| Message |
|
|
Maryan23m wrote:are dreptate FIPILICA fa-l de 125 la delta glass unde sticla este taiata pe calc. trebui sa dai 500.000 avans si vi in cate va zile si o iei
Unde este aceasta firma Delta ?
|
 |
|
|
iulius2005 wrote:multumesc mult pentru raspunsuri !! pe 22 acum am drum la bucuresti (ma duc la un var in berceni ) o sa ma duc cu masina cu tata  si o sa iau si geam de acolo ca aici nu am gasit . o sa iau pentru dimensiunile : L 120, l 50, H 60 . deci nu o sa ma coste mai mult de 2 mil. multumesc all ;)
Gasesti geam de 10 si 12 mm la Bucur Obor in partea din spate catre piata.Daca nu gasesti intrebi pe cineva.
|
 |
|
|
iulius2005 wrote:fratilor cam cat este metrul de geam de 10 ? ( in bucuresti )
750.000 lei
|
 |
|
|
Porcu'"][quote:d1bbb4f3e2="dinu wrote:terta 700 si un sera 900
Le-am folosit pe ambele si canistra Tetra imi place mai mult: felu' in care de inchide capacu', conexiunea furtunelor in capac.
In afara de asta, canistra Tetra vine cu toate materialele filtrante, canistra Sera vine doar cu burete si pisla, restu' sertarelor sint goale - trebuie sa cumperi separat ce vrei sa pui acolo (inele de ceramica, carbune activ ....... ).
Multumesc de aceste pareri aveam nevoie.Oricum tetra 700 cred ca este mic pentru 250l , iar sera 900 are dezavantajul prinderi capacului in doua puncte asa ca voi lua eventual un tetra 1200 avand in vedere ca are patru puncte de prindere a capacului.
|
 |
|
|
viviparu'"]Cand vorbesti de Tetra si Sera n-ar trebui sa-ti mai pui intrebarea despre fiabilitate. Crezi ca au curaj sa faca produse proaste? No way[/quote:0d99d8b961 wrote:
Multumesc,atunci nu mai stau pe ganduri si voi cumpara SERA 900
|
 |
|
|
viviparu'"]Cel care are masa filtranta mai mare si mai versatila si cel care filtreaza(real) cei mai multi litri pe ora.[/quote:471d3955ff wrote:
Aceast lucru conteaza mult,dar as vrea pareri despre fiabilitatea produselor. Daca are cineca spre exemplu SERA 900.
|
 |
|
|
|
As vrea sa cumpar un filtru extern pt.un acvariu de 250L. Am vazut un terta 700 si un sera 900.Care credeti ca este mai bun?Iar niste pareri despre ele daca aveti va rog si-mi spunti.
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Am inteles. 
Incearca si cu schimburi dese de apa.Daca ai timp in fiecare zi.Cel mai bine stau de obicei intr-un acvariu steril sunt mai sensibil chiar si decat discus.
|
 |
|
|
|
Mai bine opresti cele doua femele ca sti sigur ce sunt iar ceilalti trei ii dai sau ii schimbi cu un scalar mascul la sigur.Iar din trei bucati trebuie sa iasa ceva.
|
 |
|
|
Porcu'"]Ridica treptat temperatura la 35-36 C + aerare puternica. Ii tii asa citeva zile. In functie de cum reactioneaza vedem ce facem.[/quote:e282b846ee wrote:
Am sa incerc si va tin la curent cu noutatile.
|
 |
|
|
|
Am 6buc discus dintre care un pui nu vrea sa manance si elimina numai fecale albe.Abdomenul este uscat.A fost tratat cu metronidazol si rombendazol,Am incercat si cu furalizadon.Dupa fiecare tratament a manacat bine maxim 4zile dupa care a revenit la aceleasi simtome.Tratamentele au fost apicate cate 7zile.
Niste sfaturi mi-ar fi de folos.
|
 |
|
|
dinu wrote:va rog cine are o femela si pentru. mine o cumpar bucuros
Chiar nimeni nu are bosemani? sa-mi vanda si mie o femela(va rog mult),ca am 3 masculi superbi si vreau sa-i pun la inmultit.
|
 |
|
|
|
Multumesc pt.raspunsuri ,dar am ramas fara mascul si voi face niste teste sa vad cum stau cu apa ,voi folosi SEAR MORENA in continuare si am vb cu domnul inginer sa-mi aduca din nou un mascul cand pleaca in UNGARIA.
|
 |
|
|
osmosess wrote:dificila treaba cu mutatu pestilor , scalarii i-am scos dar neonii sau cory imposibil pentru ca e o jungla in acvariu... Am sa-i las asa ca vad ca parintii au mare grija de ei si ascunzisuri au dar nu stiu ce se va intampla cand vor incepe sa innoate( daca au sa gaseasca hrana printre plante sau sa nu-i inhate neonii). merci de raspuns.
Incearca sa faci rost de infuzori,daca nu poti, incearca sa pui niste artemia la eclozat,ca altfel te uiti la ei cum mor.
|
 |
|
|
osmosess wrote:de vreo 4zile mi-au depus si mie i acvariu comunitar si ieri au eclozat. sunt la prima lor depunere si ii apara foarte strasnic au pus pana si scalarii la respect. nici un peste nu se apropie de jumatea lor de acvariu. problema mea e ca nu stiu cum sa-i mut dat fiind ca au eclozat si nu mai stau lipiti de frunza
Nu incerca sa-i muti,iti spun din propria experienta.
Daca ai alt acvariu mai bine mutai pe ceilalti.
Sunt prea mici puii si cand incerci sa-i muti de exemplu cu un furtun le rupi coloana si gada pui.....
|
 |
|
|
scarabeul1984 wrote:Am o problema cu substratul acvariului care aduna multe deseuri (excremente si resturi de mancare) care intra adanc in substrat.
Eu cand fac schimbarile saptamanale de apa (50%) trag cu furtunul aproape tot ce se gaseste la suprafata substratului si totusi daca misc putin nisipul se face un nor de mizerie de nu pot sa il trag cu furtunul.
Nu am scos si spalat substratul de aproape un an.
Am doar doi ancistrusi in acvariul de 30 L.
Despre sifonarea substratului am citit si o sa incerc.
Vreau sa stiu si eu daca este necesara o spalare totala a acvariului (adica pe langa spalarea geamurilor, curatarea filtrului, curatarea plantelor, daca trebuie sa scot substratul si sa il clatesc, si cam la cat timp se face o astfel de spalare ?).
Nu te speria daca se tulbura apa rau.Tu nu trebuie decat sa-l sifonezi bine cu mana, tragi apa cata vrei si la urma ia sa vezi ce frumos se limpezeste bineinteles a dous zi. Nu trebiue sa speli nisipul ca risti sa-l deciclezi.(Adica sa-l speli in galeata)
|
 |
|
|
darius2076 wrote:salutare! am si eu o pereche de ramizeri care au depus icre la un moment dat si i-au cam halit, iar acum cred ca or sa depuna iar. ce sa fac ca sa salvez icrele?precizez ca au devenit cam agresivi.mersi mult de tot si astept un raspuns.
Poti sa-i lasi sa depune de cateva ori in acvariu comunitar cu timpul se vor invata sa le pazeasca,iar cand o sa-i separi vor avea grija mare de icre.
Daca scoti icrele ai sanse mici sa-ti iasa cateva exemplare ,iar dupa aceea incepe calvarul trebuie sa ai infuzori ca sunt prea mici sa manance artemia.
Asa ca te sfatuiesc sa nu te complici numai daca esti pregatit sufleteste.
bafta
|
 |
|
|
|
va rog cine are o femela si pt. mine o cumpar bucuros
|
 |
|
|
Sandu wrote:
dinu wrote:Scuze am inteles eu gresit produsul se refera la ph ,dar l-am cumparat si voi vedea cum se comporta pesti la aplicarea produsului mai ales viejita
Produsul se numeste MORENA si este de la SERA
Stiu produsul este similar Toruminului doar ca e produs de Sera.
Extract natural de turba, acizi humici bla bla bla...e bun dar dupa parerea mea e ca asta era doar cireasa ce trebuia pusa pe tort.
Nu cred ca o sa ajungi la un pH de 6-6,5 doar din asta. Apoi trebuie sa ajungi la o duritate de maximum 5-6...sa iti mai spun si ca este un peste foarte atent la conductivitatea electrica a apei ?...cu care noi astia din bucale ...suntem la pamant
Eu cred ca ti-ai dat greu...
E un peste superb...mi-e teama ca l-ai luat insa cam pe nepregatite si ma doare sufletu` ca stiu ca nu a fost chiar pe moka...
In plus o sa ai probleme si cu hranirea ...ai nevoie de hrana vie iar la noi asta inca e un subiect de evitat.
Mai stiu pe cineva care a cumparat cateva perechi si nici alea nu se simt prea bine. Pestii au venit sanatosi...omu` nu are nicio vina doar ca nu poti sa il cresti in conditiile apei de robinet.
In plus datorita conditiilor apei asocierea sa cu alti pesti devine dificila.
Bafta...chiar ai nevoie 
Multumesc
Sunt chiar mai pretentiosi decat ramirezii si deja au inceput problemele,ciudat este ca se simte nasol numai masculul ,iar femela o duce bine.
|
 |
|
|
dinu wrote:Scuze am inteles eu gresit produsul se refera la ph ,dar l-am cumparat si voi vedea cum se comporta pesti la aplicarea produsului mai ales viejita.
Produsul se numeste MORENA si este de la SERA
|
 |
|
|