[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dark4ce
Forum Index » Profile for Dark4ce » Messages posted by Dark4ce
4 ancistrusi si 2 pomacea...si niste plante luate de la un baiat de pe forum...
huh,probleme...din nou...am observat azi,pe geamult din fata al acvariului,cam la 2-5 cm de suprafata niste viermisori albimici de 1-2mm lungime si subtiri cat un fir de par.Am 2 melci pomacea destul de mititei...sa fie cumva pui de melci?sau m-am pricopsit cu vre-un parazit mai mare sau ceva?
si eu am avut exact aceeasi alga in acvariu...e nenorocita rau...lasa filtrul la debit maxim si fa cum a zis si marele alb schimburi dese de apasi incearca sa cureti mecanin mai toata alga...si dintre nisip si geam,chia sa aspiri o parte din substrat si s-o inlocuiesti cu substrat nou pe la suprafata...eu am incercat cu schimburile dese de apa dar n-a functionat...adica vreo sapt scapam de alge dar dupa apareau din nou.Iti recomand dupa ce faci cateva zile schimburi de apa si cureti bine bazinul de alge si inlocuiesti suprafata substratului,sa cureti filtru(la mine intrase alga pina-n bureti)si la 50 ai taisa pui 25ml de apa oxigenata,dimineata si dupa,seara sa faci un schimb de apa,si repeti treaba asta a 2-a zi.Dupa ce am facut treaba asta,eu am trecut la schimburi de apa la saptamina,si au trecut ceva sapt de cand n-am mai vazut alga la mine-n acvariu..
Succes!!!
chiar dadea cineva p-aici un acvariu de 50L..LINK
adevatu-i ca am cam redecorat acvariu cand am bagat plantele,femela statea ieri la suprafata si "pipa" apa...in schimb,azi observ ca se plimba linistiti prin tot acvariul,nu mai stau la suprafata,maninca normal....totul a revenit oarecum la normal,inafara de betta care cred ca s-a lepadat cu niste paraziti pt ca se tot freaca de frunzele plantelor si parca mi se pare ca are niste solzisori mai "neluciosi" ..mai matzi...vreo 2-3 pete pe o parte(cucare se si freaca de frunze)...am pus niste albastru de metil in apa...imi recomandati si altceva ?
Cauta Dow Corning. Cu asta poti reusi o lipitura meseriasa.

g.g, uita-te la adresa asta si zi daca asta-i siliconu' sau nu...ca m-ar interesa si pe mine...
unde-o fi editu ala
dupa ce am dat 2 din 4 scalari si am pastrat o pereche si am mai adaugat niste plante in acvariu,cei 2 scalari ramasi se comporta cam ciudat:
-stau speriati cu coditele stranse intr-un colt al acvariului
-femela sta mai mult la suprafata
-cate odta zvacnesc aiurea de parca-i ataca ceva,mai ales femela se pare ca vrea sa iasa prin geam
Am uitat sa mentionez ca am adaugat si 4 ancistrusi...in rest conditiile sunt aceleasi ca inainte....schimburi de apa fac...si toate cele trebuincioase pt intretinerea acvariului
pt degresat nu se mai poate folosi si dizolvantul pt lac de unghii?eu zic ca se evapora relativ repede si tot
acum,daca ma poate ajuta cineva cu un magazin in bucuresti specializat pe treaba asta...adica sa aiba PowerGlo sau AquaGlo ca pp ca philips au mai toate magazinele cu spoturi de iluminat si chestii d-astea.
intr-adevar,philips este daca nu ma-nsel firma care a descoperit tuburile fluorescente...oricum stiu ca cu asa ceva s-a infiintat firma philips...
eu vreau sa folosesc tuburile daca se poate atat pt coloritul pestilor cat si pentru plante..
concluzia...samerg pe philips...
deci de preferat sa cumpar oricare model de aquaglo sau osram special pt acvarii,nu?(asta daca-mi permit)
exact ce-mi trebuia,merci
la mine acrescut chiar f bine pina la problema cu algele...inca n-am incercat sa mai aduc sa vad ce se-ntampla...dupa ce vad,va anuntz...
deci practic altum este o specie "in stare de libertate" adica salbatica pina la urma...
sal,ma poate lamuri si pe mine cineva care-i treaba cu neoanele?In principiu m-ar interesa lungimile si puterea standard pt neoane s cam care ar fi cele ma bune pt acvarii. Am inteles ca philips tld380 parca ar fi cele mai bune,dar in alte post-uri am vazut ca aquaglo sau ceva de gen ar fi mai bune.
Sa zicem ca tld 380 sunt cele mai bune.Exista tld 380 de diferite marimi(lungimi)si putere?
limbile alea lungi,daca nu ma insel se numesc valisneria si asa am patit si eu,dar eu am avut o problema cu algele si am rezolvato cu apa oxigenata si am dat vina pe apa oxigenata...acum nu mai am nici un fir de valisneria in acvariu,dar am scormonit in pamint si radacinile sunt intacte...acum trag sperante ca o sa mai iasa ceva din radacinile alea...
ok,am inteles acum..merci pt lamuriri...
Am mai citit eu pe net,si am vazut ca exista firme care vand scalari ...sau mai degraba pui de scalari care provin de la o pereche salbatica...aveti idee cat costa si cam ce firma trimite in romania asa ceva? ...m-ar interesa pe viitor
Poate cineva sa-mi explice si mie care este diferenta?Din cate am inteles Altum ar trebui sa fie specia salbatica sau ceva de genul asta dar...
am sa caut un aparat foto digital,si am sa pun si niste poze

Forum Index » Profile for Dark4ce » Messages posted by Dark4ce
Go to: