[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dark4ce
Forum Index » Profile for Dark4ce » Messages posted by Dark4ce
r u shiting me? a evadat melcu' si eu i-am zis lu' sor'mea ca n-are cum sa iasa ala din acvariu pls spuneti-mi si mie cam cat supravietuieste ala fara apa sa nu ma trezesc cu vreo familie de melci prin casa
bai fratilor,cred ca acvariul meu este un fel de area 51 al acvariilor,in care se petrec lucruri extrem de dubioase..spre exemplu:
1. am avut 2 sanitari d-aia cu ventuza d-aia de stau lipiti pe geam,nush cum se numec..am plecat de pasti acasa 1 sapt(timp in care a avut sor'mea grija sa hraneasca pestii)
2.Acum cateva zile,am cumparat un melc pt o problema cu algele

Miraculos 1 si 2 au disparut amindoua
La pesti mai inteleg,o fi uitat sor'mea sa ii hraneasca pe domnii scalari care au servit ca atare 2 sanitari mititei la pranz(sanitarii erau cam de marimea unnui adult de neon)...problema e ca mai am 2 neoni adulti care au scapat intacti si din cate intelesesem sanitarii ar fi putut rezista si cu piranha..sau cum se scrie. Acum chiar sunt confuz...nici foame,dar sa diaspara melcul?macar cochilia sa fi ramas din el ....in filtru nu sunt,de tras pe furtun nu i-am tras ca am furtun transparent si ma uit de 2 ori inainte sa arunc apa la wc..astept pareri
bai fratzilor,parca ziceti ca sunteti la ecuator ...chiar daca ai 30 grade in casa,apa n-o sa aibe aceeasi temp, mai ales daca acvariul sta ferit de lumina soarelui directa, asa cum si trebuie sa stea... din cate stiu eu,o sa aibe mai putin cu cateva grade..asadar,nu cred eu ca o sa moara pestii la 28 grade sau chiar mai putin...oricum,eu zic ca 30 grade ai in casa doar daca e sa fii nefericit si sa stai la ultimul etaj al unui bloc cu 10etaje sau mai multe ...parerea mea...
hmmm...sesiune si cu tine acum . In primul rand,nici nu stiam de vreo intalnire si in al doilea FUCK SCHOOL let's party ma duc la munte si nush daca ma intorc duminica ca fac astia de la cfr greva . Postati si voi un reply cu mai multe date despre intalnire si in cel mai rau caz,vb cu adminii sa faca o sectiune separata in forum "Intalniri cu acvaristi: sau ceva de gen
lol,deci sa-nteleg ca tre sa te targuiesti cu ei...sa fii un pic mai dezghetat
din trilogia: Baiatul si melcul sau ,am fost ieri in obor si mi-am tras una bucata melc Pomacea care e f vioi, se plimba asta non stop prin tot acvariu.Partea najpa e ca a costat 15.000 si n-am avut bani decat de 1.In plus am inteles ca se reproduc destul de greoi...asta pe care-l am cica mai tre sa astept inca vreo 5 luni pina sa inceapa sa faca puiutzi...sper sa faca fatza la acvariul meu
atunci,daca stie cineva de unde pot sa fac si eu rost de niste melci mici si negri as fi f recunoscator,ca am cumparat d-aia galbeni mai mititei sasa,si am inteles ca tocmai peste vreo 5 luni incep sa se inmulteasca...
lol,mda,oricum,eu cand cumpar plante,am sursa sigura,back in my hometown si anume braila,am acolo un mosh care se ocupa de acvaristica de ...daca stau bine si ma gandesc cand ala avea acvarii eu nici nu eram .Oricum ce vreau sa zic e ca omul are acvarii super ingrijite si mereu mi-a dat ce-a avut mai bun.Hai c-am sters-o in obor dupa melci...o sa mai auzitzi de mine
avand in vedere ca locuiesc in Lacul Tei,cred ca o sa-mi tarasc fundu asta lenesh pina-n obor la cumparaturi...de melci . P.S. cam cum arata Pomacea astia,culoare marime ceva,sa nu ma traga-n tzeapa vre-un vanzator de p-acolo ruda cu vlad tzepesh ..si cam cat ar putea sa coste...ca-s student(adica buget redus )
lol,mdea,se pare ca e un fel de lama cu 2 taisuri...ma rog,parca prefer niste melcisori in locul algelor .Acum vine marea intrebare: de unde fac rost de niste exemplare "Pomacea"? Si cu asta sper sa nu va mai bat la cap cu algele mele,dar parca ma doare sufletu cand vad ca super plantele pe care le aveam in acvariu s-au inputinat in halul asta...se face draq un mic sahara in loc de o padure amazoniana
si dupa aia cum faci sa scapi de melci?ca am inteles ca dupa ce scapi de alge,nu mai poti sa scapi de melci
exact,aveam asa de multe firicele super micute,5mm e chiar mult spus,nu se vedeau decat daca eram super atent si am obs chestia cu firicelele at cand nu prea schimbam apa si mai opream filtrul noaptea,a doua zi dimineata se vedea un pic in ceatza,si m-am uitat atent si erau dupa cum ai zis si tu firicele super mici cam de 1mm care pluteau prin acvariu. Eu am un filtru extern,home made cu burete,carbuni activi,burete si vata sintetica.Spre deosebire de tine,eu am marit debitul filtrului si l-am lasat sa mearga non stop si "ashchiile" plutitoare au disparut din acvariu,buretii s-au inverzit,i-am spalat pina a iesit verdeata din ei(stiu ca nu e bine dar sunt disperat),am aruncat dupa cum am zis jumatate din plantele afectate,am schimbat apa la 2 zile(din acvariu de 90L am 3 sticle de 5L non stop la "decantat").Chestia cu spalatul filtrului si aruncatul plantelor s-a intamplat vineri,si vad ca tot da semne ca vrea sa reapara,acum tre sa mai astept pina mai pe la mijlocul saptamanii...poate pe joi sa vad ce se intampla..
huh,oameni buni,am facut schimburi de apa in ultima sapt,am aruncat jumatate din plantele din acvariu(care erau afectate) si tot degeaba,javra asta de alga tot nu-mi da pace.Intre timp,am gasit si o poza,care seamana f mult cu ce am eu in tot acvariul.AICI
Daca a mai avut cineva probleme cu alga asta,il rog sa posteze un reply cu metoda prin care a scapat de ea sau macar daca a scapat de ea
aham,10X.
si daca e o buturuga cumparata din Obor?
am gasit articolul despre scalari,l-am citit,dar despre discusi n-am gasit.Oricum din cate am inteles scalarii nu prea tolereazapestii care le ciuguesc din aripioare(nici eu n-ash tolera) :-) si pestisorii de talie mica sau care sie misca rapid ca cica-i inhiba ..acum sa-nteleg ca discusii le ciugulesc din sripioare,ca de miscat repede nu mi s-au parut sa se miste repede. In articolul despre scalari am gasit chiar ca scalarii negri, daca nu ma-nsel, ar avea nevoie de aceleasi conditii ca si discusii,de unde tind sa trag alta concluzie.... Help me here...heh,am gasit articolul despre discusi brb.Dar tot nu m-am lamurit....decat ca sunt ceva mai mult mai pretentiosi decat scalarii si le trebuie un "regim" alimentar mai sofisticat...dar in rest...
hmm...eu am fost la un pet shop si imbecilul mi-a zis ca cica aste 2 specii se inteleg f bine si ca nu-i nici o problema...ca atare,l-am crezut pe cuvant..si totusi,de ce nu se tin discusi cu scalari in acelasi acvariu?
ideea este ca tre sa-l vand p-asta sa fac niste banutzi...si dupa aia am sa le fac in timp...mai intai acvariu...apoi masa,apoi o sa mai cumpar pompe si toate cele trebuincioase...sa zic asa,l-ash cumpara in "rate"..care opt sa le achit cand pot...si imi convine mai mult asa...in plus...nu mai e satisfactia pe care o ai cand construiesti si-ti iese ceva cu mana ta..
eu ma gandeam la ceva 100Lx45lx60h adica vreo 250litri de apa..eu zic c-ar merge,pt ca apoi se ridica problema greutatii acvariului..si ma costa o gramada de bani sa fac o masa care sa tina o jumatate de tona asa,o masa care sa tina 300Kg mai merge...si merge de vreo 2 discusi si 4 scalari ...vreo 3 betta(1 mascul 2 femele) si niste sanitari....si multa multa verdeatza...chiar m-a impresionat acvariul ala de vanzare la 300euro :-) ,dar mai intai sa-l insor p-asta,sa fac macar bani de sticla pt celalalt...
am eu de vanzare,de 90L cu capac...pesti plante,tot tacamul..cu iluminatul stau mai prost,n-am decat un bec economic,dar poti sa mai adaugi tu vreo 2,in rest totul e numai bun,la mine a functionat perfect de aprox 1 an,daca te intereseaza pretul e de 3.500.000 lei sau 350 lei noi ..poti sa vii sa-l vezi..stau in lacul tei ...nr meu de tel: 0722633665

Forum Index » Profile for Dark4ce » Messages posted by Dark4ce
Go to: