[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Black
Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Cu filtrul rezolvi astfel : cauti un tub sau un furtun cu diametrul putin mai mare ca tubul cel mic de la filtru prin care iese jetul puternic.Introduci tubul peste cel de la filtru si dai cateva gauri iar la capat pui un dop (plastic,lemn,etc.) astfel jetul se va transforma in mai multe jeturi ce se vor indrepta spre suprafata apei distrugand biofilmul,oxigenand apa si in acelasi timp plantele scapa de curentul puternic.
Plaudariul acela este de toata lauda ! Si eu m-am gandit in viitor sa-mi fac ceva asemanator,doar ca vreau ceva pe un spatiu mai mare,cu ceva testoase,ceva pasari cantatoare ) pana atunci visez in continuare

Frumos biotopul ciclidelor si bazinul
Salut prietene !

Astept poze sa iti vad bazinul cu ciclide !
xiphophorus maculatus, platty,sunt pesti frumosi si merg bine intr-un acvariu mai mic,nu inoata rapid prin acvariu,le place plantatul.Ca si culori gasesti multe,da un search pe google image si o sa vezi o varietate de culori si stil.Unii cresc mai mari altii nu,tocmai de asta si eu i-am ales din magazin adulti pentru a fi sigur ca nu mai cresc,si i-am ales pe cei mai mici posibil (din cauza spatiului).Nu iti ofera o placere cum iti ofera un card de neoni (sau alti pesti de card) dar asta este,cu volum mic,pretentii mici )
Asa cum spune Scorpionul,nu se strica tubul,e ca si cum l-ai presa peste un fiting,alegi o ramura cu diametrul putin mai mare decat interiorul tubului dar nici exagerat sa te chin ui cu introducerea.Totul fixat normal sa reziste la presiunea CO2-ului si indreptat capul "difuzorului" in sus astfel incat cand ies bulele sa nu se bata usor una de alta si sa se uneasca,la fel ca un difuzor din comert.Sunt foarte multumit de rezultat !
Mersi inca o data Scorpionului !
Am luat in calcul si varianta cu filtrul de tigara doar ca nu fumez si am inteles ca nu rezista si trebuie schimbat des.
Am dat o fuga la teiul din cartier,am indesat 2 cm de ramura pe tub si in 30 de secunde o multime de bule fine se lasau plimbate de curentul filtrului prin acvariu.
Si rezerva am in caz ca se infunda ca teiul are vreo 5 m inaltime Asadar am renuntat la metoda prin filtru deoarece dupa cum multi au zis CO2-ul se pierde repede mai ales intr-un filtru deschis.
Mersi Scorpion !!!

Ce grosime are dopul ? (adica cat intra in furtun)
Lemnul trebuie sa fie uscat sau merge si verde ? eventual fiert cateva ore.
Mersi !
Da,nu exclud o spirala dintr-un furtun prin care bula sa urce "lenesa" .
Azi am pus furtunul pe care vine CO2 in intake-ul de la filtrul cascada si am constatat ca are loc un zgomot de spargere a bulelor (nu este deranjant mai ales ca noaptea mut instalatia in baie) iar amestecarea in apa se face mult mai bine decat cu piatra de aer (abia daca urca cateva bule mici mici de tot la suprafata in filtru).
Despre circularea apei bogate in CO2 prin mediile filtrante nu pot spune nimic ca nu stiu in ce masura afecteaza sau nu.Totusi am inteles ca mai sunt si altii care folosesc aceasta metoda si probabil este ok.
Mersi mult pentru raspuns ! Azi o sa incerc aceasta varianta !
Superb ! ce aparat foto folosesti ?
In prag de sarbatori m-am trezit ca incropeam o bomba pentru nano-ul meu setat (plantat ca setat este de peste o luna) de cateva zile.Si cum nu le aveam pe toate prin casa m-am batut de difuzarea in apa,totusi am avut o piatra de aer folosita (cu pori cam mari cei drept) si am pus-o la capatul furtunasului.Bule cam mari, rezultat sub asteptari dar pe buna dreptate !
M-am gandit sa introduc furtunul in tubul de intake al filtrului (filtrul este unul de tip cascada) si astfel CO2-ul sa mearga spre paletele filtrului dupa care prin mediile filtrante si apoi in acvariu.Ma gandesc ca asa amestecul s-ar realiza mai bine dar as avea unele intrebari la care s-ar putea sa primesc raspunsuri din partea unora care poate au incercat asa ceva sau stiu mai multe despre CO2.
1. Prin faptul ca ar ajunge CO2 la paletele filtrului ar prinde "aer" si ar afecta functionarea ? (ma gandesc ca poate s-ar produce si zgomot).
2.Se amesteca cat de cat asa CO2 cu apa ?
3.O apa cu CO2 trecuta prin mediile filtrante dauneaza ?

Multumesc anticipat ! Spor la pregatirile de sarbatori si Sarbatori Fericite !!!
Fa rost de un acvariu mai mic,pune ceva plante mai putin pretentioase la lumina si un neon optim pentru a nu incalzi prea tare dar in acelasi timp plantele sa aiba crestere.Pe urma in capac langa neon pui coolere de calculator care sa faca racire deasupra apei,pui 1,pui 2 vezi cate trebuie sa ai temperatura optima.Eu asa folosesc pe timp de vara si nu am avut apa mai calda de 28 de grade in conditiile in care canicula era la rang de sef .Chiar daca pare complicat nu este,un acvariu mai mic poate ai deja,iluminare optima pentru un moss,ceva easy acolo merge un bec economic mic si ieftin,filtru pui ce ai ramas de la ceva upgrade.Daca un capac pare greu de realizat mergi si fara cu becul suspendat,la fel si coolerele ,eventual le prinzi de o scandurica subtire pe care o pui peste acvariu,alimentare faci pe fiecare cooler cu incarcator de telefon (usor de gasit).Si rezultatele privind temperatura vor fi satisfacatoare cu eforturi minime.Si daca ai facut treaba buna poate vor face si corydorasii.
Mult succes !
Fa o curatenie generala in acvariu,muta pestii in ceva bidoane de 5-10 litri in apa curata dar atentie,temperatura sa fie aproape de cea a apei din acvariu,ori lasi apa o zi la incalzit langa acvariu ori o reglezi cu ajutorul unui termometru (apa calda+apa rece pana reusesti).Spala acvariul si scoate bolovanii aia,sigur sub ei s-a adunat mizerie care iti polueaza apa.Pune nisip de 2-3 mm sau chiar nisip fin (doar ca iti va fi mai greu sa-l aspiri) iar decorul din lemne,bolovani sa-ti permita sa executi curatenia prin aspirare saptamanala.
Deci o sa ai un acvariu cu ceva nisip si ceva bolovani de decor,pui filtrul si lasi apa sa se curete,intre timp tii pesti in bidoane,i hranesti dar cu cate putin,pe urma dupa ce temperatura apei din acvariu ajunge la temperatura camerei respectiv a apei din bidon muti pestii in acvariu si astepti ciclarea,un proces descris in amanunt pe diferite pagini web care se refera la echilibrul rezultat al apei.Acest echilibru este redat de bacteriile care se formeaza in filtru,pe substrat,mai exact in zonele in care circula apa si unde bacteriile se pot fixa.Intre timp este posibil ca unii pesti sa nu reziste la incarcatura biologica mare si sa moara,tocmai de asta acest proces se face cu pesti mai putini si mai rezistenti.Melcii comunitari te pot ajuta mult, daca ai de unde fa rost de ei.
In fiecare saptamana cu un furtun de 10 mm diametru (sau aspirator special pentru asa ceva) golesti cam 25 % din volumul acvariului,in acelasi timp aspiri mizeria de pe nisip (vezi pe net zeci de video,ce si cum,fac cat o pagina de explicatii in scris).Totodata iei filtru si il clatesti in apa pe care ai scos-o.Arunci apa (eventual la flori daca ai si vrei) si o inlocuiesti cu alta proaspata,recomandata temperatura aproape de apa din acvariu.Acesta a fost un schimb de apa.Bafta !
Limnophila Sessiliflora ! mersi de apreciere desi poza este tare urata,in realitate arata mult mai bine Astept sa creasca toate plantele pana se face o jungla,abia atunci sunt multumit
Da,in descriere nu este specificat substratul,daca este sau nu,asa ca am banuit ca nu este
Ideal ar fi un substrat (cumparat sau nisip 2-3 mm) ceva plante easy si ceva melci.
Acvariul s-a desfintat in august si a fost refacut in noiembrie in modul "start" (cateva plante,melci,etc.)
In 18 Decembrie l-am plantat la "gata" iar acum astept evolutia alaturi de :

Plante :

Microsorum Pteropus
Sagittaria Subulata
Limnophila Sessiliflora
Cryptocoryne Undulata
Marsilea Hirsuta
Java Moss

Fauna
4 pesti platy
3 melci Anentome Helena
Zeci de melci Planorbis

Filtrare: filtru hang-on (cascada,chinezarie boyu,o mana buna de inele ceramice in el si un burete,cu ceva modificari a devenit valabil si face fata cat de cat)
Iluminare cu Osram Lumilux de Luxe 930 de 8 W

Poza nu este de calitate,voi incerca ceva mai bun in viitor !
Daca ai spatiu sa-ti faci un plaudariu deasupra pe acvariu si o sa poti creste acesti muschi, altfel o sa devina plante in stadiu de putrefactie sub apa.
poate fi surplus de mancare asa cum ai spus,verifica si filtrul daca face o circulatie buna in acvariu si anume: daca nu este pozitionat corect nu trage particulele in suspensie in schimb le mentine peste tot prin curentul care-l produce.Deci fi sigur ca apa circula corect in acvariu,urmareste curentul dat de filtru si particolele antrenate,daca acestea nu ajung la filtru nu-i ok.La fel verifica tipul substratului si daca l-ai pus corect.bafta !

Forum Index » Profile for Black » Messages posted by Black
Go to: