| Message |
|
|
|
10x. insa nu am mai apucat sa fac treaba asta, pentru ca se pare ca nu mai e nevoie. burta parca mai e putin umflata, nu prea imi dau seama insa pestele inoata normal.
|
 |
|
|
|
am un sanitar (coridores, cred...), care este pui, are cam 2 centimetii in lungime (el se face mare, caci am vazut parintii si au cam vro 20 cm in lungime). problema e ca, aseara am vazut ca are burta umflata, si se chinuie bietul peste din rasputeri ca sa stea pe fundul acvariului, caci are tendinta de a sta numai la suprafata... presupun ca are probleme pe la vezica (sau cum se cheama "punguta" in care depoziteaza aerul pentru a putea sa isi mentina stabilitatea in apa.
ce recomandati sa fac? sa il las asa, ca poate isi revine, sau sa il scutesc de probleme si sa il bag in wc?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
pomacea au depus  stiu care e femela pt ca am prins actul de punerii, care a avut loc in noaptea asta, incepand cam cu ora 12. Din pacate nu stiu niq care e masculul (s-ar putea ca masculul sa fie totzi ceilaltzi 3 melci de la mine din acvariu  )
i am happy
sunt curios cam ce o sa se intample peste vro 2-4 saptamani. vreau sa ii vad pe micutzi!!!
|
 |
|
|
ups?!?!?! eu m-am documentat asa, putin de pe situl www.bettatalk.com dar se pare ca nu prea bine... Din cate am inteles intr-un acvariu mai maricel (adiq nu conserva  ) fiecare betta isi stabilesc animite teritorii in care isi petrec timpul (binetelese, stabilirea se face prin bataie, iar daca cel mai tare betta are de gand sa faca o plimbare libera prin acvariu, atunci ceilaltzi or sa ii dea voie)
se pare ca nu prea sunt bun la engleza
mai am o intrebare  si cu asta termin. Care e temperatura minima la betta? sau ma rog, intervalul de temperatura pentru supravietuire, si temperatura optima?
10x
|
 |
|
|
|
nu dolly. Eu as vrea sa bag cel putzin 2 masculi (chiar 2 nu mai multzi, asta pentru ca sa se intalneasca si sa fie o splendoare cand ii vezi ca sa "infoaie" unu la altu) si alti pesti pe langa, asta pentru ca sa nu fie acvariul numai cu doi pesti. Sincer spun, mie nu imi plac nici guramii si nici tetrazonii (nici zebrele si mai sunt si altzi pesti) . Am pus intrebarea ca sa vad din ce pesti sa pot sa aleg ca sa mai pun ceva in acvariul ala... Sigur itzi spun ca nu vreau sa suprapopulez acvariul ci doar sa vad dintre ce pesti sa aleg.
|
 |
|
|
Se pot asocia cu: Haplochromis Multicolor; Mollinesia Vellifera; Puntius Tetrazona; Trichogaster Trichopterus
ultimii doi sunt tetrazonii si guramii (asa am vazut de pe google) la primii doi, nu prea am mai vazut asa ceva (cel putzin la al doilea, nici o poza  )
10x
cam astea ar fi toate speciile?
|
 |
|
|
|
pentru un acvariu de 90cm lungime, 30 latime si 40 inaltime. La respectiva persoana momentan se afla un haos mare in acvariu xifo, moly, gurami, carasi, mai multe tipuri de sanitari, si cred ca cam atat. Nu stiu numarul de pesti pentru ca este foarte mare. Eu tre sa ma ocup putin de acvariu. Nu prea conteaza ce pesti or sa fie in el, atata timp cat o sa fie si vro 2 maxim3-4 masculi de betta. De astta intrebam ca sa stiu, asa in general cam ce pesti as putea sa pun impreuna cu betta.
10x
|
 |
|
|
marele alb, ai postat inaintea mea cu cateva secunde  . Oricum mi-ai luat vorba din gura.
deci ce imi recomandati ca sa ramana respectivul acvariu relativ pacifist?
|
 |
|
|
betta pot fi compatibili mai cu orice...ei sunt agresivi doar fata de masculii din aceiasi specie. poti sa ii asociezi cu orice specie ...mai putin cele agresive..si bineinteles care nu au aceleasi cerinte...de exemplu temperatura.
dar de exemplu un betta cu un mascul de guppy nu prea merge, ca saracul ramane fara coada, nu? parca asa stiam eu... daca pun de exemplu un card de zebre or sa ramana si ele fara coada?
(intreb ca sa nu fac prosti  )
|
 |
|
|
ups  , vroiam alti pesti in afara de sanitari, exemplu, stiu shi eu, zebre, neoni, sau alti pesti care exista frecvent in petshopurile de prin romania si care nu sunt scumpi
|
 |
|
|
|
ma indoiesc ca nu exista un articol pe undeva, dar pe bune daca am gasit. plzzz help un link sau informatii despre ce pesti sunt compatibili cu betta
10x
|
 |
|
|
Sunt de parere ca agravatzi foarte mult situatia... Nu am citit nici pe departe toate topicurile deschise pe acesti forum (de ala vechi nu mai zic nimic, ca eu mi-am facut acvariul exact cand a avut loc conversia de la forumul vechi la cel nou  ) dar sunt sigur ca toate sfaturile date mai ales de voi "batranii" in acest domeniu, accentuez, toate sfaturile sunt bune. Nu stiu proportiile in care sfaturile date de domniile voastre sunt ca rezultat al propriei experientze sau rezultat al experimentarilor facute de altzi "prieteni" si transmise mai departe, insa sunt sigur ca toti ati experimentat cate ceva pe aici pe colo mai mult sau mai putin voluntar (exemplu nu ati mai schimbat apa la acvariu de mai mult de o saptamana  )
Comform la ce am scris in paranteza , un om comod(si nestiutor) ar putea spune: " ba frate, au trecut 2 saptamani de cand nu am mai schibat apa... nu a murit nici un peste... pai... atunci de ce sa fac schimbul o data la saptamana cand pot sa il fac la 2 saptamani? pestii traiesc, nu? inseamna ca "batranii" aia vorbesc prostii"  Gresti! Domniile voastre nu vorbesc prostii. Voi vorbitzi numai bine. Ba chiar mai mult, voi vorbiti de perfectiune. Ceva de genul, zi ca popa dar fa ca tine, dar totusi asculta si de popa...  .
Poate gresesc, este totusi o idee personala... insa forumul este foarte bun, de nota 10 si asta numai din cauza sfaturilor dumneavoastra!
|
 |
|
|
poate la alt peste, ca asta, saracul a dat coltzu... 
|
 |
|
|
|
dar asa, un mic interval? cam intre cate si cate zile... asa, ca idee... am vazut ca la beta e vorba de cateva zile...
|
 |
|
|
|
in cat timp, aripioarele (coditele) la masculii de guppy se refac?
am primit un mascul de guppu care are coada complet lipsa. a fost mancata de un betta
10x
|
 |
|
|
ps. da' intrebare: ce camera e aia in care se fumeaza intens si nu se poate aerisii? e bar?...da' teoretic si acolo ar trebui sa ai macar aer conditionat
pai, ce zici de un apartament inchiriat numai pentru "nebunii", in care se fumeaza la greu shi fiind iarna, mai slab cu aerisirea
din ce i-mi aduc aminte sa discutat ceva pe forum........
am cautat cu cuvantul cheie "tigara" si nu mi-a aparut nimic care sa imi raspunda la intrebare ...
10x
|
 |
|
|
|
am cautat dar nu am gasit nimic despre asta... daca acvariul se gaseste intr-o camera unde se fumeaza intens si nu este aerisita, este pericolos pentru pesti?
|
 |
|
|
melcul meu s-a calmat, acum sta sus, pe sticla, si ia niste aer. in urma au ramas niste gauri (sper sa le astupe sanitarii). sincer, sper ca s-a calmat, oricum misto faza cu ingropatul  daca ai o camera, ceva, sa faci niste poze  sa rada shi altzii 
|
 |
|
|
|
dar ce substrat ai? ce granulatzie?
|
 |
|
|