Message |
|
eu am luat plante si din hornbach si de la reef, si sunt mai multumit de reef plus ca am iesit mai ieftin ... iar astia or sa iti zica si ce merge si ce nu, mai poti lua o serie de plante si de pe forum la sectiunea vanzari (vezi ce au baietii acolo, e clar cel mai ieftin).
Eu am bagat plante in noul acvariu la 3 zile de cand l-am umplut cu apa, si au trecut deja alte cateva zile si pare bine... vezi cu temperatura ca e mai bine la ciclare sa fie mai mare ca sa grabeasca ciclarea insa pt plante trebuie sa o cobori la loc.
Eu la acvariu de 100 de litri, am folosit 5l substrat + 12 kg de pietris si cateva pietre mari de tot. Intradevar mai imi trebuiau vreo 3kg ca sa fac panta aia.
|
 |
|
Salut Haruko :-) ,
Este ok ce am facut ca am pus 3 corry de azi ?, bacteriile mi le-au dat baietii de la zooplus (nu am cerut eu) mi-au zis ca le-au folosit la acvariul pt un magazin si i-au dat drumul in 2 zile mai mult nu stiu despre ele ...
o ora pestisorii au stat ascunsi (dabia ii vedeam dupa plante si pietre). acum 2 dintre ei se plimba de zor pe inaltimea sticlei de acvaiu, se poarta normal? al 3-lea e foarte bine ascuns (nu l-am mai vazut de o ora) 
|
 |
|
poti pune apa direct in bazin chiar daca are clor in ea, in 2 zile o sa dispara clorul mai ales daca ai un aerator sau daca este agitata apa la suprafata, apa de izvor dintre blocuri nu poti avea idee ce parametri are deci nu este indicata, s-a mai discutat asta din ce am vazut eu.
|
 |
|
am pus toti cei 3 cory, restul pestilor asteapta cuminiti in vechiul acvariu. In ghidul incepatorului nu am vazut nimic de schimbat apa in timpul cilcarii, despre ce este vorba? nu trebuie doar sa astept astea 2-3 saptamani si dupa aia sa bag restul de pesti ?
|
 |
|
am pus ceva mancare, dar nu f mult, cam o hranire normala in a 2-a zi de ciclare, si cate putin de tot in fiecare zi. Nu mai am bani sa mai cumpar teste, am cheltuit mult prea mult cu acvariul in ultimele 2 saptamani, poate peste ceva timp...
O sa mut un corry azi in acvariu.
|
 |
|
revin:
15 decembrie i-am dat drumul la ciclare. :newbie:
16 decembrie test de apa: :test:
NO3: 0
NO2: 0
GH: >10
KH: 3
PH: 6,8
17 decembrie am pus 2 fiole cu bacterii
am plantat acvariul: anubius nana, cabomba, glosostigma, cryptocoryne, aurea, inca o planta neidentificata (o aveam din primul acvariu, nu o gasesc pe nicaieiri, e mare o tulpina din care ies frunze lungi la noduri)
18 decembrie:
am adaugat 3 tablete FeroTab (1 la 25l de apa)
2 picaturi de feropol24
20 decembrie test de apa: :test:
NO3: 5
NO2: 0
GH: >16
KH: 6
PH: 7
banuiesc ca duritatea a crescut de la feropol si ferotab (e in regula sau e prea mare ?!). La suprafata apei a aparut un fel de mica mazga inca nu s-a constituit pluteste aiurea in curent.
Cand este ok sa mut primul corry in acvariu? (am 3 unul alb si 2 panda, ii pun pe toti 3 odata) :help2:
|
 |
|
Buna, bine ai venit!
Cei de la magazin te-au pacalit si ti-au vandut orice ca sa iti ia banii ...
Citeste neaparat urmatoarele 2 articole (ghidul incepatorului si ciclul azotului): http://www.acvariu.ro/content/view/50/29/ respectiv http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
Pesti au murit din cauza: incompatibilitate specii (aproape nimic nu se poate pune in acvariu cu carasi de exemplu, sau neoni cu guppy, etc...), stabilizarea (ciclarea) dureaza minim 2 saptamani (in urmatoarele 2 saptamani o sa mai ai un val de decese din pacate). Dupa ce citesti cele 2 articole de la inceput, at poti fi invatata cum sa mai remediezi din probleme. (Nu fi prea suparata si eu am trecut prin probleme mult mai mari, tot din cauza vanzatorilor inconstienti)
|
 |
|
tot nu merge :
File Uploads:
File Name/URL Error Message
1. IMGP3119r.jpg Impossible to move.
|
 |
|
povestea continua
Am fost azi la zooplus dupa neoane mi-a placut ceva de pe site de la ei, am gasit cu deosebita dificultate intrarea, ca nu era nici un semn, dar am fost incantat de ce aveau acolo, plus ca oamenii au stat mult de vorba cu mine si m-am mai lamurit de niste chestii  , oricum ieseam mult mai ieftin decat in hornbach daca mergeam de la inceput
Mi-am luat si picaturi pentru plante si mi-au mai dat 2 fiole cu bacterii pe care le-am varsat in apa dupa ce am pus plantele, teoretic pot sa bag pestii in apa mult mai repede nu ?
Dupa asta am plecat la reef de unde am cumparat 4 plante frumoase si evident mult mai ieftin ca ultima planta luata din cora de la zoomania, am ramas masca de ce aveau oamenii acolo la vanzare crescute de ei, plus ca au avut si ei rabdare sa ma mai lamureasca cu o alta serie de lucruri 
|
 |
|
eu am fost azi si la zooplus.ro si la reef.ro de unde mi-am cumparat neoane respectiv plante si m-am intors deosebit de multumit fata de hornbach, in ambele parti aveau tot felu de neoane neoane
|
 |
|
exista la toate magazinele de acvaristica pastile cu mancare pentru 2-3 sau chiar pana la 7 zile, nu cred ca ar fi bine sa il tii nemancat 5 zile
|
 |
|
am windows vista nu se poate cu rename sa schimb tipul/numele extenisei
|
 |
|
@porcu sarumana
Am redimensionat poza pana la 100 kB 450x330, imi da aceeasi eroare, nu e deschisa de nici o aplicatia, am incercat din 2 browsere diferite (internet explorer si chrome), am windows vista, dar chiar nu cred ca are legatura, am incercat si alte poze care mi-au mers pe alte site-uri...
Diseara ii scriu lu Mosu :o (si da am aflat pana la varsta asta ca nu exista mos craciun dar cine stie ) 
|
 |
|
Foarte frumos inceputul si decorul dupa parerea mea! :pigeons: :bravo2:
Sunt impersionat de cata rabdare ai !

|
 |
|
Tot nu ii dau de cap, Please HELP ! :-o
Error Report
The following uploads encountered errors:
File Uploads:
1. imgp3113.JPG Impossible to move.  ???
A 2-a problema am rezolvat-o era o greseala de-a mea, sorry. Dar tot mai am o intrebare: cum pot sa imi pun la info link fara sa scrie denumirea completa ci sa zicem doar poze ?!
|
 |
|
Scuze ca deschid un nou topic, dar nu am reusit sa gasesc solutie la problema mea:
1. Mi-am creeat 2 albume si nu reusesc sa fac upload la poze, imi da de fiecare data eroarea "File Uploads:
1. IMGP3113.JPG Impossible to move. " - pozele au dimensiuni de 400k
2. Incerc sa imi modific ceva la profil, dar imi da eroarea: invalid e-mail addres? (am adresa eugen.popp@yahoo.com)
|
 |
|
daca imi permiteti gluma (poate va da si o idee): la filmarea Alien, au folosit vaselina de la SexShop + lipici pentru a crea efectul ala de panza de paianjen... 
|
 |
|
@porcu, multumesc pt raspuns
Hornbach runda 2:
Am returnat buturuga pe care scria a nu se folosi in acvariu, si 10 kg surplus de pietris: -48 lei
Cumparaturi:
Fertilizator JBL Bi: 37 lei
Incalzitor: 53 lei
Fertilizant JBL Fe: 18 lei
Veioza: 37 lei (pana fac ceva cu lumina)
Termometru: 8 lei
|
 |
|
in experienta mea tragica a primului acvariu, nu aveam idee ce e aia ciclare iar in cartea unui profesor de biologie pe care o aveam scria ca in primele 4 saptamani acvariu se stabilizeaza (nu cicleaza) si nici cat de esential este acest lucru, iar dupa o perioada de timp intr-o singura zi mi-au murit 7 pesti (si nu am avut idee de ce pana la forumul acesta). Nu mi-au murit toti dar mai mult de jumatate.
|
 |
|
Gata dupa o proba de etanseitate ieri, azi am pus substratul, am pus pietrisul, am pus pietrele mari, am montat turul si returul filtrului, am bagat incalzitorul si l-am umplut cu apa si i-am dat drumul.
Odata la cateva minute filtrul scoate un zgomot ca de sifon sa zic si sparcaie un pic apa la retur, e normal ?!
Am stabilit temeratura la 29oC si a inceput sa urce, am montat o veioza deasupra acvariului deoarece deocamdata nu am capac.
M-am mai gandit la o varianta, eu deasupra acvariului la o distanda de 20cm am montata pe perete o etajera de lungime 60cm. Ar fi ok sa prind sub ea 2 neoane pentru iluminare ? Daca da ce imi recomandati la o lungime maxima cu tot cu soclu de 60 cm ?
thanks again! 
|
 |
|