| Message |
|
|
Uite un video,iti faci o idee,ai acolo si ceva bile umplute cu burete,daca sti cat de cat engleza te lamuresti rapid,daca nu este suficient sa vezi ce are omu pe masa.
http://www.youtube.com/watch?v=SOE9tpX-yoA
Eu zic sa lasi buretii mai nespalati pana se colonizeaza filtrul extern suficient pentru a mentine echilibrul,pe urma poti merge pe ideea de a spala bine buretii saptamanal la schimbul de apa pentru o filtrare mecanica buna.
Cat despre curenti,la un acvariu de mici dimensiuni ar fi bine sa fie toti pe acelasi sens pentru a face circulatie buna de la in la out si pentru a nu da pestii "peste cap".
Succes !
|
 |
|
|
|
Vand 4 pesti de acvariu White Cloud Mountain minnow adulti, nu sunt agresivi, sunt compatibili cu multe specii de pesti.
Pret 10 lei toti 4.
Pestii sunt cei din poza !
Vand 10 creveti RCS (Red Cherry Shrimp) tineret cu dimensiunea de 10- 15 mm.
Pret 2 lei buc.
Vand 2 poturi muschi de acvariu Java moss cat 2 mingi de ping- pong. Este rezistent, necesita lumina putina si ingrijire minima. Creste agatat de lemne, pietre, sticla, etc.
Pret 4 lei pot.
Vand filtru cascada pentru acvariu marca Boyu WF- 2015
detalii:
VOLT? AC230/ 115V
FREQ? 50/ 60Hz
POWER? 6W
QMAX? 150L/ h
SIZE? 85x97x190mm
Bun pentru acvarii pana in 30 litrii !
Filtrul l- am folosit aprox 7 luni, este in stare buna estetic si functional.
Pret 20 lei !
Vietuitoarele cu predare in Zalau,Cluj uneori posibil Satu Mare,sau prin posta daca vremea de afara permite (exclus transport pe caldura).
Accept si schimburi cu creveti diferiti de ce am eu,sau:
Pesti mici ca rasbore,boraras brigitaie,etc.
Filtre,pompe de apa (minim 400l/h)
Moss mini pellia
Lemne mopan
Material filtrant
etc.
|
 |
|
|
|
Cateva poze mai noi cu acvariul si locatarii !
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Substratul se face maro de la cianobacterie,in curand se va depune si pe plante iar acestea vor murii incet.Am avut si eu aceasta problema in faza de ciclare a acvariului,am facut black-out dar nu am scapat de ea.Am incercat metoda cu eritromicina si dupa cateva zile de tratament plantele s-au inverzit,cianobacteria era pe duca.Se spune ca se decicleaza si acvariul folosind aceasta metoda dar merita sa scapi de ciano.
Te-ai cam grabit cu toate si nu ai ciclat bazinul.
|
 |
|
|
|
Incearca daca iti e la indemana o colantare a filtrului,posibil sa piarda aderenta pe care o au acum algele si sa "paraseasca" locul.
Face minuni colantul cand vine vorba de reconditionat culori si suprafete.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos !
Mie cel putin imi place asa doar cu plante,este aerisit iar vegetatia bine aranjata.
Succes mai departe !
|
 |
|
|
Un hardscape reusit !
Bafta mai departe !
|
 |
|
|
|
Cu filtrele ciclate intr-un bazin nou nu cred ca vei reusi sa scapi de startul unui bazin nou deoarece chiar daca ai bacterii in filtre apa nu este tocmai potrivita pentru ele iar hrana lor va fi saraca,posibil sa dispara si sa ai pana la urma parte de o ciclare noua.
Despre setup,incearca sa te bazezi mai mult pe pietre,nisip,pietris,si lasa plantele pentru ca le mananca carasii.Un astfel de setup trebuie sa faca impresie buna din prima deoarece neavand vegetatie care sa-l dezvolte nu va avea schimbari in "peisaj".Poate doar gauri facute de carasi in nisip in cautarea de hrana.
