[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp

din scurta mea experienta (daca gresesc sa ma contrazica un moderator): nu cred ca trebuie sa te complici cu apa plata care pe langa ca e mai scumpa e posibil sa ii lipseasca o serie de nutrienti si saruri minerale de care fauna acvatica are nevoie, singura problema a apei de la robinet este clorul.

Din intrebarea ta cu plantele, cred ca sesizez o greseala: zici ca le ai inca in ghivezi ?? - eu stiu ca trebuiesc scoase din acel ghiveci care le este daunator pe termen lung deoarece au radacinile sufocate in vata.
Mi-a venit o idee, scrie ca trebuie sa clatesc buretii filtrului inainte sa ii dau drumul prima data, daca ii clatesc in apa vechiului acvariu va ajuta la formarea bacteriilor mai repede, sau doar va aduce din bolille si problemele acelui acvariu ?
in manualul filtrului JBL e700 scrie ca trebuie sa activez biologic materialul filtrului cu cleansing bacteria (asta e in loc de ciclare sau trebuie oricum sa cumpar aceste bacterii si nu apar ele in urma ciclarii?)
Tulburarea apei e sigur de la lipsa ciclari si o sa ii scada si calitatea pt ca nu s-au format bacteriile care descompun nitritii, cumpara-ti de la zoomania tetra test 5in1 costa vreo 40 de lei, dar are toate testele pentru calitatea apei si te tine si mult timp.

La ce problema au pestii asteapta sa iti raspunda cineva mai experimentat, eu nu stiu
Am facut si prima prostie (reparabila zic eu), am cumparat o buturuga de vita de vie din hornbach, una mare si frumoasa, dar pe eticheta am vazut acasa scrie a nu se folosi in acvaristica. Inseamna explicit ca indiferent cat o spal va fi daunatoare acvariului si sa o returnez, sa exista vreo speranta ?

As vrea sa dau drumul la cilcare (sa il umplu complet + filtrare), si sa mai astept 2-3 zile cu plantele pana ma hotarasc ce si cum fac, e daunator, si ar fi mai bine sa astept si sa dau drumul la tot odata ?

ps: 10x a lot everbody!
pai ai facut ciclarea acvariului ? (sa il tii 2 saptamani cu apa ca sa se stabilizeze) scrie mai mult in topicul primul acvariu.

ps: si eu tot la 110 litri am trecut acum
M-am intors din Hornbach :o

Iata lista de cumparaturi:

Acvariu 80x35x40 = 115 lei
Filtru extern JBL 700 = 280 lei
Substrat JBL Aqua = 38 lei
Pietris 2-4 mm = 30 lei
Decor acvariu = 40 lei
Burete = 6 lei

Acum ma apuc de citit manualul filtrului extern, priza programabila nu am gasit decat la peste 65 lei (mi se pare mult, poate imi ziceti unde gasesc in alta parte).

Ce vreau sa fac: dupa ce il spal cu grija, pun substratul, pun pietrisul peste substrat, il umplu cu apa direct de la robinet.

Intrebari:
1. pun apa direct de la robinet, sau o las cumva sa se decanteze ? (nu am 10 galeti de 10 l, eventual in cada peste noapte...)
2. Cand pun plantele, in aceeasi zi si in ce ordine sau la cateva zile dupa ?(ma refer la ordinea operatiilor de mai sus: de genul pun intai substratul cu plante, pe urma pietris, sau la 2 zile dupa).
3. Plantele le voi recupera din actualul acvariu, au usoare urme de alge si pe unele frunze a crescut un fel de par ..., le spal inainte sau cum?
4. Filtrul asta este suficient si pe post de aerator, nu? deoarece practic sifoneaza apa inapoi in acvariu ?

@flooriin ti-am dat add pe messenger, id-ul meu este eugen.popp@yahoo.com
multam!

Plec in hornbach pt ultimul studiu, sau poate chiar cumparaturi, tineti pumnii
in legatura cu pestii, nu m-am hotarat inca ce specii, doar dimensiunea, si mai ales sa fie compatibil cu cei actuali (ce a mai ramas din ciorba initiala), nu mai vreau sa am si altii pe constiinta. O sa postez o poza cu acvariul actual in curand.

@karakter: daca as obtine primul puitu crescut in acvariul meu, as avea un sentiment de reusita, ca am ajuns la ceva, deci nu asta ar fi problema
Sa inteleg ca au deja instalatia electrica si ca o sa trebuiasca sa cumpar doar tuburile ? Daca da ce tub ar fi indicat, am vazut ca sunt mai multe modele tot la acvaristica tot in hornbach ?

In alta ordine de idei, in spatele acvariului probabil o sa am o gramada de cabluri (cum am acum), le maschez lipind un fundal de acvariu din acela de hartie, sau unde se gasesc fundaluri interne pentru acvarii, am vazut pe forum ca unii au asa ceva ?
multumesc pentru raspunsuri! :-)

@alber daca luam kit complet de la ei, il luam special pt capac, ca sa nu ma mai chinui eu...

Mai am o intrebare: capacele care se vand separat contin si instalatie electrica (socluri pentru neoane)? (chiar nu stiu, si sa nu imi fac sperante desarte)

Cred ca ma hotarasc la bazin din Hornbach (80 max X 40 X 40), chiar si 80 x 50 x 50 daca exista (mai ales ca 80 cu 50 este si aproape raportul de aur a lui da Vinci, cel mai placut ochiului (sa va invat si eu ceva ) + capac + filtru extern Tetratec700, si evident priza programabila.

Intrebarea urmatoare: ce dimensiune ar trebui sa aiba substratul, ma refer la milimetri (granulatie), am vazut tot in hornbah 10-20 de variante, desi cred ca o sa le exclud pe cele colorate artificial.

Mentionez ca o sa vreau pesti din speciile mici: neoni, gupi, platy, molly. O sa studiez compatibilitatile la momentul potrivit.
si eu ma gandeam ca o sa fie probleme cu iluminatul, si pentru ca nu are temporizator, iar eu am un program care ar duce la varierea intervalului de iluminat intre 8 - 18 ore probabil ...

In plus am deja destule din echipamentele incluse in kit (minciog, incalzitor, termometru, solutii).

Ma gandesc sa formulez intrebarea altfel, eu neavand atata experienta: ce dezavantaje as intalni daca as cumpara bazin + capac + filtru extern.

Repet vreau sa fac un acvariu cat mai natural, fara prostii.
mai am o intrebare, m-am uitat mult la filtrul ala extern Tetratec EX700 si nu imi e clar daca trebuie sa stea clar sub acvariu, sau poate sa stea si pe aceeasi masa cu el (am probleme cu spatiul si cu pozitionarea) ?
Salut si felicitari pt forum (este cea mai buna resursa de acvaristica pe care am gasit-o de cand ma chinui cu pestii mei)!

In momentul asta am un acvariu de 40 de litri in care realizez ca am o ciorba totala din putini pesti care au supravietuit, plante si melci. Povestea incepe in urma cu multi ani evident in Obor unde un vazator inconstient mi-ar fi vandut si pe masa si pe tasu ca sa ia bani de la mine, asigurandu-ma ca e totul ok. Probleme au fost de tot felul si am ingropat (inecat) sume considerabile. Aveam o carte a unui profesor universitar din care nu am inteles mai nimic, si am mai cumparat cartea aceea din cora care doar m-a ajutat sa identific partial ce specii am in acvariu (borcan dupa standardele voastre).

Forumul asta m-a ajutat enorm, de acum 3 luni cand am inceput sa il devorez pot spune ca nu am mai avut decat un singur deces (inevitabil) si calitatea apei s-a mai imbunatatit, plus ca am mai rezolvat din probleme...

Acum vreau sa trec si eu la un acvariu adevarat si sa urmez toate regulile, am vrut initial sa iau din hornbach Aquapro100 (cel de 180l) insa am realizat ca nu am spatiu pe mobila deci o sa caut un acvariu cu dimensiunile 80X40X40 (latimea si inaltimea poate sa mai creasca).

Intrebarea mea pt voi ar fi: sa cumpar un kit gen cel din hornbach aquapro80 (care contine filtru intern), sau sa iau separat bazinul, capacul si un filtru extern Tetratec ex700 ?

Mentionez ca ma pot duce la orice magazin din bucuresti (nu sunt comod), numai sa iau ceva de calitate si la un pret decent (un acvariu de 60l in zoomania e 800 lei in timp ce in hornbach la 180l e 550 lei), va rog frumos o recomandare cu privirea la acvariu :-)

Multumesc anticipat!

ps: dupa ce rezolv cu acvariul, ciclarea, etc. voi continua descrierea la ce am acum, pt ca vreau sa salvez si sa pastrez putinii pesti care mi-au ramas
pps: am citit integral sectiuna primul acvariu, sper sa nu repet vreo intrebare
am fost eu azi la zoomania, dar nu au plante sub 45 de lei, mie mi se pare foarte scump pt o planta, sau e normal ? (btw sunt noob)
Salut!

Am un acvariu de 45l in el au aparut un numar marisor de pui de melc pe geam (aprox 10) dupa ce am luat niste plante noi. Prezinta acestia o problema serioasa, sau pot sa ii tin de decor ?

(Sunt dispus sa ii culeg si cu mana, nu vreau sa bag alte otravuri in acvariu deoarece si asa am f multe probleme pe care le voi detalia intr-un thread nou dupa ce ma voi documenta mai mult, ca sa nu intreb prosteste ce au intrebat si altii deja).

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: