[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Kosmo
Forum Index » Profile for Kosmo » Messages posted by Kosmo
Aveti idee pe unde si la ce pret pot sa gasesc un mascul de beta care sa arate bine?
Cu voal am si as vrea si unul mai deosebit: Crown, Halfmoon, Delta, DT chestii d-astea.
Am vazut la Animax in Orhideea ca vindeau Beta Crown si Beta Splendis (?) Ma indoiesc ca erau ce vreau eu :o
http://www.bettatalk.com/catalog_new.htm
COObra wrote:pai carasii am zis ca ii mut.....nici asa nu e bine? raman doar cei mici in acvariu.

Calculeaza cati litri ai si cati pesti ai. Pentru doi carasi 40 l e bine doar cateva luni.
Foarte frumos, as vrea sa arate si al meu asa...
Coxus wrote:In cazul in care apa din acvariu trebuie tinuta la o temperatura constanta de 25 de grade, atunci imi va fi foarte greu s o fac pentru ca este iarna.

Cu cat este mai cald afara cu atat e mai greu sa mentii o temperatura scazuta in acvariu. La mine in apartament temperatura este intodeauna peste 25 de grade asa ca ar trebui sa deschid geamul ca sa o scad cea ce nu ar fi bine nici pentru pesti nici pentru mine
Carasii mei par sa nu aiba probleme cu o temperatura mai inalta decat cea optima. Cat despre inmultirea lor nu ma pricep si nici nu am de gand sa ma complic.
Sorinel18_my wrote: Dar orcum nu inteleg cumd e a folosit 14 kg de nisip la un acvariu cu suprafata de 70/35

Cine vorbea de nisip?
Si mai bine te abtii tu si lasi sa raspunda pe cei care au idee despre ce e vorba pentru ca nu e primul post in care va infigeti sa raspundeti doar ca sa va bagati in seama. Cum ar fi postul "acvariu" de mai jos http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1768
Si cu gramatica stai cam prost
Sunt destui pe aici care stiu foarte bine acvaristica si care pot raspunde mai bine decat mine sau tine.
Nu stiu de ce, dar in ultima vreme am vazut ca dau sfaturi unii care ar avea ei nevoie
Ca posteaza pentru a isi creste numarul de posturi inteleg, dar ca incurca e mai grav smilie
Aserara cand imi plimbam cainele prin Politehnica am descoperit un arici.
Nu m-am putut abtine sa-l mut intr-un loc care mi sa parut mie mai bun ca prea era aproape de drum.
Ma bucurat mult sa intalnesc si altceva decat caini comunitari in parc, dar ma intreb daca o exista o populatie de arici in Politehnica sau a fost importat de prin padurile patriei de vreun copil si abandonat aici ca "face mizerie mami!" acu' cand vine iarna.
De 20 de ani ma tot plimb prin Poli la toate orele si desi am vazut bufnite, lilieci si veverite n-am intalnit niciodata arici.
Cunosc o mare iubitoare de animale care a lovit cu masina o caprioara, a bagat-o in portbagaj si cand caprioara s-a trezit si a inceput sa se zbata in portbagaj ia dat drumu' in ... Gradina Botanica.
Dolly wrote:Acum, intre noi fie vorba, feng-shui se bazeaza doar pe carasi.

Pai ar fi greu sa fac iaz in apartament
Magda wrote:
Nu ne-ai spus ce volum are acvariul!

Acvariu de 90 de litri, filtru intern Fluval 2+ (300 l/h), cateva plante.
Cam mic pentru ce am in el, dar sunt inca de mici dimensiuni pestii. Probabil ca la anu' o sa fie 1 Oranda (sau gourami), 7 conconius si un cory in el.
Este posibil sa nu mai tin carasi cu conconius deoarece conconiusii sunt mai rapizi. Deocamdata carasii sunt doar putin mai mari decat conconiusii asa ca diferenta de viteza nu e mare, dar cand carasii o sa ajunga greoi este posibil sa nu mai prinda mancare in fata flamanzilor alora.

Mai am un acvariu de 10 l cu un mascul de betta obosit in el (are doi ani jumate si ma tem ca nu o sa o mai tina mult )
Jumatatea mea mai frumoasa a adoptat stilul feng shui in urma cu cativa ani.
Pentru cei ce nu stiu feng shui este o practica religioasa daoista din China care pune mare importanta pe energiile pamantului. Aceasta credinta, in buna masura abandonata de chinezi, a fost adoptata de occidentali si transformata intr-un stil de decoratiune interioara.

Locuinta este impartita in 9 patrate fiecare dominand un aspect al vietii.
Acele zone in care ai probleme pot fi stimulate prin diverse mijloace. ( - nu despre zonele alea e vorba)
Sotia mea foloseste ca mijloc de stimulare a "chi"-ului plante ornamentale, insa un alt mijloc foarte eficient este un acvariu cu 8 pesti aurii si unu' negru.
Pentru ca am mai avut experiente acvaristice am ajuns la o intelegere: eu pot sa ma joc cu pesti, ea are un acvariu feng shui.

Io nu cred in feng shui si nici ea nu prea il ia in serios, este mai mult ca un motiv de gluma care ne asociaza la ceva ce ma pasioneaza mai mult pe mine si imi ajuta "deturnarea" de fonduri.

Acum am un acvariu cu 2 carasi Oranda, 2 gourami albastrii aurii (suna ciudat) 4 conconiusi si un molly negru. Cand o sa mai creasca gouramii o sa isi schimbe resedinta.

Primii pesti ornamentali au fost carasii aurii crescuti in bazine din motive de feng shui astfel ca fara aceasta credinta poate noi nu am creste pesti si in consecinta acest site pe care il apreciez si pe care este prima oara cand postez nu ar exista.

Bine v-am gasit!

Forum Index » Profile for Kosmo » Messages posted by Kosmo
Go to: