| Message |
|
|
|
1.Aspiratoarele sunt ieftine, dar daca vrei sa-le faci tu gasesti variante la DIY.
2.Poti sa aspiri substratul linistit. Bacteriile o sa aiba ce manca.
Nu trebuia sa pui pestii pana nu se cicleaza acvariu (adica apar bacteriile bune) dar acum o sa aiba hrana bacteriile. Oricum aveai astfel de bacterii in buretii de la filtru.
3. nu ai zis nicaieri ca ai avea filtru extern :o
4. nu o sa se formeze niciodata in substrat substantele necesare plantelor. Acestea trebuie sa le introduci tu. Gasesti in magazine. Nu cred ca mizeria din acvariu este buna de ingrasamant pentru plante ale caror radacini stau in nisip chior.
|
 |
|
|
|
Poate ca utilizarea unei pompe diferita de cea de la filtru si care sa aiba un debit mult mai mic este mai practica. In fond daca racesti suficient de mult o cantitate mica de apa poti sa scazi temperatura din acvariu. Mai ales daca acvariu este izolat termic.
|
 |
|
|
Se pare ca sezonul sarbatorilor a adus si multe discutii despre inceperea unor acvarii. Asa e in fiecare an? :newbie:
Sunt mai multe topicuri in care se discuta acelasi lucru si despre care, de fapt, nici nu este nevoie sa se discute din nou deoarece sunt multe alte topicuri similare, plus niste articole bine documentate si exemplificate
Se cer sfaturi pentru a nu fi urmate?
Evident ca iti trebuie un filtru pentru purificarea apei. Chiar sunt surprins ca ai o "cireada" de pesti si nu ai un filtru adevarat. Folosind filtru scapi si de galagia facuta de pompele de aer si de buretii murdari din acvariu.
Ai nevoie de niste bidoane de 5l fara capac in care sa tii apa de schimb 1-2 zile. Apa se schimba nu se completeaza.
Furtun cu clopot pentru curatat fundul si scos apa.
Schimba cat mai des apa. Partial, doar 20-30%, dar cat de des poti.
Nu ai nevoie in acvariu principal si de incalzitorul mic. Fiind fara termostat e bun de fierbator.
Fertilizant de plante pentru substrat? instalatie de CO2? Teste de apa? Medicamente? Hrana variata si de calitate?
P.S. @ Lukaboy 
|
 |
|
|
|
Mediul trebuie sa fie foarte rece pentru ca apa nu sta prea mult in filtru. Doar sa pui niste furtune foarte lungi care sa treaca prin "frigider".
|
 |
|
|
minucu wrote:
1 mascul si 2 femele guppy
1 mascul si 2 femele xipho
1 mascul si 2 femele molly
1 mascul si 2 femele neon
as putea sa pun si vreo 3 sanitari?
De ce nu pui 10 pesti mici dintr-o singura specie. Cum ar fi neoni? Ai fi cam la limita maxima de aglomerare.
Daca ai vivipari o sa se inmulteasca repede....si iar ajungi la 40...
Nu ai zis daca ai filtru, plante, lumina sau macar "vibrator"
Recipientii sunt din sticla?
Citeste articolele si posturile de pe aici si poate te lamuresti si singur.
|
 |
|
|
Pai temperatura din casa depinde de conditii. Daca stai la ultimul etaj...
Depinde si de ce pesti ai ca daca ai nevoie de 29-30 de grade nu cred sa ai probleme.
Varianta de solutie cea mai intalnita este sa iti pui aer conditionat ca daca e prea cald e mai bine si pentru tine 
|
 |
|
|
|
5l? Pai vrei acvariu sau vaza de flori?
La 5 l aeratorul iti arunca apa din acvariu cu pesti cu tot. Am crezut cand ai zis "nici mare, nici mic" ca te referi la 70-150 de litri! Mai citeste pe aici si pe la magazine ca doua milioane nu e prea mult.
|
 |
|
|
|
Am si caine si un perus. Cateaua e desteapta si cuminte doar ca mai bea apa din galeata in care tin apa la declorurat.
|
 |
|
|
ashavodaz wrote:Eu as vrea sa bag cel putzin 2 masculi (chiar 2 nu mai multzi, asta pentru ca sa se intalneasca si sa fie o splendoare cand ii vezi ca sa "infoaie" unu la altu)
Nu o sa ai niciodata intr-un acvariu doi masculi de beta!
O sa se "infoaie" unu' la altu si o sa se omoare "splendid" cand se intalnesc.
Beta splendis=pestele thailandez luptator
Oameni aia fac lupte de pesti :scrima:
Beta pot fi pesti comunitari, depinde de ce alti pesti pui si de personalitatea domnului beta. Al meu ataca si un lantisor.
Poti sa ai doua acvarii unu langa altu si ei sa se infoaie la geam sau poti sa pui o oglinda.
|
 |
|
|
|
Io unu' n-am vazut atatea chestii in nici un magazin in care am fost. Pozele par a fi preluate de pe internet.
Chiar au atatea lucruri in magazinul ala?
Sau fac ei comanda de afara daca doresti 200 de exemplare, iar daca vrei mai putine iti recomanda sa te duci in piata sa iti iei un xipho?
|
 |
|
|
|
Am o femela de ciobanesc german (fara pedigree) ce are o inaltime de 57 de cm. Din cate am vazut eu inaltimea este in standard, dar in parc pare un pui fata de ceilalti ciobanesti germani desi are 11 ani.
Caini supusi arbitrarii in concursuri intra in standardul de inaltime sau sunt mai mari?
|
 |
|
|
cristal wrote:De ieri am observat la femela o margine negricioasa la aripioare.
Am tot citit pe aici de Sera Backtopur Direct. Acesta este remediul?
Da. Cred ca e vorba de putrezirea aripioarelor provocata de bacteriile din apa. Tratamentul este Sera Backtopur Direct. Eu am folosit Sera Backtopur lichid pentru ca este mai usor de dozat si a dat rezultate.
Pentru prevenire schimba apa des.
|
 |
|
|
|
Beta traiesc si in acvarii mici (traiesc cateva ore si pe covorul ud). Chiar si un beta in 5 l daca ii schimbi apa 50 % pe saptamana si aspiri bine fundul. De preferinta este sa nu ai substrat intr-un acvariu asa mic.Un acvariu mai mare il face foarte fericit mai ales daca e plantat.
Masculul si femela nu se tin impreuna caci altfel vor fi conflicte continue. Eu am tinut o pereche in acelasi acvariu si femela isi petrecea cea mai mare parte a timpului in ascunzisuri.
Cele mai bune conditii pentru mascul sunt cand este singur fara alti pesti in acelasi acvariu. Eu acum am doar un mascul si nu am de gand sa mai cumpar femela.
Beta sunt mancaciosi, dar nu este bine sa le dai mult de mancare. NU le da mai mult decat mananca intr-un minut (maxim). Mancarea descompusa afecteaza calitatea apei.
Daca refuza hrana noua poti sa il tii o saptamana "la post" si apoi sa-l hranesti cu hrana noua. Tubii=bloodworms si de obicei sunt compozitia la Beta Food. Tubii uscati si congelati sunt cea mai buna hrana pentru beta.
E recomandati ca o zi pe saptamana sa nu-i hranesti.
------------------------------------------------------------------
Disclaimer-Cele de mai sus reprezinta opinia mea (inspirata de la altii :palarie: ). Nu imi asum raspunderea pentru prejudicile suferite ca urmare a aplicarii celor de mai sus. Acestea nu reprezinta temei pentru angajarea raspunderii mele delictuale.
|
 |
|
|
Vreau sa fac capac
Dimensiuni: 64-32
Ar fi perfect sa pot sa pun trei neoane de 60 de cm+cooler.
Am vizionat ceva poze si topicuri, dar planuri nu am vazut si pentru combinatia apa + curent e bine sa sti ce faci  .
Si daca stiti ateliere care fac capace care sa arate bine ca m-am chinuit azi juma' de ora sa schimb roata la masina... ma gandesc ca poate e mai sigur pentru degetele mele ::hammer:
Va rog: planuri si ateliere!
|
 |
|
|
Mitica wrote:Nu m-am prins cum ii ridic jetul in sus.. l-am pus oblic dar nu mi se pare chiar ok.
Nu cred ca poti sa indrepti jetul in sus. Culiseaza doar orizontal.
|
 |
|
|
Am avut o carte de acvaristica pe care nu o mai gasesc de ceva timp
In aceea carte spunea autorul (un strainez) ca fumatul in camera e daunator pestilor deoarece prin introducerea de aer in apa este introdus si fumul de tigara. Un fel de fumat pasiv la narghilea
Pe mine nu ma impresionat prea tare ca eu imi omor plamanii activ.
|
 |
|
|
|
Am un Fluval 2+ si desi am carasi butonul ala galben care indica murdarirea filtrului sta ridicat foarte mult timp. Spal buretii cand ma plictisesc :yeee: Este silentios si are avantajul ca poti regla debitul si directia orizontala a jetului de apa, dar este mare => inestetic si trebuie sa faci ceva cu curentul puternic. Daca ai peste 100 de litri ia unu' extern sau si mai bine o canistra.
|
 |
|
|
Pe site-ul respectiv (cel mai bun referitor la beta din ce am vazut eu) organizatoarea lui (Faith) vinde acesti pesti. Evident pozele apartin unor exemplare deosebite, dar la vanzari iti arata o poza si spune "vind o pereche de pui din acest mascul sau din aceasta linie"
Cat despre conditii ... poti sa cumperi un beta din Obor si sa il tii in ce conditii vrei ca nu o sa arate niciodata asa.
Acesti pesti sunt obtinuti prin selectii repetate pe zeci de ani.
Faith lucreaza cu 500 de beta pe niste linii achizitionate de la un alt mare crescator acum vreo 8 ani.
Beta "de expozitie" a aparut din cel de orezarie in urma a doua mutatii genetice si multe-multe selectii artificiale. Prima acum o suta de ani a dus la prelungirea voalului, iar cea de a doua la transformarea voalului in ceea ce se vede acolo.
La tatal meu pasionat columbofil am vazut cum se fac astfel de selectii si incrucisari si pot spune ca e o chestie "destul" de complicata. Trebuie sa fixezi anumite caracteristici dorite prin incrucisari intre rude si sa eviti tarele aduse de consangvinizare.
In lipsa unui material genetic deja selectionat o sa am astfel de pesti peste 30 de ani de munca grea in mediu radioactiv
Mai ales ca modul in care ma vad ca acvarist nu e sa devin producator de pesti, ci doar sa am si io niste acvarii frumoase (ceea ce nu prea imi iese  ).
|
 |
|
|
|
Cred ca ai suficienta lumina pentru majoritatea plantelor. Poti sa verifici pe site-ul celor de la Tropica ce nevoi au diverse plante.
|
 |
|
|
Am vazut destule acvarii Malawi fara plante si cred ca lipsa plantelor le da un aer tern. Chiar arata bine valisneria intr-un acvariu mare. 
|
 |
|
|