[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
fumul de tzigare  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

am cautat dar nu am gasit nimic despre asta... daca acvariul se gaseste intr-o camera unde se fumeaza intens si nu este aerisita, este pericolos pentru pesti?
aripel
Member

IP:

din ce i-mi aduc aminte sa discutat ceva pe forum........si se spunea ca nu afecteaza dar dsa nu fie foarte mult.....deci in cazul tau ar fi o problema....poate i-ti raspunde cineva cunoscator in ale chimiei

ps. da' intrebare: ce camera e aia in care se fumeaza intens si nu se poate aerisii? e bar?...da' teoretic si acolo ar trebui sa ai macar aer conditionat

aripel is here
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

ps. da' intrebare: ce camera e aia in care se fumeaza intens si nu se poate aerisii? e bar?...da' teoretic si acolo ar trebui sa ai macar aer conditionat

pai, ce zici de un apartament inchiriat numai pentru "nebunii", in care se fumeaza la greu shi fiind iarna, mai slab cu aerisirea
din ce i-mi aduc aminte sa discutat ceva pe forum........

am cautat cu cuvantul cheie "tigara" si nu mi-a aparut nimic care sa imi raspunda la intrebare ...
10x
aripel
Member

IP:

ashavodaz wrote:

pai, ce zici de un apartament inchiriat numai pentru "nebunii", in care se fumeaza la greu shi fiind iarna, mai slab cu aerisirea

Hmmm....... suna bine.....

scuze, nici eu nu stiu exact cum sa gasesti

aripel is here
Kosmo
Member

IP:

Am avut o carte de acvaristica pe care nu o mai gasesc de ceva timp
In aceea carte spunea autorul (un strainez) ca fumatul in camera e daunator pestilor deoarece prin introducerea de aer in apa este introdus si fumul de tigara. Un fel de fumat pasiv la narghilea
Pe mine nu ma impresionat prea tare ca eu imi omor plamanii activ.
razvan
Membru banat

IP:

haideti sa-i dam cu "din experienta proprie"

- daca ai un filtru (de apa) extern, care nu trage aer din incapere ca sa "oxigeneze" apa, influenta e redusa (mai ales daca ai si capac). subliniez redusa, si nu mica sau inexistenta.

- daca ai un filtru intern, care e dotat cu un "tub bernouli" (care se monteaza pe iesirea filtrului si amesteca aer cu apa din retur) influenta ("cred ca") e maxima, deoarece acolo se face amestecul direct al apei cu "aerul poluat"

- daca faci "oxigenarea" cu o pompa de aer (vibratorul stramosesc) cred ca gradul de "contaminare" se afla pe undeva la mijloc intre cele 3 variante enumerate pina acum, deoarece particulele de gudron ( care formeaza in mare parte fumul de tigara) adera la peretii furtunelor si ai pompei de aer, realizindu-se o pseudofiltrare.

dupa cum spuneam si mai sus despre gudron, asta e cel mai nedorit element in apa acvariului, si mai ales in pompele vibratoarelor.

de curiozitate, a desfacut cineva un vibrator dupa citiva ani de folosire neintrerupta?
veti observa ca in zonele unor mici fisuri pe unde patrundea aerul in carcasa se formeaza o dira de praf... daca acel praf mai este constituit si din microparticulele fumului de tigara. acolo se va aduna ceva asemanator cu zmoala.

si mai ginditi-va ce efect are acea "zmoala" asupra membranelor si supapelor de la pompe, care sunt din cauciuc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: