| Message |
|
|
sa stii ca nu-i chiar asa de speriat cu apa oxigenata. eu am avut probleme,c-i drept cu altfel de alga,dar sa stii ca n-a mers de nici un fel cu lumina stinsa si schimburi dese de apa.La schimburle dese de apa,dispare numai cat timp faci schimburile dese...dupa ce-l lasi o saptamina revine(cel putin asa am patit-o eu).Dupa ce am folosit tratamentul cu apa oxigenata am scapat de alge,dar.. nu-i de ajuns sa torni apa oxigenata in acvariu.tre sa injectezi in vre-un fel si in substrat apa oxigenata sau mai degraba sa intorci un pic substratul cu fundul in sus dupa ce ai turnat apa oxigenata si mai tre sa mai cureti si algele cu mina si sa rupi din frunzele cele mai infestate.
La mine a mers, dar am ramas si cu acvariul aproape chel de plante(de vina o fi si intarzierea tratamentului dar..),dar dupa vreo 3-4 sapt, plantele au crescut la loc...asa ca s-a meritat.
Parerea mea!!!
Mult succes!! 
|
 |
|
|
Madalin Dorobantu wrote:
Dupa atata timp numai carbune activ nu mai este!
Oricum, nu scoate filtrul pe timpul tratamentului, scoate doar carbunele din filtru!
Zis si facut....peshtanii sunt la tratament de ieri, apa era undeva la 24gr C, am bagat termostatul si am facut-o de 27..acum nu ramine decat sa vedem.. tratamentul cica pina vineri o sa tina,cand am sa fac un schimb partial de apa.
Acum, dak ma poate lamuri si pe mine cineva...de ce s-a mintimplat ce s-a intimplat? de unde apar "bolile" astea..eu zic ca acvariul meu este bine intretinut...apa schimbata la saptamina, cu sifonarea substratului, mincare in fiecare zi dimineata si seara...
|
 |
|
|
mda...am stat si m-am gandit...si oricum carbunii cred k au cam 6 luni decand i-am pus...si ma gandesc sa-i scot si dupa tratament sa-i inlocuiesc... sau sa-i usuc in cuptor... dar cred ca mai bine-i schimb..  alti bani...alta distractie
|
 |
|
|
|
ok, din pacate abia azi am reusit sa strang banutzi sa cumpar baktopur si am citit "prospectul" care zice ceva de gen sa nu folosesc filtrul cu carbuni activi.Asta ar insemna sa nu mai folosesc filtrul timp de 3 zile...pina la sf tratamentului.Parca nu m-ar lasa sufletzelul sa fac treaba asta..are cineva idee ce se poate intampla dak totusi folosesc filtrul?
In schimb, tot pe prospect zice sa aerisesc apa cat mai mult(ceea ce nu e o problema pt k am o perdea de aer de 30cm)...oare se poate intampla ceva dak opresc filtrul 3 zile(pe timpul tratamentului) si tin doar pompa pt perdea non stop?
|
 |
|
|
|
tin sa precizez ca umflatura nu are nici o culoare aparte, roseata sau altceva...e ca si cum ochiul ala este crescut extra...dar tot umflat este pt ca pina ieri era normal
|
 |
|
|
|
ms,mai are cineva vreo idee inaint sa ma duc sa cumpar "the medicine"?
|
 |
|
|
unul dintre cei 2 scalarei ai mei are ochiul umflat...nush cum sau de ce...este pur si simplu un pic scos inafara...celalalt ochi n-are nimic...este posibil sa fie vreo boala?sau mai degraba sa fie o lovitura?? 
|
 |
|
|
muscalu wrote:e geam float? daca nu, maxim 80 de litri. Parerea mea...
ce inseamna float?pt ca geam float vreau si eu sa-mi cumpar pt viitorul acvariu(de 10)
|
 |
|
|
Poze cu acvariu in cauza aici
|
 |
|
|
Daca te enerveaza in asemenea hal intaritoarele alea, foloseste sticla de 15 mm si atunci nu trebuie sa le mai pui. Ai de ales intre intaritoare si ceva bani platiti in plus.
probabil ceva mai multi bani in plus...pina la urma ramin la intaritoare 
|
 |
|
|
|
ok,atunci am sa folosesc intaritoare.Am intrebat daca se poate si fara,eram curios.10x
Dupa ce-l construiesc...si probabil o sa mai treaca ceva timp,am sa fac si niste pozne
|
 |
|
|
deci daca n-a crapat la gaurire n-are nici o sansa dupa aceea,mai ales daca este data de niste meshteri de la fabrik  ...ma lamurish si eu acum...cred c-o sa ma dau si eu pe picatura cand mi-oi construi acvariul cel nou.
|
 |
|
|
deci la marimile astea ziceti voi ca nu trebuiesc decat alea longitudinale si una transversala,huh?exact alea pe care nu vroiam sa le pun  ca ma incurca la curatat acvariul. Pp. ca astea sunt ca sa nu faca burta,nu?
Este vreo problema daca nu le pun nici p-astea?
|
 |
|
|
|
:idee: lol,iar am vb fara sa gandesc...e chiar fenomenala ideea cu gauritul acvariului,asa nu mai ai treaba decat cu picatura care intra in acvariu...ideea este ca eu nu-mi dadusem seama unde era gaura aia.
Dar odata ce dai gaura,nu exista posibilitatea reducerii rezistentei sticlei?
Spre exemplu eu vreau sa-mi construiesc un acvariu din geam de 10 lung de 125cm...si doar cu intaritoare verticale...n-ar fi gaurira geamului o problema?
|
 |
|
|
|
La un acvariu:
-grosime geam 10mm
-masuri exterioare: 125Lx52lx56h
-masuri interioare: 123Lx50lx55h
Mi-ar trebui intaritoare?Daca da,de care?
Eu ma gandeam sa pun doar inataritoare pe laterale(verticale).Daca pun doar intaritoare verticale,cam la ce burta ar fi dispus acvariu,k mi se par incomode intaritoarele alea de la suprafata,cel putin atunci cand trebuie sa curatz acvariul.
|
 |
|
|
gogolanu wrote:
pentru evacuare ati gaurit acvariul
cred k mai degraba au folosit un futunash cu un robinet la capat(sau stiu eu orice alta metoda) decat sa gaureasca acvariu  ..
|
 |
|
|
OK, pretul ofertei se modifica..ultimul pret,nenegociabil este de...nici mai mult nici mai putin... 2.250.000 lei, sau, daca taiem 4 zerouri  225 lei noi..astept cereri....
|
 |
|
|
|
Cine are sa-mi dea pe 1 betta 2 sanitari...inafara de cori sau ancistrus
|
 |
|
|
|
si nu cumva ai mutat acvariu dupa dulap undeva unde patrunde lumina de afara?
|
 |
|
|
|
le dau hrana vie...libelule mai mult si din cand in cand si tubii,dar cel mai mult le dau tetra min flake...ok,ms koala..m-am mai linistit...
|
 |
|
|