[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vladxxl
Forum Index » Profile for vladxxl » Messages posted by vladxxl
mda cand o sa cresca ii voi da sau le voi oferi un acvariu mai mare , insa acum sunt micuti si de cand i-am luat abea au crescut, ii voi tine pana vor creste mai maricei.....
sti din alba iulia nu cred ca e nimenea, iar ca donatie sa plateasca transport mai bine isi ia cred eu....

cat despre donat la magazine ma abtin!, am vazut recent intr-un acvariu de vreo 30-40l vreo 30 scalari mari si in altu vreo 20 ciclide deci smilie

ce spuneti de iluminare e ok?nu stiu cum se ia cati w da sau cati consuma la becuri economine?
am mentionat mai sus ca sun 2 unul in piata care e minune sa n-aiba pesti bolnavi, iar altul care nu e prea dotat( cam nota 5 din 10.....)
m-am gandit la cei 2 scalari , ramirezi, sanirati si cam tat....(asta pana nu imi fac acvariu mai mare sau pana nu gasesc sa donez)

nu prea am nici la cine dona... , culmea , nu ??
bine dar as vrea si niste oferte, apropo cand erai ca mine (14 ani)?
pai nu voiam sa ma deranjez... (glm) , dar rezista pestisorii/crevetii/melci/plantele atata timp...?(in special fara ozigen?)

P.S.: eu ma asteptam la oferte nu la mersul trenurilor dai buna sasta..
deci asa: sunt 2 petsopuri(daca se pot numi asa),unul din piata, e 0 barat(nici macar plante nare..) si unul care are plante dar rar si din putine tipuri, iar melci minune am vazut cochili data trecuta cu 4 lei(accentuez cochili pt ca pur si simplu ori pluteau ori aveau pesti inauntru, deci mai mult de jumate morti..), iar creveti nici nu ma chinui sa intreb daca aduce asa ceva...........(probabil imi va raspunde :avem uscati pt brosate...)

nimeni nu ma poate ajua?

P.S.: cat ia mecanic tren-sofer microbuz / curier rapid , si prin posta am comandat de la nevertebrate si au venit in 2 zile (desigur nu creveti/melci/plante)
buna vreau sa cumpar plante si am vazut oferte ff bune (ma refer la easy) , insa as avea nevoie si de cela melcisori (pomaceea sau substrat) si/sau creveti de care nu am avut parte deocamdata.......(vreau sa experimentez, insa ma mai gandesc) insa problemamea e transportul (fiind din alba), deci as prefera daca se poate sa fie oferta la pachet pu plante si nevertebrate (mentionate mai sus) pentru a nu plati 2 sau 3 taxe transport

acum sa ma lamuresc si cu asta melci/creveti cum se trimit.....posta sau curier?

desigur nu trebuie sa mentionez ca accept si donati
deci am cam inteles si legat de iluminat am 2 becuri economice asa: 14w->60w cooldaylight si 14w->65 warm white

filtrare am un filtru aqua clear cu inele ceramice si burete poros , care dupa ce am schimbat medile vechi in astea da randament bun la cat de vechi e(nu stiu cam 3-4 ani dar e bine in functionare...) si un burete bolborositor , in care ma incercat sa las sa se formeze bacteriile pt ciclare.....
ms de raspunsuri!
pai ma refeream daca am ramirezi si scalari ce pesti mai pot baga pe langa si nu merg alte rase cu ei..?

si nu imi place delod, dar deloc black water si biotop amazon(scz daca e aceelasi lucru) , nu as avea alternative........?
pai acvariul e 56.5 40 40 (cam asa imi amintesc cam 80l in el )

de guram si celelalte intrebari uitati toti?
momentan ii an intr-un alt acvariu vreau sal incep pe ala pt ciclat(80l) si mai erau acolo si gurami ....... deci sa inteleg mai pe ``romineste`` ca ramirezi si scalari ii pot tine ama 4 si carasi sai donez(asta si voiam) insa nu pot pastra xipho sau gurami?

si celelalte intrebari va rog si ms de rasp
?Buna sunt cam incepator si vreau sa-mi fac un nou acvariu(deja e facut), insa am o ``ciorba`` de pesti(nu dinaia de burta ),deci asa: 2 carasi aurii(unul a depus dar icrele au murit, deci nu cred ca sunt m si f),2 scalari(nu stiu sex-ul sa-s mici),2 gurami(tin sa cred ca sunt m si f, dar nu vad nici-un cuib de bule shi nici icre...),2 cory(unu ff mic care nu mai creste, si celalalt maricel), 2 ramirezi blue(cred ca sunt pereche, dar fiind micuti nu stiu daca se joaca sau imperecheaza ), un xipho (mascul caci femela a facut cunostinta cu , deci ----> , , cerd ca a fost din cauza ca am loat-o cand era gestanta si nu am prea obisnuit-o...) si multi ancistrus sau hoplo nu stiu care e dif ...(cam un mascul mare am observat in rest femele si nu stiu ca sunt mici..)

?Deci intrebarile mele:
• care din cei subliniati sunt buni pt ciclare?->1
•cere s-ar potrivi tinand cont ca cei cu bold vreau sai tin neaparat(nici nu prea am la cine sa donez..)?->2
•cam ce biotop ar prefera pesti care s-ar potrivi(din punct al luminii slabe/tari si vegetatiei dese/rare..)?->3
•ce pesti as putea adauga la cei care ii pastrez?
•off, dar plantele se pot spala daca le cumpar si sa fiu sigur ca n-au alge..?

~~~~~~~~~~~~O zi buna, multumesc de rasp(anticipat ) si ape limpezi !!!~~~~~~~~~~~
o poza...
dai si prin posta?

ca sunt interesat
hmm cam ciudate simptome , din poza nu se vede nimic ciudat la solzi sau burta sau altele..... pai poate a fost fugarit de ceilalti (in caz de masculi...) in rest uitate mai des la el vezi daca prezinta ceva la solzi/burta (umflaturi, culoare stearsa,solzi desprinsi) si cel mai important NU MAI FA TRATAMENTE DACA NU STI CE ARE!!!
femela->mascul?

marog da daca il mai supara il ti izolat altceva nu prea ai ce face
inainte mi se pare era 700... deci n-ai dreptate
daca mai cauti broasca uita-te macar daca e in acv cu pesti..
nime` nu stie??????????/
salutare va rog ajutatima carasul meu a depus , din cate am citit masculul isi face treaba la depunere , le-am luat din acvariul comun si acum sunt intr-un acvariu 10 l ......... cu incalzitor 22 grade si cu termometru

ar trebui sa plasez o planta... sau buretele bolborositor?(acesta cam invarte apa ca e mic acvariul....)

ce ar mai trebui sa fac e ok asa? trebuie situat la lumina soarelui sau la neoan?sau e bine asa fara bec?

VA ROG AJUTATI-MA!!!

Forum Index » Profile for vladxxl » Messages posted by vladxxl
Go to: