| Message |
|
|
Plantele respective au ajuns pe WC
Acum avem de donat Gazon (Parvula).
Pentru amatori, la fel,daca pana miercuri (19.01.2011) nu se arata doritori, WC
Multumesc.
|
 |
|
|
Dolly wrote:Poate ar fi mai bine sa o separi in alt bazin si sa o tratezi cu Fungol.
Din pacate nu am alt bazin..si din cate am citit in prospect,tratamentul dureaza cateva zile si ea e prea mare sa o tin intr -o sticla de 5l nici pompa de aer si piatra nu am..
Am sa incerc tratamentul in bazin, am citit ca nu se decicleaza.
|
 |
|
|
Merci, dar dupa parerea mea,cam toate bolile alea arata ~la fel  am postat in ideea ca exista cineva mai pricepit intr-ale bolilor sa-mi zica si mie un tratament...
O poza mai reusita sa zic asa:
Cat despre fungus am citit ca se trateaza cu sare in apa si temperatura un pic mai mare. Am mai citit ceva despre fungol de la JBL. Stie cineva, se poate face tratamentul cu Fungol in acvariu fara deciclarea lui?
Totodata am gasit pe un site cum ca ciupercutele mai pot aparea si ca efect secundar la o infectie...caz in care se preteaza tratament cu furanol dupa care fungol...
Vreo parere legata de toata povestea avand in vedere ca este mai nou si mamica...ma rog..aproape mamica..vad ca nu s-au albit decat vreo 15% din icre pana acum si au trecut peste 24h de la depunere...
|
 |
|
|
Uf, mai nou am aflat si sexul pestisorului  e o ea si a depus icrisoare azi..e prima lor depunere deci nu prea am asteptari dar cine stie...poate s-o intampla macar un bebel doi sa iasa
In legatura cu problema de mai sus? cineva?ceva?
O poza cu icrisoarele
Multumesc.
|
 |
|
|
calin_gherman wrote:Hmmm...nu prea-mi dau bine seama din poze, dar leziunea aceea nu prea seamana a rana de la batai...ar trebui sa fie hemoragica, eventual cu caracter secretoriu. Ori rana respectiva pare a avea un caracter asemanator fungusului sau saprolegniazei, situatie in care Furanolul nu cred ca are efect.
Merci pentru raspuns. In cazul in care e vreo ciuperca, cum ar trebui sa procedez? Sa mai astept? Sa-i administrez vre-un tratament?
L.E.: si la celalalt, o perioada a fost alba (vreo 3-4 saptamani) dupa care s-a inrosit (cand am redus portia de mancare de la 2 cuburi/zi la un cub). Dupa tratamentul cu furanol, s-a decolorat...s-a facut alba pe margini dar in centru a ramas putin rosu...dupa care au inceput sa i se umfle burta si ochii iar mai tarziu a murit.
|
 |
|
|
Daca as sti cum se numesc v-as zice...dar nu stiu
O poza sa va lamuriti:
Zona Baba Novac, Bucuresti.
L-V: dupa 18:30
S,D: mai mult sau mai putin toata ziua
daca nu se dau in 2 zile..WC
Merci.
|
 |
|
|
Zilele trecute am observat o pata alba pe un scalar (se aseamana f. mult cu o alta problema pe care am avut-o acum cateva luni cu un alt scalar care a murit..topic: undeva pe la mijlocul paginii).
La celalalt am incercat un tratament cu furano 2 de la JBL dar foarte tarziu...cam la 1 luna dupa aparitia petei albe (initial am crezut ca e o rana de la bataie sau ceva in genul..).
Ce as vrea sa va intreb: se poate intampla ceva daca incerc un tratament in baie scurta de 30 min? Asta ma gandesc in cazul in care chiar este o simpla rana, sa nu-i scada imunitatea si sa contacteze mai stiu ce alte boli..?
Atasez niste poze:
Tin sa precizez ca in acvariu mai am inca 3 scalari..toti 4 sun acum la varsta cand se cam ciondanesc, se aleg perechi s.a.m.d., este posibil sa fie doar o rana de la batai? Din cate am observat,zgarieturile, solzii sariti de la ciomageala se cam vindeca in 3-4 zile...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
|
 |
|
|
bilti wrote:un pic te-ai grabit. peste spuma trebuia sa dai cu silicon negru si deasupra sa pui nuca de cocos. uite cum mi-a iesit mie:
eu zic ca nu e tarziu. usuca spuma si fa-o sa arate mai natural. poti folosi si bucati de scoarta.
A iesit bestial decorul, felicitari! Totusi, cum ai facut cu nuca de cocos?ai spart-o si ai lipit bucatelele sau...?
|
 |
|
|
http://www.nevertebrate.ro/Iluminare-Drosere/c35_50/p605/Balast-electronic-pentru-1-tub-fluorescent/product_info.html
Pana la urma am comandat "Balast tub 24-39W QTP5" cu mentiunea ca daca oamenii de acolo stiu mai bine sa-mi recomande unul mai bun in caz ca asta nu se potriveste  . Totusi,ca sa pot dormi mai linistit in noaptea asta, imi poate zice cineva daca merge cu tubu'? 
|
 |
|
|
nu exista diferente T8-T5 sau chestii de genul,nu?...nu prea ma pricep...vreau sa fac comanda sa mai adaug un astfel de tub in capac..pot sa dau un link cu o lista de balasturi? ma gandesc sa nu se supere lumea de reclama or something? 
|
 |
|
|
|
Salutare,
De care balast imi trebuie pentru un astfel de tub? Ma intereseaza un balast care sa poata aprinde cam orice fel de T5 de dimensiunea aia (742 mm).
Osram 36W QTP8 merge?
Merci,
Catalin.
|
 |
|
|
vandergraf wrote:Niste pestiuci nu vrei la schimb? Ceva ciclide.
Nu ma intereseaza ciclidele, iti pot pastra o parte din plantute...cealalta parte merge la colegu' onu_ionutz care ti-a luat-o inainte  ...ai un pm
Cat despre plantute...gata, sunt date,
10x.
|
 |
|
|
Pentru doritori,mai am niste gazon...
Daca are cineva asa ceva la schimb ar fi foarte ok http://www.tropica.com/plants/plantdescription.aspx?pid=049G
Daca nu, va astept sa ridicati parvula..
10x,
Catalin.
|
 |
|
|
 e ok, nu are rost sa chinui pestisorii mai ales pe vremea asta
Merci oricum,
Catalin.
|
 |
|
|
Buna,
Din experienta personala, la un acvariu de ~90-100l net, bomba, ~1 bula/sec (la inceput spre 2...dupa 1 sapt fix 1 bula), eliminate in acvariu prin evacuarea filtrului (bulele se imprastie cu ajutorul paletilor din motorasul de la filtru), lasat non stop si fara piatra pentru aerare, nu s-a intamplat absolut nimic cu pestii. In schimb, in setup-ul meu, am mai multe plantute decat ce ai tu acolo...anyway, parerea mea este ca daca mai bagi cateva plante, poti sa scoti chiar si piatra eratoare.
In legatura cu robinetii pentru bomba...as recomanda sa nu incerci asa ceva  eu am avut si s-a blocat...robinetele astea nu sunt tocmai exacte...acum pot sa-ti elimine putin co2 iar peste 2 ore deloc=>presiune in bomba=>caboom
Numai bine,
Catalin.
|
 |
|
|
Plantutele s-au amanetat
Multumesc,
Catalin.
|
 |
|
|
|
Salutare,
As fi eu interesat. Da-mi pm cu un nr de tel sau id de mess.
Merci,
Catalin.
|
 |
|
|
|
Am un post la donatii cu niste parvula (gazon)..am acvariu cu scalari, m-ar interesa ce varsta au si niste poze daca ai te rog....mai am si niste elodeea
L.E.: scuze, abia acum am observat ca esti din constanta.
|
 |
|
|
Dupa cum zice si titlul...donez gazon..
Se ridica din Bucuresti, Str. Fildesului, Nr.5.. zona Baba Novac..daca nu se da in 2-3 zile se duce pe toboganul de portelan
poze cu iarba

|
 |
|
|
minnardy wrote:Eu zic sa nu te mai chinui cu tratamentul. Scalarul tau are o infectie bacteriana....acea rana de pe piele a fost doar prima manifestare a infectiei cu Aeromonas (cel mai adesea)...ulterior a aparut abdomenul balonat, ochii tumefiati = dropsy. Aceasta dropsy nu este o boala in sine...vine de la hidropizie care inseamna acumulare de lichid in cavitatea abdominala fiind cauzata de multipli factori: infectii virale, bacteriene, fungice, calitatea proasta a apei, etc. Bacteriile care intervin cel mai adesea traiesc in orice acvariu si doar in situatii particulare (stres, apa de calitate slaba, lipsa igienei acvariului, alimentatie necorespunzatoare, plus alte vreun milion de cauze  ) devin patogene si cauzeaza boala.
Tratament...daca vrei tu, ai timp, bani, dar mai ales nervi si risti sa mentii apoi pestele in acvariul comunitar, poti face. In caz contrar eu iti propun eutanasierea pestiucului. Nu va supravietui. Daca totusi, o va face, va putea transmite mai departe infectia. Daca vrei sa-l tratezi, baga antibiotice de uz uman, nu rahaturi de furanoale si oamnipuroase... vezi aici doze: http://feamane.org/pages/fish_meds.html
Bafta-ti doresc!
Salut, merci pentru raspuns... ai avut dreptate, actualul tratament nu pare sa aiba niciun efect...tu cum ai propune totusi sa-l eutanasiez? parca nu ma lasa inima sa-l arunc asa la wc...
|
 |
|
|