[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu nano  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

as dori sa ma consult cu voi pentru construirea unui acvariu nano, ma adaptez la dimensiuni dupa un capac light glo (30w)

dilema mea si aici cer ajutorul vostru, care sa fie dimensiunile acvariului????

1. L 50 x l 25 x 35 h
2. L 50 x l 25 x 30 h

mentionez ca va fi un filtru Dennerle eckfilter nano (10-40 l),multumesc pe aceasta cale lui @catalos.
substrat va fi tip sandwich JBL, plante ma gindeam la staurogyne,pogostemos,ceva anubias petit,marsilea si cryptocoryne,aici nimic nu e baut in cuie,
fauna va fi cu siguranta creveti rcs,amano si pesti microrasbora galaxy,melci neritina

multumesc

fostul user ozy
[WWW]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cred ca inaltimea de 30 de cm ar fi cea mai potrivita la acel acvariu. Oricum, depinde si de cum vei ilumina bazinul.

vereb wrote:substrat va fi tip sandwich JBL

Cum adica?
vereb wrote: plante ma gindeam la staurogyne,pogostemos,ceva anubias petit,marsilea si cryptocoryne

Stii ca iti va trebui CO2 pentru majoritatea plantelor enumerate de tine, nu?
Iar la Cryptocoyne as renunta din cauza inaltimii.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2011 22:42:11

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

merci si promt ca intotdeauna la raspunsuri si sugestii

deci inaltimea sugerezi de 30 cm iar plantele alese chiar necesita Co2

da @alber, am uitat sa mentionez referitor la substart, va fi jbl aquabasic si manado iar intre-adevar am omis fertilizarea ,ma gindeam la macro si micro pe gama easy life,
mai pus pe ginduri tare cu CO2,

inca o intrebare @alber:
ce ai propune ca plante in cazul in care nu voi adauga CO2 si merg pe varianta Easy life?
multumesc

fostul user ozy
[WWW]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

dennerle nano mie nu mi se parea ca face fata nici macar la un 13l cu creveti.. de fapt chiar nu facea, a trebuit sa suplimentez cu un aquatic nature flow 60..
dar tie in nici un caz nu iti va fi suficient.
Poate varianta lui XL, dar tot are un debit mic..
daca stau bine sa ma gandesc, tu cred ca ai chiar filtrul meu.. pe care l-am avut eu in acel acvariu..

fara co2 poti creste foarte bine marsilea, pogostemon, anubias nana petite, pt ca le-am avut si eu, doar ca o sa iti cresca mult mai incet. staurogyne intr-adevar nu mi-a mers fara co2.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2011 23:49:08

Dennerle addiction..
ultkas
Member
[Avatar]

IP:

Staurogyne e o planta ciudata. La mine nici nu creste nici nu moare. Sta asa ca "proasta".
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pai nu ti-as recomanda nimic. Dupa umila mea parere, fertilizarea cu micro si cu macro in conditiile lipsei CO2, mi se pare sinucidere curata. Degeaba dai hrana daca nu pui sare.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@merlin 21,
nu stiu daca acel filtru e de la tine,stiu ca luasem din alta parte in rest multumesc de sfaturi si ma gindesc cum sa procedez,

@alber eu maninc fara sare ,ca eram nevoit din cauza sanatatii la un momendat si spun ca tot e ok, dar m-ai pus pe ginduri cu Co2,cred ca este vremea sa ma documentez in prima faza la bomba

fostul user ozy
[WWW]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

Avand in vedere filiera pe care l-ai luat eu cred ca este filtrul de care vorbeam.
Nu ma intelege gresit, filtrul merge bine, eu l-am luat de nou din magazin, dar nu asta ar fi problema, ci faptul ca materialul filtrant cu care vine, nu mi se pare eficient si debitul este mic pt un acvariu de 50cm.
Eu mai am inca un dennerle nano, dar de data asta am l-am umplut cu eheim substrate pro si deocamdata face fata.. dar am in acvariu doar 8 creveti..

Dennerle addiction..
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@merlin 21,
doamne fereste nu judec cum a ajuns la mine ,ci eu sper sa faca fata, ma gindeam sa suplimentez filtrarea cu unul intern de colt care va functiona cu alimentare pe vibrator cu aer si va fi umplut cu siporax,roca vulcanica granulatie 2-3 mm (asta ptr filtrare biologica ), am mai incercat acet experiment si spre surprinderea mea este super OK

fostul user ozy
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: