| Message |
|
|
|
daca nu mi-a raspuns nimeni,am pus apa oaxigenata ieri, 16.05 in filtru,si nu mi-au iesit nici un fel de bule din substrat,dar intr0adevar,spre deosebire de alta data,se pare ca vata din filtru e plina cu bule. Exista posibilitatea ca apa sa nu fi ajuns in bazin,cu totate ca nu cred...
|
 |
|
|
|
huh,ideea este ca nu am unde sa-i tin,mai am un acvariu de 50L dar are geamult din spate spart si lipit cu silicon pt acvariu si nu cred ca mai tine 50L si din cate observi,am ceva pestani si nu pot sa-i tin o sapt in 25L. Am citit tot p-aici prin forum,nu mai tin minte exact,ca cineva a avut alge cam cum arata ale mele,si ca a scapat de ele cu apa oxigenata. Daca tot am apa oxigenata,nu pot sa incerc mai intai cu apa oxigenata si apoi cu acid boric?Poate mere cu h2o2...la asta cum fac,pun toti cei 50 ml in apa sau tot la fel,impartita?
|
 |
|
|
|
aham,deci,ce-am inteles eu din tot taraboiul ala de post,la 100L ai mei,iau Acid Boric 30g,ii bag in 70ml de apa amestec bene,aia 100ml ii impart in 7 etape,si fiecare "etapa" o torn in acvariu timp de o sapt,nu?
|
 |
|
|
Asta e alga "mea" : http://www.aquamax.de/images/cyano1.jpg. Am avut un post la coltul incepatorului...si tot n-am rezolvat-o de atunci  si asta ar fi un fel de ultima rezolutie  . Apa da, Apa oxigenata 3% scrie pe ea...deci in principiu pot sa-i dau drumu si sa torn 50 ml de apa oxigenata in acvariu(am acvariu de 90L+ 12L din filtru care merge non stop)..si acum alta intrebare,cum ar fi mai bine,sa pun apa oxigenata in filtru sau in acvariu(filtru extern home made)
|
 |
|
|
i-am cautat,cand am facut curatenie,si de altfel am gasit si melcul..acum stiu eu,s-or fi deshidratat in asa hal incat i-oi fi spalat cu mop-ul 
|
 |
|
|
|
Daca poate cineva (care a facut treaba asta) sa-mi spuna si mie care-i cantitatea de apa oxigenata care se foloseste si care sunt urmarile. Din cate am inteles s-ar folosi aproximativ 50ml apa oxigenata la 100L apa acvariu.
|
 |
|
|
lol,cu melcul am rezolvat-o,dar filmul se pare ca e d'ala kicios,de se termina ca-n plop...adica pestisorii nu se va sti niciodata soarta lor.....

|
 |
|
|
lol,mey,capac am,dar nu acoperabazinul in intregime..raman cam5cm la fiecare capat descoperitzi...cat despre sarit,nu cred,ca am alti sanitari mult mai mari decat erau aia,si incearca in fiecare seara sa "evadeze"  dar n-au reusit ...pina acum  .Disparitia sanitarilor ramane inca un subiect de area 51 
|
 |
|
|
|
vai cat de adevarat filtrul,dar totusi,nu m-am lamurit cum functioneaza in special cum de nu da apa pe afara din filtru...o fi o chetie care o impiedica sa vina mai mult decat trebuie,sau daca se strica pompa de apa te trezesti cu toata apa din bazin pe jos?
|
 |
|
|
AM GASIT MELCUUUUUUUUUUU...uscat ce-i drept dar l-am gasit..ajunsese la vreo 2 metri de acvariu...shish,chiar nu i-a placut in acvariu meu  ...
|
 |
|
|
|
sau mai exista si marmura d-aia sparta(sub forma de pietricele),care se foloseste sa faci mozaic sau parca asa ii zicea,nu mai stiu sigur cum se numeste...eu d-aia am pus(asta in caz ca nu vrei sa bagi placi de marmura in acvariu...)
|
 |
|
|
John wrote:
Nush cum de se impaca betta cu scalarii.Probabil nu sunt asa mai maricei scalarii ca la mine am observat sa le mancau din cozi.I-am separat imediat.Statea beta infipt in coada scalarului mama-mama..fugea saracu scalar cu betta infipt in coada lui :-) .parerea mea e ca sunt incompatibili.
La mine cjiar se inteleg super bine scalarii cu betta..nu i-am vazut niciodata sa isi ciuguleasca aripioarele sau ceva de gen...doar cand le mai dau mincare sa se mai fugareasca un pic dar doar cand ii tin mai flamanzi,ca acum ca am probleme cu algele,in schimb se bat scalarii intre ei...si sa stii ca scalarii au 2 1an si alti 2 vreo 8 luni..eu zic ca sunt destul de maricei..si aici la mine se mai contrazice si "legea" care zice ca neoni ar fi intr-un acvariu cu scalari pe post de hrana vie,nu-i adevarat..poate ca ii streseaza pe scalari intr-adevar dar de halit vad ca nu au atentat...inca 
|
 |
|
|
ok,te-am localizat acum
Acum, da si tu un acatist sa nu dea cu ploaie! LOL
si mai da unul sa nu dea nici pe la Sinaia cu ploaie  ...apropos,pina pe la ce ora tin de obicei intalnirile astea in caz ca nu da cu ploaie? Poate ma intoc de la muntea  mai devreme si apuc sa ajung si la intalnire..macar asa,sa cunosc si eu lumea de pe forum
|
 |
|
|
|
intr-adevar,eu m-am gandit la capacul meu,in care am becuri economice si lateralele capacului sunt deschise(am capacul din tabla,in forma de trapez daca te uiti din lateral) si este posibil la mine sa nu aiba iluminatul asa mare impact asupra temp apei,cu atat mai mult cu cat nu pun nici termostatul si nu am acvariul nici in lumina directa a soarelui.
|
 |
|
|
|
lol,la ce bloc?eu stau tot prin zona,pe inginerilor tei bloc t30a
|
 |
|
|
lol,aici ash vrea sa te ajut dar nu pot  singurul melc care mi l-am cumparat si eu acum cateva zile e dat disparut  asa ca ...in piata la obor sunt Pomacea aia mai mici 10.000 aia mai mari 15.000 ...dar daca te duci sa dai la schimb cu pestii....cred c-o sa scoti ceva melci de la ei 
|
 |
|
|
lol,probabil ca "boala" cu algele deja o aveai, iar in momentul in care ai scapat de melci(probabil singurii care se ocupau cu papatul algelor), "boala" a revenit...Parerea mea 
|
 |
|
|
ok, my wrong, sorry  am vb. in necunostintza de cauza (instinctul meu de baiat mare s-a inselat  )
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Daca nu sunt atunci , ar trebui s-o iei serios la intrebari pe sora-ta ,pentru k nu-mi pot imagina cum au putut sa dispara ancistrusii altfel.
LOL asa mi-a zis si un prieten din Braila
Filtrul l-ai cercetat? Poate s-au "adapostit" pe acolo....
Filtru l-am tras prin strecuratoare cand l-am curatat....
Deci voi ziceti ca sor'mea ar fi suspectul NO.1 in situatzia asta? ...pacat ca e cu 6 ani mai mare decat mine  si are scarbici si mamai finanteaza din gand in gand sa mai fac cate o achizitie pt. acvariu..asha ca e untouchable  .
Am sa ma duc si am sa cumpar niste Ancistrus mai maricei,ca sa-i pot vedea tot timpul,ca eu stau seara de obicei si belesc ochii la acvariu vreo 2 ore :o 
|
 |
|
|
eu credeam ca ala de la pet shop abereaza cu partea de sus f solida si ca nu poate fi mincat...acum e chiar ciudat...ca am scanat acvari si nu-i nici urma de pesti sau melc(melcu' o fi evadat  )dar pestii???poate or sa-mi faca o surpriza,ca am vazut ca astia cresc destul de maricei...si ma trezesc cu niste super peshtani in acvariu  dar nu prea cred...
|
 |
|
|