[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dinu
Forum Index » Profile for dinu » Messages posted by dinu
Scuze am inteles eu gresit produsul se refera la ph ,dar l-am cumparat si voi vedea cum se comporta pesti la aplicarea produsului mai ales viejita.
Sandu wrote:
dinu wrote:
Mi-a recomandat-o domnul inginer care are pet shop la Pasajul Muncii,de aceea am si intrebat, fiind concetrat(lichid) de turba sa nu cumva sa modifice si ph-ul.Firma nu-mi aduc aminte,dar am sa trac azi pe acolo si va scriu mai pe seara.

Firma cred ca-i Tetra iar produsul Torumin un extract pe baza de extract de turba pentru pesti de Amazon...
Daca numa` pentru asta te duci la magazin ca sa vezi daca iti modifica pH-ul nu mai fa drumul...orice extrat pe baza de tuba scade pH-ul...da care-i baiul? Pestii pe care i-ai enumerat au nevoie de un pH usor acid , iar viejita chiar mai bine acid...apropos superb peste dar mai sensibil la apa si hrana
Pentru duritatea, repet, se scade cu apa distilata.

Pai asta este problema mea ca viejita nu se simte prea bine ,iar la indicatiile domnului inginer cica ar fi buna aceea solutie pt. pesti pe care-i am in acvariu.Punand aceea solutie cica mai scade duritatea apei ,dar nu mi-a pomenit nimic de ph. Aveti idee de unde a-si putea face rost de apa distilata?
Cu toate ca nu as vrea sa incep sa adaug mereu apa distilata ,dar macar pana se obisnuieste viejita cu apa de la mine,ca nu vreau sa-l pierd.
Sandu wrote:
viviparu'"]Filtrarea prin turba miscoreaza duritatea apei. Am senzatia ca miscoreaza putin si PH-ul[/quote:9cddfe9655 wrote:
Filtrarea prin turba acidifica usor pH-ul...pentru scaderea duritatii: apa distilata.
Repet si eu intrebarea lui viviparu` despre ce solutie este vorba, nume firma etc si de unde ai dedus ca scade si duritatea si nu numai pH-ul? Tetra avea ceva pe vremuri

Mi-a recomandat-o domnul inginer care are pet shop la Pasajul Muncii,de aceea am si intrebat, fiind concetrat(lichid) de turba sa nu cumva sa modifice si ph-ul.Firma nu-mi aduc aminte,dar am sa trac azi pe acolo si va scriu mai pe seara.
viviparu'"]Filtrarea prin turba miscoreaza duritatea apei. Am senzatia ca miscoreaza putin si PH-ul[/quote:e016cf2cdd wrote:
Pai vreau sa stiu daca foloseste cineva aceasta solutie(lichida) de turba in schimbul folosirii turbei in filtru .
Vreau sa folosesc pt.discusi ,ramirezi si apistograma viejita.
Am vazut o solutie din turba care se spune ca micsoreaza duritatea apei,se adauga 5ml la 20l.
Ce credeti o fi buna?
masterx wrote:am incercat sa racesc apa acvariului de 70 l cum am stiut eu: am tras jaluzele, am dat drumul la ventilator, am bagat o punga cu gheata in acvariu dar tot apa ramane la temperatura de 28 de grade Celsius si pana acum mi-au murit 2 leerii, un somn, un xifo tuxedo si cred ca o sa mai moara azi un guppy, un black molly si o platy. VA ROG ajutati-ma!!!! Multumiri anticipate

Asta este o mare problema mai ales daca stai la ultimul etaj ,tot din aceasta cauza ca pe timpul verii temp.ajunge la mine si la 31grade m-am apucat sa tin discusi si pesti care suporta temp. ridaicata
mane wrote:Merci. In Amzei aveau numai mari cand am fost ultima data, dar mai incerc.

Incearca la Pasajul Muncii avea ieri meki la 3.5cm.
Schimb un mascul BOSEMANI cu o femala.
tel 3445357 sau 0720301967
grig wrote:eu zic sa scoti niste apa din acvariu...sa ramana vreo 6-7 cm pana la neoane. transmiterea caldurii scade... sper sa rezolvi usor problema.

Am lasat capacul deschis si s-a rezolvat, acum apa are 27-28grade.
Multumesc pt. sfaturi
LooSeR wrote:mie mi-e foarte greu sa cred ca 2 neoane pot incalzi .. deoarece ele deabea se incalzesc nu sunt pe halogen ca la spoturi.
eu am avut neoane fara incalzitor si deabea tineam 25grade temperatura, si fara nici un capac. 2x18w

Sub capac nu sunt numai neoanele.Am prins de geam (capac)un corp cu doua nepoane.(acela de metal cu circuitul in interior cu startar),pana acum am folosit un singur neon cu circuite la capete ,iar din dorinta de a avea mai multa lumina la plate am instalat acest corp cu 2 neoane.La cel vechi nu am avut aceasta problema.
De aceea am intrebat publicul.
siliconu` wrote:Pai daca vrei raspuns da si niste detalii, ca nu suntem in stare sa ghicim.Ai sticla intre corpurile de neon si suprafata apei?Cat e de mare acvariul? In principiu caldura degajata de balasturi e muuult peste 32 grade, deci la un acvariu mic e posibil sa-l incalzeasca nasol daca nu este aerisire.

Pai nu am sticla intre neoane si acvariu.Acvariul are 140l.
Pot doua neoane de 18w sa ridice temp.apei la 32grade?
Capacul este de sticla si nu am nici o gaura de aerisire.
[Fara suparare am intrat pe acel link numai ca nu este ce doresc eu acolo,iar la IDA DISCUS am fost personal,dar nu am gasit ce caut ex. red marlboro nu red velvet etc.
De aceea am si dat acest mesaj cine are ceea ce caut sa-mi dea un bip.Stiu ca multi crescatoru prefera sa-i vanda la gramada, dar poate cine stie cineva amabil.
Unii dintre noi se pare ca nu citesc ceea ce le scriu ceilalti. Ia incearca sa dai un clika pe linkul dat de looser. Vezi ce se intampla. Doar asa, ca sa arati putin respect celor care se chinuie sa caute pentru tine.

Fara suparare am intrat pe acel link numai ca nu este ce doresc eu acolo,iar la IDA DISCUS am fost personal,dar nu am gasit ce caut ex. red marlboro nu red velvet etc.
De aceea am si dat acest mesaj cine are ceea ce caut sa-mi dea un bip.Stiu ca multi crescatoru prefera sa-i vanda la gramada, dar poate cine stie cineva amabil.
LooSeR wrote:daca te uitai la vinzari era stiky pus Vand Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=25

Multumesc pentu ajutor,dar nu stiu unde sa caut ca scriu de la munca si nu am timp sa caut .Am incercat cu search, dar nimic.
florin0_2001 wrote:Pompele submersibile sunt deja pline cu apa, deci amorsate.

MULTUMESC
LooSeR wrote:http://www.zooplus.ro/index.php?cPath=135_136_139

Multumesc
vreau 3-4buc
red marlboro,blue diamond,leopard,lemon
Cine are va rog sa ma sune la 0720301967sau0720754267 un bip
Tocmai asta este problema, nu am loc unde sa pun un butoi,iar masa pe care va sta acvariul este perfecta pt.acele doua acvarii mai mici mascate cu usile mesei,iar prin spate sa urce furtunele care sa duca in bazin.
Masa va avea 3 usi in 2 vor fi acvariile,iar in una filtrul extern.
Mai am o intrebare la voi, pompele trebuiesc amoarsate sau cand le dau drumul acestea urca apa.
Vreau sa-mi fac un acvariu de 200-250l,iar sub masa acestuia sa montez doua acvarii mai mici fiecare de 40l,iar in ele sa pun apa la statut. Apa din aceste acvarii sa o urc cu niste pompe in acvariul mare.Aici este problema,nu stiu ce fel de pompe sa folosesc si daca este o idee buna?

Forum Index » Profile for dinu » Messages posted by dinu
Go to: