[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
O teava de tur si una de retur, un incalzitor si un termometru sunt lucruri perfect acceptabile intr-un acvariu. E mai probabil ca aspectul estetic al polistirenului ala impopotonat cu pietricele sa fie mult mai rau.
Filtrul pare rezonabil ca idee, nu stiu si ca realizare ce iti va iesi. De ce vrei sa il faci home made, vrei sa economisesti bani sau sa faci practica ?
In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati urmatoarele reguli:
- Nu sunt permise mesajele de genul "Up!".

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/56.page
Cand ai trecut la acvariu de 300? Of cate am pierdut pe forum in cateva luni
@Stefanp

H2O + CO2 (sub presiune) = H2CO3 (acid carbonic aka sifon). Ca idee nu cred se elibereaza nici un hidrogen.

@Silviu
Mai lasa-l cateva zile. La filtru nu umbli sub nici o forma primele 2-3 luni. Fa un test de azot. E mult mai relevant la ciclare testul de azot decat cel de ph. De asta se cheama ciclul azotului
Salut!

Pui intrebarile cam ciudat si nu ne e clar ce faci si ce vrei sa faci. Cu polistirenul te complici intr-un acvariu asa mic, pentru ca nu prea vad cum il ancorezi fara sa pluteasca. Cel mai simplu pui autocoland negru sau albastru pe marginile exterioare, efectul o sa fie mult mai bun decat un polistiren ciopartit.
Fii mai explicit cu filtrul ala extern, cum anume il vezi tu, cu ce pompezi apa, ce debit estimezi, ce materiale filtrante vrei sa pui, cum faci turul si returul samd.

Succes!
Mai eu ma gandesc ca aditia de CO2 ar trebui sa il faca acid (ph6), nu baza (ph8). Nu am instalatie CO2 asa ca afirmatia asta e pur supozitie.
Sigur ai masurat bine ph8?
Buna ziua!
Vand un pachet mare de plante format din:

Nymphaea micrantha - 2 pui de nufar. Au 6-8 frunze fiecare de cate 1 cm.

Pe langa o pereche de pui de nufar (ofer cate 2 ca sa fiu sigur ca se prind) se dau bonus si urmatoarele plante:
Limnophilla sessiliflora, Ceratopteris cornuta, Mayaca fluviatilis, Eichhornia crassipes sau ce isi alege omul de la mine din acvariu.

Predarea se face personal in Bucuresti, preferabil sa veniti sa le alegeti direct din acvariu.

Plantele sunt originare din acvariul acesta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19053.page#p157547. Tot aici puteti vedea poze cu nuferii sau la mine pe blog (in semnatura).

O zi buna,
Eugen
0722.600.278
Salutare!

Uite revin si eu cu un update cu nufarul inflorit
Filtrul l-ai spalat mult prea repede. Mai ales ca ai pesti in acvariu. Nu trebuia sa umblii la filtru primele 3 luni.
Fa si tu un test de NO2 / NO3 sa nu cumva sa fi deciclat acvariul. In fine, daca restul pestilor se poarta normal probabil ca scapi si asta doar a suferit un soc.
PH 8 este mult. Chiar m-ai facut curios si eu m-am uitat in agenda si nu am avut niciodata ph8. Am mai avut 7.6

Neon tetras are considered easy to keep in a community aquarium at least 60 cm (24 inches) long, with a pH of 6.0 to 7.8 and a KH of 1.0 to 2.0. However, they will die if traumatized by dramatic changes to their environments.

Later edit:
Totusi conform cu graficul asta, pare bun:
http://www.ecofilms.com.au/wp-content/uploads/2010/08/pH_chart1.jpg
Salut!

In afara ca nu mai misca mai prezenta si alte simptome? Era umflat, avea crescut ceva pe el, avea inotatoarea mancata / rupta?
Restul pestilor sunt la fel de vioi ?
Ai facut ceva in ultimele 2 zile in acvariu iesit din comun?
Salut!

Introducerea treptata inseamna sa introduci 1-2 pesti. Neonii sunt pesti de banc si trebuie sa introduci minim 6.
Eu am avut si 31 de grade in acvariu vara asta. Am pierdut o gramada de tetra, in special terneti si in mod ciudat 3 pomaceea (am gasit cochiliile goale).
Legat de disparitia pestilor, confirm si eu ca am gasit la un moment dat doar un schelet (aboslut nimic pe oasele alea) si un peste tot tragea de el.
Iodul este daunator pentru pesti. Din acest motiv si la tratament se foloseste sare neiodata. Insa tu dupa ce o fierbi dureaza pana o pui in acvariu, asa ca e posibil sa nu fie o problema.
Mopan-ul daca il fierbi in 3 ape, ar trebui sa iasa cam toata roseata din ele. Vreo 3 saptamani pluteste dupa care e numai bun pentru acvariu.
O alta varianta ar fi buturuga de vita de vie, are un aspect interesant.
In legatura cu zarzarul nu stiu ce sa zic. Nu am idee daca asta putrezeste fata de restul care nu putrezesc...
Oricum si pe asta trebuie sa il fierbi, e clar.
Felicitari!
Salut si bine ai venit!

Orice poza cu acvariul este binevenita.
Salut si bine ai venit!

Evident ca asteptam poze cu acvariile pe care le ai in acest moment.
Salut si bine ai venit!

Nu cred ca e rau ca ai preferat sa le dai decat sa le lasi in paragina cu pesti chinuiti. In plus fiecare nou inceput este o experienta foarte placuta.
Si am avut dreptate si de data asta Noroc cu pozele.

In primul rand un acvariu nu se pune in geam. Daca il pui in geam o sa se inverzeasca toata apa si nu ai ce sa ii faci.

In al 2-lea rand craniul ala il scoti si il arunci. Dincolo de faptul ca un acvariu trebuie sa fie un colt de natura si numai de natura, craniul e de mare prost gust.

Pe latura din spate e bine sa ai un autocolant de culoare uni. Efectul si vizibilitatea in acvariu vor fi mult mai placute.

La suprafata ai biofilm, dispare in cateva saptamani de la ciclare. Uneori poate sa tina si 3 luni. Exista metode de controlare a lui, dar e bine sa dispara pe cale naturala.

Pietrisul de unde il ai? L-ai spalat inainte sa il pui in acvariu. E posibil sa fie de aici mirosul de balta. Altfel si asta trece intr-un acvariu sanatos, in timp.

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: