| Message |
|
|
|
am 3buc si mai vreau sa mai iau, insa doresc mai multe culori.
Ex:1buc-red marlboro
1buc-blue diamond
1buc-leopard
Cine are va rog dati-mi telefonul pt. contact
|
 |
|
|
|
IL VREAU EU IL CUMPAR
TEL344.53.57 SAU 0720301967 ADI
|
 |
|
|
alina_g wrote:Schimb de apa 1/3 din volumul acvariului, apa conditionata cu sera aqutan, temperatura crescuta treptat pana la 28 de grade, fishtamin conform prospectului, sare grunjoasa o lingurita pentru 10 litri de apa, aerare crescuta si non-stop, filtrare de asemenea.
Multumesc pentru sfat dar nu mai are nimic am scapat
|
 |
|
|
|
Am un ramirez de 9 luni si azi am vazut un fel de cos iesind dintre solzi iar in jur rosiatic.
Stie cineva cum il pot trata?
|
 |
|
|
Monique wrote:Multumesc frumos pentru sfaturi, daca mai are careva vreo idee despre posibila boala va rog nu ezitai sa-mi spuneti pentru ca tare bine mi-ar prinde un sfat, deocamdata o sa incerc cu dezinfectarea bazinului....dar mai intai o sa astept sa vad ce se intampla cu neonii ramasi, eu nu pot sa-i omor.
Merci.
Se spune ca orice ai face pt. a scapa de acea boala este imposibil,trebuie luat totul de la zero pt. a mai tine neoni si eu m-am chinuit cu niste neoni aproape un an, imi tot mureau si nu stiam de ce.
|
 |
|
|
viviparu'"]O fi un discus mai sensibil decat ceilalti. Sterilizeaza bine tubii inainte de a-i da de mancare. Sunt extrem de periculosi. Si crede-ma ca nu vorbesc din carti.[/quote:7fe4b069c4 wrote:
Am sa renunt sa le mai dau tubi si sper sa-si revina cu schimburi mai dese de apa.
|
 |
|
|
Dalles wrote:Daca n-au fost suficient sterilizati, s-ar putea sa fi luat Ichtiofonoza LINK. Sunt patit.
Culmea este ca acum doua saptamani i-am tratat cu metronidazol si rombendazol pentru probleme intestinale,fecale albe filamentoase ,iar din acel link reiese ca este bun acest tratamet pentu problema mea.
Oricum schimb apa la 3zile cu apa statuta cel putin 2-3 zile.
|
 |
|
|
Dalles wrote:A mancat tubi?
Da le-am dat tubi
|
 |
|
|
|
Am un discus care a inceput sa aiba un ochi iesit mai in relief si nu stiu daca este vreo boala sau este ceva temporar are varsta de 10luni si dimensiunea de 10cm.Va rog sa-mi spuneti ce este cine stie multulesc.
|
 |
|
|
dinu wrote:
paulc wrote:Pereche de scalari + inca un mascul singurel, maturi, citeva depuneri la activ, crescuti in 200l apa, 1 an si ceva, cam 13-14cm inaltime cu inotatoarele intinse masculii, cam 11-12 femela.
Cine ii doreste, PM cu detalii despre bazinul in care vrea sa-i tina.
Primesc in schimb o planta mai deosebita sau niste neoni, rasbora, ancistrus ceva. Dar nu neaparat...
E-mail dinuadrian76@yahoo.com sau 3.44.53.57
|
 |
|
|
paulc wrote:Pereche de scalari + inca un mascul singurel, maturi, citeva depuneri la activ, crescuti in 200l apa, 1 an si ceva, cam 13-14cm inaltime cu inotatoarele intinse masculii, cam 11-12 femela.
Cine ii doreste, PM cu detalii despre bazinul in care vrea sa-i tina.
Primesc in schimb o planta mai deosebita sau niste neoni, rasbora, ancistrus ceva. Dar nu neaparat...
SALUTARE
Pot sa-ti platesc daca vrei.Eu caut o pereche adulti.
Am un acvariu de 80(L)X40(l)X50(H)in care mai am 30neoni,3ramirezi si 3discusi dar inca nu este plantat.
|
 |
|
|
eek! wrote:Nu sint din bucuresti, si nu am gasit sare...
Am ridicat treptat temperatura la 27-28 C.
Am bagat verde de malachit.
Boala nu s-a extins, se pare ca tratamentul merge.
Intrebarea e: e normal sa fie ciupita codita un pic? In doua locuri e franjurata un pic...
Nu-ti face probleme de coada se poate sa fie asa ca s-a frecat de ceva din cauza boli.Tu doar trebuie sa-i urmaresti dar daca spui ca arata mai bine inseamna ca ai pus la timp ce trebuia in 2-3zile vor fi bine,iar codita se va reface singura.
|
 |
|
|
vyrussu wrote:Acuma cu nerabdare nu pot sa zic ca astept puii. M-am gandit ca, daca tot au icrat sa incerc,  dar vad ca nu am avut noroc. oricum Ezra, eu astept cu nerabdare ceilalti pui  , iar daca va fi sa-i am, sper ca sa am noroc de ei 
Daca poti cel mai bine scoatei pe ei in alt acvariu dar cu cateva zile inainte ca daca icerci sa-i muti in momentul in care vor sa depuna le mananca si mai incearca sa nu-i superi acvariul ar fi bine sa fie ferit de trafic cu lumina si temp.sa fie pe la 29grade,dar apa trebuie sa fie bine stabilizata ca altfel se albesc icrele.Oricum cand o sa ai pui vor fi prea mici pentru artemia ai nevoie de infuzori.
|
 |
|
|
eek! wrote:Ce fac, o separ? Mi-e ca deja s-a raspandit si la xipho si trebuie tratat tot acvariul oricum.
Daca esti din Bucuresti gasesti sare fara iod la piata 1 MAI mai in spatele pietei are cineva la sac si este foarte mare cam cat boaba de mazare dar trebuie sa-i spui ca vrei neiodata ca aia de pe taraba este amestecata cu sare iodata si eu am patito cu doi ramirezi au facut gris dar cu putina sare si temp.apei in jur de 30-31 grade si cu lerde de malacit am ascapat .
|
 |
|
|
|
Asa cum au zis si ceilalti mai sus ori acvariul nu este ciclat inca din mai multe motive(filtrul nu se opreste niciodata,lasal sa functioneze la maxim,cand il speli il bagi in aceasi apa din acvariu care o ai in galeata si incearca sa sifonezi nisipul ca tu spui ca nu-l ai de mult si nu cred ca la-i combinat cu altul de la alt acvariu si sa-r putea sa nu fie chiar asa de curat si cilclat iar acesta poate avea inpuritati in el care iti fac apa tulbure,normal dupa sifonare un acvariu ciclat cu filtrul la maxim in cateva ore trebuie sa se limpezeasca)
|
 |
|
|
|
Ai grija cu mobila ca s-ar putea sa nu tina.Eu in locul tau nu a-si folosio, eu unul am patito cu un acvatiu de 90L,dar al tau de 170L nu cred ca va tine.Incearca sa faci acvariul mai inalt pe margini pui niste sine de plastic lipite cu siliconul care il folosesti la acvariu si apoi cumperi un geam care sa intre perfect il poti gauri usor la geamgiu si il tai la colturile din spate ca sa poti baga furtunurile dupa care pui folie neagra pe el.
|
 |
|
|
|
Cum trebuie sa fac sa pun niste poze pe forum sau in galeria foto
|
 |
|
|
|
Eu le dau de doua ori pe mancare inima de vita congelata rasa si sera discus,iar apa o scimb o data pe saptamana dar nu prea stiu calitatea apei, in acvariu am doua filtre cu burete si un aquel 1(cam mic cred dar vreau sa-l schimb)Vroiam sa stiu daca se dezvolta normal la mine in conditiile de mai sus.Varsta nu o stiu dar cand i-am cumparat in August 2005 aveau 4-5cm iar acum au undeva la 9-10cm
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor si La multi ani.
Am si eu o intrebare la voi pentru ca am 3 discusi in 140l si a-si vrea sa stiu care este rate de crestere la discus in conditiile in care nu se doreste o crestere rapida.Pestele sa creasca in ritmul lui natural in conditiile in care parametri apei si hrana sunt normale.
|
 |
|
|