| Message |
|
|
|
mi-am schimbat substratul, am pus unu cu granulatie mai mare. pot spune ca si la mine, un melc pomacea (din 4 cati am) a inceput sa se ingroape. norocul e ca groapa facuta este exact la geam si pot sa il vad. la mine, melcul a inceput sa "scormoneasca" dupa niste "bobite" de mancare care au trecut printre subtratul de granulatie mare, iar acum melcul meu se chinuie din rasputeri sa ajunga sa le manance. cred ca asta e motivul si la tine gremlin
|
 |
|
|
10x dolly, sper sa gasesc asa ceva intr-o zi si in bacau. pana atunci, am sa caut  si am sa tot intreb (ca doar nu ma doare gura) 
|
 |
|
|
pai, presupunem ca temperatura e de 25 grade (24 cand mai deschidem geamul pentru aerisire in casa  ca doar e iarna de acuma, si temperaturile pe afara sunt foarte miciiiiiiii )
|
 |
|
|
da, stiu ca puricii de balta nu sunt buni (nu au vitamine, proteine, si alte chestii care pentru mine sunt cam acelasi lucru  ), dar sunt ieftini (nu ca asta ar fi o problema prea mare, ca toti pestii pe care ii am in acvariu, mancanca putin, iar o cutiuta de tubifex sau artemia imi ajunge lejer o luna) si consider eu ca din cand in cand, e bine ca sa isi mai "slabeasca" si organismul , sa nu fie tot timpul in aceasi "constanta". si va rog, nu sariti pe capul meu, ca gresesc si alte chestii din astea, ca este foarte posibil 
|
 |
|
|
|
ce intelegi prin hrana normala?
eu, la puii mei, dupa ce i-am hranit cam 2 saptamani cu galbenus de ou, am inceput sa le dau si purici de balta bine macinati (cu degetul, intr-un capacel) (puricii de balta, binenteles, nu vii ci cumparati de la magazin, in pungute)
dupa o luna de zile, la mine sunt dubli fata de ziua cand s-au nascut (spun asta pentru ca tin in aceasi materminate toti puii de gupi fatati la exact o luna(de femele diferita).
teoretic (nu si practic, cel putzin nu la mine, ca nu le ofer toate conditiile) in vro 3 luni ajung la maturitate.
|
 |
|
|
|
sa nu te lasi pacalit. tine macar temperatura ridicata vro 10 zile...
|
 |
|
|
de unde as putea sa iau creveti de apa dulce, pt pus in acvriu? cred ca ar arata interesant  . se pot lua din balti? de la magazin (unde eu nici o data nu am vazut la nici un petshop din bacau) ?
|
 |
|
|
am aflat, e de 21 de zile, scie pe http://guppymania.acvariu.ro/a5.htm
insa la xifo, cum ?
|
 |
|
|
am cautat dar nu am gasit (se pare ca imi ies din mana  ), dar care este perioada minima posibila intre doua fatari la o femela de guppy?
stiam ca e de vro douazeci si ceva de zile, dar, nu mai stiu
10x
dar la o femela de xifo?
|
 |
|
|
comform statistii, cele mai multe sanse e sa ai "inceput" de gris (nu bag mana in foc, dar asta e parerea mea). iti recomand sa ridici treptat temperatura la apa pana la 29 de grade si sa pui si sare in acvriu (desi nu face bine la plate....) sarea sa o pui masurata, nu dupa ochi (sau cu lingura)
ps, asta e parerea mea  sper sa nu gresesc
|
 |
|
|
din pacate eu nu te pot ajuta, insa daca nu ai citit, itzi recomand sa citesti shi ce scrie aici, poate te mai luminezi un pic. oricum aici sunt oameni care or sa te ajute, dupa cum bine sti
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=149
|
 |
|
|
am un prieten care a tinut in acvariul lui, printre alte specii si un caras. apa o tinea la 29 de grade, constant... saracul caras a rezistat vro 4 luni, pana a murit  . sincer eu cred ca nu a murit de la temperatura (care evident e mult prea mare), ci de la altceva pentru ca atunci au murit mai multzi pest pesti (inclusiv un scalar mare si frumos)
nu mai spun nimic, ca substratul era din mozaic (ceea ce nu e bun,pentru ca, creste duritatea la apa...), plus ca nici urma de plante naturale, plus ca acvariul era extrem de supra populat... iar pentru sfarsit tre sa pun, ca nupot sa ma abtin... el nici o data nu schimba 15% din acvriu... el doar completa cu apa (de la robinet, binentzeles, nelasata la decantat...), iar o data la vro 3-4 luni facea curatzenie totala in acvariu, iar apa care o punea era direct de la robinet...
|
 |
|
|
pai, sapaturi in spuma vreau sa fac. am pus deja in forma spuma, (am shi scos-o  ). vreau sa o sculptez, ca sa iasa ca aici : http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=11955&pos=-2378
imi place la nebunie cum arata acvariu de 120 litri al lui titronic, si chiar as vrea sa copii ideea si la mine.
spuma e groasa de vro 20 cm, iar in unele locuri (exemplu in centru) e ciar mai groasa.
acum tre sa ma rog de un prieten care le are la desen si scuptura ca sa faca "taieturile". din pacate nu prea stiu exact ce si cum sa fac, ca sa dea senzatia de piatra care a fost macinata de apa (si nu spuma taiata  )
si as mai avea o nedumerire.... desi spuma e intarita, pot sa mai golesc deasupra ei inca un tub? ca as vrea sa o fac mai groasa, ca sa ma pot "juca" mai bine in ea... se va lipi spuma de spuma intarita?
10x 
|
 |
|
|
Pe clemele alea de plastic pui silicon si le aplici pe urma pe peretele acvariului (fara apa bineinteles).
dar daca pe cleme, pun silicon, si pe urma lipesc ventuze? asta pentru ca sa nu golesc acvariul, si sa nu am "permanent" acelasi decor. foarte buna ideea cu diblurile (m-ai scos din incurcatura)
10x
|
 |
|
|
|
cu ciment se "vopseste" numai partea din fatza, sau tot "backgroundul"?, adiq si partea care vine lipita cu ventuze de spatele acvariului?
|
 |
|
|
cu ventuze, am sa incerc... acum sa imi pun mintea la contributzie, sa vad cum am sa le prind
10x
|
 |
|
|
|
plumb in acvariu, in cantitatzi mai mari, dauneaza?
vreau sa imi pun un background din spuma, insa destepul de mine nu a mai pus ventuze ca sa pot sa il prind de sticla, shi ma gandeam , ca in spate sa fac un sant in spuma, sa pun mult plumb, ca sa nu pluteasca...
10x
|
 |
|
|
La 2 saptamani inca te mai uiti cu lupa la ei... Parerea mea e sa nu-i muti langa alti pestani, ca ramai fara ei. Lasa-i sa mai creasca.
foarte adevarat, insa lafel se intampla si cu ultimii mei pui de guppy, care au 4 zile si care stau binemersi in maternitate
mai am o intrebare, mai mult din curiozitate... eu am citit tot aici pe forum, nu mai stiu unde, cum ca nu e bine ca membrii unei perechi sa fie frati. e valabil si pentru betta, scalari si gurami? (la guppy stiu ca nu e valabil  )
|
 |
|
|
Si eu am vazut...da nici eu nu cred ca e chiar ok. E drept mai depinde si de indivizi.
De obicei betta se apropie "miseleste" de ariopioare si ataca brusc ..atrasi de flendareala ramificatilor de la extremitati lor ce le aduce aminte probabil in "mintea lor de betta" de fro` mancare vie ...gen tubi.
sincer, sper ca daca ii iau de mici (dupa cum am si spus mai sus), si mai ales daca am sa ii hranesc cu tubifex+artemie+purici de balta (toate astea cumparate de la magazin si cine stie de cat timp moarte  ) poate ca nu or sa mai aibe instinctul ala de a ataca toate aripioarele din acvariu (nu de alta, dar poate se obisnuieste cu ele...)
vorba aia, ce naste din pisica, soareci mananca, insa motanul meu , crescut la bloc, nemancand decat mancare pentru pisici, el nu stie ce e aia soarece... am facut proba, am pus un soarece viu la botul lui, si el a inceput bucuros sa se joace cu el, la fel si cu o pasarica... nici pe departe sa bage ghearele, iar sa isi infinga coltzii, nici atat.... :o
|
 |
|
|
chestia e ca in acvariul meu (70x30x50) am numai guppy (si doi sanitari). acum eu as vrea sa cam renuntz la guppy si sa imi pun 6 pui de scalari (mai mici decat o moneda de 10 bani) si vro 4 pui de betta (foarte mici si ei, caci abia au 2 saptamani decat au aparut pe lumea asta). dupa ce cresc am sa ii raresc si am sa pastrez numai 1-2 parechi de scalari si 1 pereche de betta (poate, dar doar poate am sa imi mai iau acum si vro 4 gurami, tot la fel, foarte mici (cam juma de centimetru  ) si pe care poate ca am sa ii raresc si pe ei. zic poate ca mie sincer nu imi plac gurami, deci sigur renuntz la ei  ). intre timp am sa mai pastrez si vro 2 femele +1 mascul mai solid de guppy, pentru a produce putzina mancare pt canibalii de mai sus. stiu ca nu e deloc frumos, dar...
ps. tre sa spun ca acum am in acvariu o caruta mare tare de pui de guppy care au vro 2 luni, si au niste culori pe ai, si sunt de o frumusetze ... 
|
 |
|
|