| Message |
|
|
|
salutare as vrea sa ma luminez in aceasta privinta , stiu ca se face cu carbune activ (care ce face?), si cu ce se mai face?
roca vulcanica se incadreaza aici ?, daca nu ce efecte are?
ma intereseaza pt un acvariu plantat (de incapator) si apa dulce si pesti diversificati(nu mai zic ce ingreduiente are ciorba mea ca sariti cu pietre...)
|
 |
|
|
dupa mine toate sunt frumoase dar asa:
1. prea plantat...
2. foarte frumos
3. foarte frumos
4. cam putin loc (se putea un pic mai mult loc in dreapta)
5. sooper
6. soper (poti pune si pesti mai marisori acolo ca ai mult loc de ex scalari...)
apropo u cate acvari ai ?
|
 |
|
|
|
pai inaltime in fata 2-3 cm in spate 5-6 cm, substrat poti folosi aquabasis(mai pt cirza cai mai ieftin... :]] ) dar peste care trebuie pus ceva(tot pietrisul pe care il deti il poti pune...) , si da se va decicla complet , deci vei incpe de la capat....
desigur se pot folosi si alte substraturi, si poti pune peste(daca iti permite buzunaru) si manado ( care ti-l recomand deasemenea)
edit : substratul mentionat de mine isi pierde calitatile in 1 an (dar se pot redobandi cu aqua ball cerd ca se numesc 7 10 lei ceva de genu de la jbl)
|
 |
|
|
|
pai drept sa iti spun u am avut de aface niciodata cu alge...incearca niste ancistrus (la mn poate deaia nu am avut probleme), sau ceva produse anti alge(eu nu prea recomand folosirea directa a chimicalelor...), cu pesti care mananca alge e cel mai bine...
|
 |
|
|
|
ai incercat sa scoti pietrele sa le cureti, ai grija la fertilizare(daca e prea multa e posibil deacolo),nu cad razele solare pe acvariu?
nu stiu sigur(defapt deloc) dar creveti nu o mananca?
fara suparare dar dupa mine arata bine...(daca nu se extinde)
pai vezi si pe pa pet shop ca au produse pt alge(care nu cred ca sunt prea bune pt plante...)
|
 |
|
|
bun numai am 2 intrebari:
1 cat ai dat pe pvc...  ?
2 cum il pun pe acvariu...nu trebe sa stea pe ceva...?
|
 |
|
|
|
ok , dar eu stiu ca depun si pe frunze plante...
|
 |
|
|
|
buna, as vrea sa stiu ami multe despre aceasta varietate de pesti( ma refer la blue electric) in general cam stiu despre ei dar as dori mai mult sa aflu ce mediu natural au(cu plante sau fara, cu pietre sau fara....) si daca ar prefera sol pietris sau nisip....
|
 |
|
|
|
pai lumina e cam slaba ti-ar trebui macar 0.5 w pe litru (am inteles si eu din comenturi) , la tipuri de neoane is cam nou nu stiu ce sa iti spun ca in materie de acvariu cu africani is paralele
si acuma de aspect incearca sa faci ceva arc sau pestera sau grota din pietrii , ba chiar mai multe arcuri (un fel de "u" intors...)
complimente despre background, cum l-ai realizat...?
|
 |
|
|
aha m-am prins si am gasit si ceva solutii :sa pun putin inclinat in capac un geam => curg picaturile nu raman de veghe... sau pun un geam mai etans sa nu ajunga la becuri , cat despre capacul de felul tau e o idee interesanta
pai ce sa spun ms de informatii , acum m-am decis la becuri economice, deci ramane o idee pt capac adica capac sau sticla si inclinata etansa sau suspendata.... ( ceva pareri nu m-ar deranja deloc , sunt chiar binevenite)
|
 |
|
|
mda cand m-am enervat pe mizeria din acvariu am scos pietrisul , deci am pus pesti in ceva si xipho cand sal bag so gandit sa faca maraton pe covor.....(nebunul..dupa o fost si nervos ca so umplut de scame...) si ideea cu geam inclinat imi surade "nene" ;)
bogdane nici macar sol nu folosesti , ca la mine is in stare casasi sami si scoata din radacini plantele , sa nu mai zic de ceilalti care practic le devoreaza pe intregime (deci baza rupta +frunze papate = plante moarte de tot , abea am incepu de azi cu ceva fertilizare ca au nisip normal si bomba n-a mers fara valva....care nu am de unde sa o iau din oras deci vedem eu cum facem )
m-am hotarat la becuri economice mai calde (gen 2 calde+ 1 rece) si inca imi fac rand de ganduri cu capacu ca ma omoara gandurile cu plante ...
cat despre schema nu-ti face probleme ca nu ma asteptam in seara asta...  (inteleg si eu cum e)
|
 |
|
|
m-ar ajuta si in sfarsit am inteles....insa acel geam nu este supus condensului (intrebare din experienta proprie(am picuri mereu pe sticla...))?
off topic : ce fel de plante ai in acvariu de nu le mananca carasei si xipho  (merge si dupa genuri nu neaparat denumire ca oricum nu tin minte...  , de ex:frunze mari..) si ai sol fertilizant/fertilizezi/aico2?  (vreau sa incep un nou setup...)
deci gata tocmai am vazut al 3-lea video , am un acvariu de cam aceleasi dimensiuni si am asa : 2carasei,1xipho masc. (  femela),2gumari,2ramirezi blue,2scalari mititei si cory si multi ancistrus (cam asta-i ciorba mea "de burta"  )
|
 |
|
|
|
bogdane am inteles si sunt ok , si am cam aceeasi combinatie e pesti ca si tine sper sa conversam ;)
dar eu pana acuma tot nu inteleg un lucru: cum pui becul in capac nu face condens sa faca becu poc (capacul are vreo deschizatura pe unde sa intre aerul?
|
 |
|
|
|
nu ma poate ajuta nimenea?
va rog spuneti-mi daca becurile economice sunt rele pt plante ( pt ele mi-e mai greu...)
si ce ar trebui achizitionat pe langa neoane pt a le pune in functiune?
|
 |
|
|
|
eu intre daca patrunde pe undeva aerul si tu spui cat de inalt e.......
|
 |
|
|
|
nu ma refer nu are o gaura pt hranire sau ceva care nu ramane acoperita?
|
 |
|
|
|
sooper fain si sooper idee cu background-ul
|
 |
|
|
|
capacu are deschizaturi sau e chiar pe masura acvariului inchis..?si lampa(becurile) nus rezistente la apa?
|
 |
|
|
|
m-am tot intrebat daca becul e sub capac nu se uda si face poc?
|
 |
|
|
|
ok am incercat
|
 |
|
|