Pentru un aspect mai bun cred ca ar fi ok sa mai pui pietris si pietre intermediare astfel dai o uniformizare de substrat iar contrastul de nisip fin si pietroaie nu va fi urat batator la ochi.Daca vrei sa faci un biotop bolovanos nu trebuie sa te rezumi doar la pietroaie mari si nisip fin,rar gasesti asa ceva in natura si oricum nu da prea bine la vedere.Astfel de substraturi bolovanoase includ diferite marimi de bolovani care la tine lipsesc.
Si pentru ca acvariul tau e mai patratos ar fi ok setupul sa il expui pe inaltime,si anume bolovani mari in spate intr-o parte (alege tu stanga sau dreapta),bolovani mai mici,pietris si nisip in fata si in laterala libera.
Colanteaza acvariul pe spate,eu as prefera negrul si o sa spun si de ce.
Albastrul si albul imi par fundaluri ce dau bine la acvarii plantate,mai ales acolo unde in mare parte sunt acoperite de plante si se vad doar in mici portiuni.
As folosii colant negru in ideea ca oricum pestii rosii si albi se vad mult mai bine pe aceasta nuanta.Albul ar da un aer de acvariu spital,albastrul de marin,negrul da profunzime si are efect vizual bun atunci cand vrei sa pui accentul pe pesti si culorile lor.
Nu vreau sa par carcotas,doar mi-am spus parerea,am urmarit inceputul topicului si mai ales dupa ce am vizionat cateva acvarii din linku-rile date de tine ma asteptam sa vad un setup ceva mai profi decat cel prezentat.Deci fara suparare.
Te salut si iti doresc spor la munca !
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Mersi !
De caldura nu sufera deocamdata pentru ca afara vremea s-a racit si deasemenea in casa.Cat a fost mai cald am folosit cooler pentru racire si nu am avut mai mult de 26-27 de grade.Nu stiu daca depun dar si daca o fac probabil isi mananca puii deoarece juvenilii la aceasta specie stau la suprafata si parintii ii papa.
Mersi pentru oferta dar voi fi nevoit sa o refuz deoarece sunt la limita maxima privind nr-ul vietuitoarelor in acvariu,si daca voi avea ocazia ii voi instraina si eu pe astia 5 si ii voi inlocui cu ceva pestisori si mai mici care sa creasca maxim 2-3 cm.
|
 |
|
|
Parerea mea este ca cel mai bine ar fi sa cumperi acvariul gata facut de la cineva din zona.In Bucuresti gasesti usor un acvariu pe gustul tau la bani marunti si iesi mai ieftin decat daca cumperi sticla si silicon.
Mult succes !
|
 |
|
|
|
Este ok lampa doar ca fiind suspendata este destul de mare distanta dintre sursa de lumina si fundul acvariului unde vor fi plante.Tubul ingust micsoreaza unghiul de imprastiere a luminii astfel ca e posibil sa nu ajunga lumina bine peste tot.Oricum cred ca o sa mai lucrezi la ea dupa ce dai startul la acvariu si vezi cum merg lucrurile.
Mult succes ! si asteptam continuarea !
|
 |
|
|
|
Vreau sa-mi fac un filtru extern mai mare si am nevoie de o pompa de apa sau powerhead,nu se exclude chiar un cap de filtru.
La magazinele locale nu am gasit nimic si mi-a ramas varianta cu magazinele online sau forumul.
Aleg forumul in ideea ca in acvaristica te alegi cu multe lucruri pe care nu le mai folosesti chiar daca starea lor e buna.
Detalii despre ce vreau:
-debit minim 500 l/h maxim 750 l/h
-consum de curent pana in 10 w,nu de alta dar am vazut debite la fel si consum diferit.
-sa fie silentioasa.
Daca se doreste pot oferi la schimb un filtru cascada Boyu WF 2015
Waterfall style blo-filter
VOLT? AC230/115V
FREQ? 50/60Hz
POWER? 6W
QMAX? 150L/h
SIZE? 85x97x190mm
Plus diferenta din partea mea !
Astept oferte ! Au prioritate userii cu un minim de istoric pe site,in ideea ca prezinta mai multa incredere.
Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
Parerea mea este sa nu pui nimic in mijloc si sa muti cioata cu microsorumul la maxim in dreapta deoarece acesta va creste destul de stufos si mare si va forma o tufa frumoasa in partea dreapta.Cred ca este mai ok aerisit inspre mijloc mai ales ca ai planta de gazon care da un efect frumos tocmai in fata si in centru.
Ai plante frumoase si sanatoase,mult succes si rabdare mai departe !
|
 |
|
|
Multumesc !
Am avut ceva probleme cu alge,cu cianobacterie dar le-am rezolvat iar acum sper sa se stabilizeze.Plantele au mai crescut,moss-ul ar trebuii tuns dar deocamdata il mai las pana creste generatia de creveti si cativa pui de panda.
In viitor vreau sa caut 2 cioate ramificate si sa prind tot moss-ul pe ele,astfel imi va fi mai usor sa scot aranjamentul si sa mai curat + ca substratul nu va mai fi asa ocupat de pietroaie iar cory se vor bucura ca vor avea mai mult teren pentru mustati
Pun 2 poze mai recente:
|
 |
|
|
|
Imi este greu sa cred ca nu ai gasit asa ceva in magazinele mari mentionate de tine.Eu in Zalau am gasit nisip fin pentru tencuiala dar nu am gasit pietris 3-6 mm.Vezi daca nu cumva ai cerut pietris ca atunci e si normal sa fie de la 5-6 mm in sus granulatia.
Nisipul este cel fin si se gaseste cel mai des la toate magazinele de constructii deoarece se foloseste la tencuiala si finisaje.Mai greu este de gasit pietrisul uniform de 5-6 mm,cel putin pt mine.
Parerea mea,mai da o tura si cauta saci de 40-50 kg de nisip fin.
Acuma am dat si o cautare pe site la dedeman dupa nisip si am gasit suficient cu granulatie sub 1 mm,cica pt filtre de piscine,ce-i drept cam scump.
|
 |
|
|
|
Nu ai spus nimic de durata iluminarii.Tin minte din experienta personala ca atunci cand aveam 9-10 ore de lumina plantele perlau mai des decat cand am redus la 6-7.Poate este prea scurt momentul de iluminare pentru ele si nu reusesc sa ajung in proces de perlare.
|
 |
|
|
Sar dar nu-i problema ca am sticla peste acvariu si n-ajung departe  Asa fac ei,sunt pesti din apa de munte,le place pe la suprafata si au tendinta de a sari si urca pe curentul de apa cum fac in salbaticie cand traverseaza diferite obstacole,cauta apa mai curata,etc.Fiind si mai cald acuma ma gandesc ca au tendinta de a urca spre ape mai reci de asta sunt mai energici in salturi mai ales la schimb de apa.
Eu n-am reusit sa-i dau si nici nu-i mai dau  am cativa pui de panda si vad ca o duc bine prin ascunzisul de bolovani si moss,puii de creveti cred ca vor scapa si ei,deci ma bucur in continuare de white cloud mountain minnows.
|
 |
|
|
Nush ce sa zic despre salcii,sunt bune pentru umbra doar ca frunzele care cad in apa pot strica apa prin descompunere.Mai degraba pui ceva stuff in partea cu mult soare,astfel faci umbra.Sau un copac uscat asa mai mare,pus pe un deal in partea cu soarele si pe el puse ceva plante agatatoare iubitoare de apa.Pe timpul verii ar fi chiar ok ceva plante exotice de tip palmieri in ghivece mari,plante inalte ce fac umbra si dau senzatia de oaza.Poate ceva rate mandarin printre nuferi  etc.
Idei sunt destule depinde de ce iti place si de finante !
|
 |
|
|