setat asa de luni de zile si nu are probleme cu el.Daca schimb 25 % din apa saptamanal si fac curatenie pe substrat,mentin locuitorii in nr. optim cred ca va fi bine,cel putin pentru moment este.Teste am doar pentru ph,care este/a fost intre 6 si 7 la masuratorile efectuate.
|
 |
|
|
|
setup-ul este de la sfarsitul lui Februarie,dar a suferit multe modificari in ceea ce priveste aranjatul plantelor si o sa mai sufere o modificare zilele astea cand o sa prind moss-ul de ceva lemne pentru a-l ridica de pe substrat.Initial aveam de gand sa-l las sa creasca pe pietre dar m-am razgandit gandindu-ma la o eventuala acumulare de mizerii sub el si imposibilitatea de a curata bine in timpul aspiarii, rezultatul probabil fiind o apa toxica si implicit o intoxicare a locuitorilor.Vreau sa schimb si locuitorii deoarece nr. lor a crescut considerabil in defavoarea spatiului oferit de nano.La filtrare m-am gandit mult si am ajuns la concluzia ca nu vreau deoarece un filtru trebuie sa mearga non-stop si nu-mi permite amplasarea acest lucru (zgomot).Ma bazez pe filtrarea naturala oferita de plante.Plantele perleaza,apa nu miroase rau,este destul de curata,in realitate arata mai bine decat in poza.
|
 |
|
|
Va plictisesc prin a va spune ca ma cheama Bogdan si sunt din Zalau,pasionat fiind de aproape tot ce misca.Cu pestii de acvariu am luat contact prima data in jurul varstei de 10 ani,adica acum 13 ani.Am avut ceva experiente placute si neplacute cu ei atunci, dupa care odata cu moartea tuturor pestilor s-a desfintat acvariul dar pasiunea n-a murit.Acum chiar daca nu am conditii pentru un acvariu macar de marime medie am hotarat sa nu mai astept si sa-mi construiesc un nano.Dupa spatiul avut a rezultat:
Acvariu
Nano de aprox 24 de litri L40 x l20 x h30,vreo 20 de litri de apa.
Iluminare:1 neon de 8 W Osram Lumilux de Luxe 930
Racire la suprafata apei cu un cooler de pc ce nu lasa temperatura sa urce peste 28 de grade.
Filtru intern homemade.
Populat cu ceva Guppy,zebre roz
Aymonieri (4 cm,adus din greseala,trebuie sa ma scap de el),
Melci Pysha Marmorata,Planorbis.
Creveti Fire-Red marimi si varste diferite.
Hranire:Fish Fix,Tubifex.
Plante:Valisneria,Java moss,Cryptocoryne Wendtii
Substrat alcatuit din pietris 2-3 mm (pt plantele cu radacini).
Schimb 25 % din apa saptamanal,apa destul de curata.
Am ales plante "obisnuite" mai putin sensibile astfel incat sa asigur mai usor reusita,plantele perleaza,cresc.
Per total sunt multumit de nano !
UN VIDEO AICI: http://www.youtube.com/watch?v=ipRcErVmGzA&feature=youtu.be
Acest setup NU MAI EXISTA ! urmariti ultimul post !!!
|
 |
|
|
|
|