| Message |
|
|
|
prin posta nu e nici o sansa?(is din alba iulia,...)
edit: ce plana e aceea mare din mijloc pe care o ai in acvariu?
|
 |
|
|
|
saltuare am un acvariu de aprox 52l cu capac de sticla care este cu putin mai scurt decat lungimea acvariului pt hrana si filtru de tip hang on, am o problema care persista tot timpul e aburit uneori are si picuri imensi care stau sa cada pe el
acvariul este umplun sa zic cu mai putin de 3 cm inaltime si capacul e chiar pe marginea lui cu un neon mic peste (chiar pe el)
problema principala e ca imi cam iau stropi din lumina si sunt deranjanti mai alec sa vreau sa fac un nou acvariu(75-80l) la care vreau sai fac un capac asemanator soar ca sa vina mai fix si din plastic care seamana cu sticla
ar trebui sa fac capac din pvc? daca da cum o sa asez neonul ceva distanta si locatie (inauntru/ inafara)
va rog ajutor si multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
nu ma refer imi trebe capetele care daca nu gresesc se numesc dulii si imi trebuie balast electronic?(asta ce mai e?)
si nu am prea gasit am dat paginile pana la 7 la hardware
edit: va rog nu mai spuneti fraza: intereseazate ca sa mai vorbit, ca mam tot interesat si mai mult de cateva fragmente cam nimic
|
 |
|
|
|
nu prea stiu daca este
ai buton edit
si nu nu poti pune pesti apa ciclata ajuta la ciclare(o grabeste daca nu a fost lasata fara aer) ,deci trebuie tot sa il ciclezi
pesti poti dupa sa zicem 3 saptamani ;)
-------bafta---------
|
 |
|
|
|
am inteles numai ca mai trebe sa ma lamures :
1 la bec economic trebe sal infiletez si sal conectez la o sura de curent nu?
2 la neon ce imi trebuie ca sa-l pun in functiune?
ca si lumina becul economic e ok pt plante(nu difera mult de neon nu)?
|
 |
|
|
|
in general hoplo rezista mai mult afara... eu cand mai cadea un peste il tineam sub jet finut de apa ca sa se oxigeneze sau pune pompa de aer sau jetul de la filru(daca nu e pre puternic ) pe el
|
 |
|
|
|
am si eu si am mai avut e sigur de acvariu si e ff rezistenta si din ce am cautat cred ca e Anubias barteri var. Nana 'Marble'
|
 |
|
|
|
mda am vazut topicurile si inainte de a posta si ultimul nu merge
intrebarile mele raman aceleasi , adica de acolo nu mi-am dat seama de nimic decat ca neoanele alea dau diferite culori... si lungimile
|
 |
|
|
|
buna sunt incepator si vreau sa-mi fac un nou acvariu la care imi trebuie iluminare , acvariul are aprox 75l si vreau sa-l plantez
ce iluminare(neoane/becuri economice) imi recomandati (mai eftine..) , apropo lungimea de 56,5 cm si inaltime de 40 cm
sa nu uit la neoane mai apar ceva numere 840 ,825,etc. ce reprezinta am mai auzit de ceva spectru adica coloritul?
edit : mentionez ca as vrea sa ma in cadrez in cel mai mic cost...
|
 |
|
|
am vazuti si mai frumosi  , insa uni sunt superbi  ,si nu stiam ca sunt si verzi/galbeni
|
 |
|
|
|
aha am inteles ms ;)
|
 |
|
|
|
nu stiu dar sunt curios creste si pe altceva (sol/pietre/buturuga)? sau daca rupi din el creste cealalta bucata?
|
 |
|
|
|
nu ma refer ca de exemplu am auzit ca, carbunele activ nu e bun pt plante , asadar roca e ok ?
si m-am hotarat sa-mi iau aqabasis + pietris normal
|
 |
|
|
|
scz de double post dar sa mai vorbiti si voi mai vreau ceva raspunsuri va rog!!!!
|
 |
|
|
|
salutare as dosi sa stiu importanta melcilor, adica cu ce ajuta cu ce nu ajuta , si daca ii recomandati
|
 |
|
|
|
aha si nu voiam sa pun test permanent la bomba doar voiam sa stiu cum functioneaza si am sa ma uit de valva unisens
Edit: roca vulcanica e buna pt plante? le infulenteaza in vreun fel?
|
 |
|
|
easy spre medium la plante
da 1-2 ani e ok (poate prea mult)
am cautat si majoritatea se folosesc de aceste substraturi
si vreau sa fac bomba co2 dar am nevoie de valva unisens(ma poate ajuta cineva?)
desigur am uitat sa intreb cum "functioneste" ph tester-ul permanent (de exemplu acel con de sticla http://www.nevertebrate.ro/Test-permanent-CO2-din-sticla
|
 |
|
|
acela cu bule e un vulcan?
P.s.: ff frumos acvariu dar mai pune si tu poze mai recente sau grabeste evolutia pozelor 
|
 |
|
|
ok mam lamurit cu incalzitorul printr-un cuvant "scump" (si desigur incepator  )
deci la substrat manado nu e nutritiv e doar inlocuitor pt pietris
aquabasis isi pierde calitatile
daca nu ce alt substrat sa folosesc ( sunt incepator) , pt acvariu aproximativ 75l (dimensiuni :40h,57L,36l) , desigur informati daca trebuie sau se poate sau nu amestecat cu pietris si intr-o limita de buget du de la 30lei kg
|
 |
|
|