[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
lemnul de zarzar in acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
DannySID
Junior member

IP:

salut, am vazut in gradina o creanga de zarzar perfecta pentru acvariul meu , si ma gandeam sa o folosesc, oare e buna? am cautat pe net sa vad daca e de esenta tare sau moale da nu am gasit
[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai bine iti iei din petshop,dar daca o vrei neaparat pe asta,trebuie sa o fierbi bine,si eu am luat o cioata,am spalat-o si am bagat-o in acvariu,si mi s-a facut apa galbena.Pana la urma am scos-o.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
DannySID
Junior member

IP:

am luat un mopan si m-am saturat de fiert la el, sta de vreo 2 saptamani in apa si tot coloreaza
[Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

incearca lemn de salcam eu am in acvariu - si nu se intampla nimic
e buna si de zarzar - o fierbi cu sare neiodata de vreo 2-3 ori apoi o lasi in apa rece vreo 2-3 saptamani sa iasa taninul din ea - si gata
Aaa si fara coaja - trebuie neaparat decojita
Dar mai buna e de vita de vie sau de salcam - asta le am si iti pot spune 100% ca sunt ok
DannySID
Junior member

IP:

de vita de vie nu am de unde sa iau...am ochit una pe la bunicu da a zis sa nu o tai(face vin bun din ea ), am mai vazut pe un forum ca foloseau trandafir, da mamei ii plac trandafirii si iar NO, deci am ramas la zarzar, dupa o ora de taiat creanga si masurat am reusit sa o bag in cazan si e la fiert acuma totusi nu inteleg ceva, de ce neiodata? eu am pus sare iodata de bucatarie nu e buna? conteaza?
[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Mopan-ul daca il fierbi in 3 ape, ar trebui sa iasa cam toata roseata din ele. Vreo 3 saptamani pluteste dupa care e numai bun pentru acvariu.
O alta varianta ar fi buturuga de vita de vie, are un aspect interesant.
In legatura cu zarzarul nu stiu ce sa zic. Nu am idee daca asta putrezeste fata de restul care nu putrezesc...
Oricum si pe asta trebuie sa il fierbi, e clar.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

DannySID - cu privire la faptul de ce neiodata - habar nu am - asa am primit si eu sfaturi la vremea mea
Doar presupun ca iodul afecteaza pestii
Eu sincer am fiert cu sare iodata ca nu am gasit din aceea neiodata si de 6 luni pestii sunt ok
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Iodul este daunator pentru pesti. Din acest motiv si la tratament se foloseste sare neiodata. Insa tu dupa ce o fierbi dureaza pana o pui in acvariu, asa ca e posibil sa nu fie o problema.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: