M-am pricopsit cu prima alga din viata mea de acvarist

...viata care a inceput cam de 2 ani.Ca sa nu o lalai foarte mult o sa descriu scurt acvariul si alga respectiva.Daca s-a mai scris despre ea imi cer scuze desi sincer sa fiu nu stiu cum se numeste si nu as fi stiut oricum ce sa caut.
Acvariul are 50l din care 40 l net.Am un filtru resun (nu stiu ce model, stiu ca are bile inauntru), piatra de aer, un neon, capac si ceva plante care seamana cu o iarba...Am numai sumatrani si un ancistrus (am avut doi dar la un moment dat am vazut numai unul...nu stiu in ce conditii a murit celalalt).Am luat de mai multe ori melci dar nici unul nu rezista si dl Oprea (are magazin la p-ta Muncii) mi-a zis ca sumatranii ii ciupesc pana ii omoara...asa ca nu mi-am mai luat altii.Mancare le dau in fiecare dimineata, destul de putina si numai uscata (fulgi si viermisori uscati (nu pureci)).
Alga a aparut cam de 2 luni si nu mai dispare sub nici o forma ba dimpotriva, parca se inmulteste din ce in ce mai rau.Arata cam
asa pe o piatra, sau
asa pe nisip sau
asa pe filtru. S-a asezat pe pietre, nisip, filtru, plante, geam si se ia destul de usor daca dai cu mana. Stiti cumva cu ce o pot combate si cum se numeste?
Mai am o problema...care nu stiu daca e tot alga sau e radacina unei plante.Arata cam
asa sau inca o imagine a altei plante cu
alga respectiva.
Daca mai e nevoie de alte informatii pe care nu m-am gandit sa vi le furnizez va rog sa imi spuneti.Din pacate nu pot intra decat seara....