[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vladxxl
Forum Index » Profile for vladxxl » Messages posted by vladxxl
salutare sunt un mare incepator o sa rezum tot :

Sourface-skimmer

1)ce face?
2)la ce foloseste?
3)unde se foloseste?
4)e bun?
salutare am mai vazut in acvaristica ca pestilor le este dat morcov,castravete,salata aceasta hrana ``vegetala`` trebuie fiarta sau distribuita cruda si ce fel de astfel de hrana se mai poate doza pestilor sau ce pesti mananca hrana?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~e buna aceasta hrana?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

deasemenea am vazut hrana vie formata din viermi , ea se poate achizitiona de la pet shop sau de la pescarie , si cum se numeste aceasta hrana?
~~~~~~~~~~~~~e folositoare sau ajuta in vreun fel pesti?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
salutare imi puteti explica cum functioneaza un astfel de filtru?

e bun ca shi filtrare?

daca se spala intr-un fel cum se face ?
salutare am nevoie de ceva indicati despre plante mai usor de crescut si/sau mi rezistente

la mine se intampla mereu urmatoarea faza: iau planta ff frumoasa o iau din ghiveci o plantez shi peste o sapt ff bine sa gasesc un sfert din ea uscata prin acvariu(imi moare ,se usca,mio destrama pesti)

de mentiont pana acum nu am folosit niciun fel de fertilizant ,nici co2 , iar ca substrat am nisip normal+pietris mai maricel)

in acvariu am scalari(se cam dau la plante) , xipho , carasi(nu prea mananca platele acestia..),ramirezi , gurami ,ancistrusi shi cory (cam 2 din fiecare inafara de ancistrus shi xipho care shunt multi shi respectiv 1)

26 grade incalzitor(nu mai stiu decare e ) , filtru extern aquaclear 30 (burete shi biomax) , pompa aer cu piatra shi burete

va rog ajutor!!!
aha ms de ajutor
ok m-am prins ms de ajutor
aaa mam prins dar cu femelele cum ramane sunt identice?
mando e foarte folosit shi nu am prea inteles cei 8rodostomus sunt cu sau fara ceilalti deocamdata?
se foloseste de preferat cea w/l pt ca se ia in calcul shi ce distanta parcurge lumina prin coloana de apa(adica inaltimea...)
endlerii sunt folositi cu crevetii de ff multi acvaristi , iar neoni nu prea cred ca ii mananca,beta nu stiu la mn toti beta au fost cam agresivi asa ca tot ce se poate
este buton edit shi fiind pe jos aman2 nu prea cred cas vioi maror....

am avut shi eu exact asa , eu am folosit verde de malachit (recomandat de nenea de la petshop) dozaj 30-40 picuri pe zi am dat shi in cam 3 zile a trecut....

daca nu gasesti spune problema ca stiu cei de la petshop shi cauta ceva pt deparazitare (sunt ceva bacteri/paraziti)

nu la asta ma refeream :
de exemplu la femele diferenta e coada colorata la cele de guppy?
iar endleri am vazut ca au o linie neagra pe la zona branhiilor si sunt verzi+rosu dar ziceam ca am vazut guppy in aceeasi forma dar colorit mai diferit
salut sunt cam dezorientat(si incepator..) in privitna diferentelor dintre guppy si endleri

adica femelele dupa mine sunt acelasi peste... iar mai nou am vazut guppy masculi de aceeasi forma shi aceelasi colorit cu endleri masculi....

sunt din aceeasi specie (adica foarte inruditi?)?
pai substrat la mn la petshop (singurul din alba iulia...............) nu am gasit au spus ca vor aduce dar ceva de genu 1.5kg 15 lei....

deci numai pietris shi acvariul platat...

imi ajung 7kg si respectiv 2-3cm?
salutare imi fac un nou acvariu acum shi as vrea sa pun nisip/pietris 2-3mm
pentru 56L 35l cat mi-ar trebui.....5kg/7kg/10kg
stratul ar trebui de 2-3 cm nu?
k ms de sfat
deci ele vor creste sau vor ramane la fel shi sunt ok pt ciclare?
salutare am constatat ca guramy a mea femela e gestanta va rog ajutor!!!

am gasit informatii ca ii trebuie plante plutitoate intr-un alt acvariu, nu merege ca la beta (dupa cum am vazut intr-un video) sa o pun intr-un acvariu separat si sa o pun sub un pet cu gauri pt oxigen shi la mascul sai pun la dispozitie o placa de polistiren pt bule(binainteles subtire)

daca ramane in acvariu cel mare nu va putea depune in bule va muri sau va depune altundeva?
nu nu o sa ii manance , am mai auzit de endleri cu creveti de cateva ori, dar ce e esential e sa pui multe plante si pt crevati si pt endleri ;)
buna am mai auzit si vazut ceva plante plutitoare ( adica care nu necesita plantare in substrat ) imi puteti da ceva exemple de astfel de plante mai des intalnite?

plantele acestea sun asa-zis 2 in 1?(se pot planta dar se pot shi lasa sa pluteasca?)

daca se planteaza le trebuie ceva substrat fertil?

sunt mai bune pt incepatori/ciclare sau sunt mai rezistente/usor de crescut?

M-AM GANDIT SA PUN TOATE INTREBARILE VIITOARE DEODATA

Forum Index » Profile for vladxxl » Messages posted by vladxxl
Go to: