[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dinu
Forum Index » Profile for dinu » Messages posted by dinu
E.ozelot 3buc
E.bleheri 1buc
E.red flame 1buc
E.amazonicus 1buc
Plantele au 45 - 60cm si 30lei/buc
Sunt inca in acvariu poze pm.

Vând 5 buc. (2masculi si 3femele) 3cm , 3lei buc.
Vand lampa Juwel 100 cm - 2x30w T8 - de la acvariu Juwel Trigon 350l
100 lei
0720.773.697
Se vand 6 bucati maturi.
3 brown:
-2masculi si o femela
3 pigeon:
-2femele si un mascul
Pret 450 lei.
Trimit in tara unde este cursa directa.
tel.0720773697
Reducere de pret la 8lei/buc.
Telefon 0728556350
Vand ramirezi maturi 10lei/buc
Am trecut pe la CORA Pantelimon si am vazut ca au bagat EHEIM.Cel pentru 300-350l 450ron si celalalt 200l 350ron.
Avea 80x55x50 Lxhxl,dar asta e asa invatam norocul a fost sa fiu acasa bineinteles era 12 noaptea si toata lumea din casa in cateva clipe aduna apa din bucatarie si s-a terminat fericit.Dar acum ma uit cu teama la dictamai trigonul de 350L LA MASA PE CARE O ARE.
Eu patit cu acvariu spart.Acvariu undeva la 200l cu geam de 6 fara nici o intaritura asezat pe un dulapior fara sa verific daca este drept in 2 ore de la umplere a crapat fundul acvariului.
Multumesc pentru ajutor.Am sa le combin pe amandoua.Sper sa iasa ceva bun pentru plante.Cu lumina mai multa nu le pot ajuta.
Asa cum bine ai punctat si tu nu cred ca are rost sa pun un substrat foarte scump daca nu-l pot valorifica la adevarata lui valoare.Atunci ramane sa aleg unul bun pentru acest acvariu, de aceea am cerut o parere.Ca pret chiar nu stiu sincer in primul rand cat poate costa un subtrat bun"zic eu" si revenind la idee as vrea sa vad cateva nume de substart in primul rand si apoi am sa ma decid.
Ca posesor unui acvariu trigon 350l as vrea sa pun sub pietrisul cu o granulatie de 1-3cm ingrasamant pt. plante.
Ce se recomanda?
INTROS wrote:Doar o mica observatie, poate utila. Daca apa din acvariu e cea de la robinet, fara adaos de apa osmozata, cred ca este undeva o eroare cu testerul de KH. Niciodata in Bucuresti, nici dupa ploi abundente in zonele de captare a apei, nici un coleg de forum si nici eu nu am avut KH sub 4, deci intre 0 si 3 este f putin probabil. De obicei KH in apa de robinet de aici este in jur de 5-6 si GH cam intre 8-12 in functie de cartier. Daca e amestecata cu apa moale, KH-ul in acvariu poate fi si sub 3, desigur.

Pana acum nu am facut nici un fel de test,poate nu sunt invatat cu el.
Asa cum am mai spus testul esteTETRA 5IN1.Am facut de vreo 5 ori testul
si mi-a iesit 3,dar daca las sa treaca mai mult de un minut sa compar valoarea culoarea ajunge in dreptul cifrei 6.
Carja Ioan wrote:Trebuie sa dai importanta foarte mare filtrului biologic pentru ca sa obtii o apa de calitate buna, sa faci schimburi de apa de 25-30% la 5-7 zile, sa le oferi o hrana care sa nu-i infecteze cu paraziti sau cu ouale lor, si sa elimini orice sursa de stress.

Pai tocmai de ce imi era frica nu cred ca am scapat.Tocmai am zugravit ap.si i-am mutat de 2ori si cred ca stresul este primul factor.Am in proiect sa maresc acvariul,dar sper sa-i pot stabiliza pana la sfarsitul proiectului.
Am facut masuratori din nou pt.ca nu citisem cu atentie prospectul.
NO3=25
NO2=0
GH=8
KH=0sau3(culorile sunt aproape asemanatoare)
PH=7.6
Am pus in acvariu AQUA SAFE si am facut un test al apei de la TERTA 5in1.
Am asa NO3=25;NO2=0;GH=16;KH=3;PH=7.2
Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa umblu pe viitor, pt.a le fi mai bine pestilor. Multumesc
dinu wrote:Aseara am schimbat 25%apa ,am pastrat concetratia de sare si am mai aplicat si cloramfenicol.Cred ca este vb.de o intoxicatie deoarece am schimbat locul de alimentare cu apa (adica am pus din bucatarie nu de la baie)de 2ani nu am avut aceste probleme apa fiind pusa numai de la baie ,cum am schimbat locatia i-am terminat.Plecand dimeineata si venind seara am observat tarziu problema.Numai cand au inceput sa se inegreasca am putut vedea puful pe ei.

Am ajuns de la munca si acum arata toti mult mai bine,apa mai este inca albicioasa.Scuze ca nu pot da date despre proprietatile apei,dar sper sa ajung la un magazin sa i-au niste teste.
Multumesc mult pt. ajutorul acordat.
Aseara am schimbat 25%apa ,am pastrat concetratia de sare si am mai aplicat si cloramfenicol.Cred ca este vb.de o intoxicatie deoarece am schimbat locul de alimentare cu apa (adica am pus din bucatarie nu de la baie)de 2ani nu am avut aceste probleme apa fiind pusa numai de la baie ,cum am schimbat locatia i-am terminat.Plecand dimeineata si venind seara am observat tarziu problema.Numai cand au inceput sa se inegreasca am putut vedea puful pe ei.
Acopera partea de sus a pestelui si au marimea intre 1cm/2cm si 2cm/3cm si seamana cu o mazga albicioas iar pestele secreta un fel de mucus pe corp incercand sa se curete si bineinteles ca se freaca de burete. Acvariul este steril cu 2bureti clasici si un fan 1.Apa este putin albicioasa.Cred ca este deciclat acvariul.Cu pozele c-am greu ca petele se vad doar pe cobalt ,pe snake rosu si albastru ,iar cand ma apropii de acvariu incep sa se miste si se dechid la culoare.
Am 7buc discusi 4 maturi si 3 micuti(5-7cm)de ceva vreme au inceput sa se inegreasca si se pot vedea pe ei niste pete albicioase.Am ridicat temp.treptat adica in 2 zile de la 29 grade la 33-34 grade vreo 4 zile ca-mi era frica pt ramirezi, corodoras si un ancistus si am mai pus cloramfenicol (1cap.la 20l) si sare grunjoasa.Dupa aceste 4 zile pareau ca si-au revenit un pic si am coborat temp.la 31 grade si am schimbat din apa.Petele au reaparut si nu stiu ce sa le mai pun ca medicament.
Rog frumos cateva pareri.
Multulesc.
dinu wrote:
Porcu'"]Ridica treptat temperatura la 35-36 C + aerare puternica. Ii tii asa citeva zile. In functie de cum reactioneaza vedem ce facem.[/quote:8d97018913 wrote:
Am sa incerc si va tin la curent cu noutatile.

Am revenit cu noutati asa cum am promis.Pestisorul si-a revenit complet dupa ce a stat o saptamana la 35 de grade si papa tot ce-i dau.

Forum Index » Profile for dinu » Messages posted by dinu
Go to: