Message |
|
Si eu il am si e ok.
|
 |
|
Vrei sa vezi cum e cu unul mare? fa-ti unul de 200 - 300 de litri de apa dulce si tine-l fara alge 4 luni. Si vezi daca mai vrei unul marin mare unde volumul de munca e triplu.
|
 |
|
Ce cota dai daca electocuteaza pestii?
|
 |
|
L = live (faza). N=neutral (null). Nu are importanta cum le legi la curent alternativ.
|
 |
|
Maestre, daca tre' sa-l bagi in priza unde ai vazut tu plus si minus? Ai auzit vreodata de curent alternativ?
|
 |
|
Vrajeala daca sari peste posturile cu " e bun?" si "imi iau si eu" in 20 de minute esti gata
|
 |
|
Bah chiar eram curios.
Sa-ti traiasca, sa-ti creasca mare.
|
 |
|
Io zic ca daca ti-o doresti bag-o acu' ca sa nu ia bataie de la toti 3 ulterior, daca nu nu cred ca are sens doar sa imparti alergatura. Cel mai simplu e sa legi alge "nori" de pietre in colturi diferite si sa le dai ocupatie. Citeam pe wetwebmedia ca algele le reduc agresivitatea.
|
 |
|
Pune ceva alge in bazin sa tii xanturum-ul ocupat si redu ciclul de lumina sa stea mai multe ore pe intuneric si se vor potoli. Io asa am facut cu un scopas mare si un hepatus mic.
In legatura cu fosfatii, ce turnover ai la pompa de retur? Ideea e sa tii apa cat mai mult in bazin sa se poata incarca si sa o poata prelucra reactoarele/gfo din ciorapib si skimmerul. Eu la gfo fluidizez la 150 l/h cred ca 680 e cam mult pt phosguard
|
 |
|
din ce ma prind eu e un melc ca era lipit bine de coral... dar de care??
|
 |
|
Cine stie ce e dracovenia asta?, o am pe un frag de coral care n-a rezistat prea bine la transport si l-am lasat in refugiu poate isi revine.
|
 |
|
Nene io as ridica mai sus open siphon-ul ca la 5 cm o sa iti clipoce apa in overflow de la valurile din bazin, la mine sunt cam 2 - 2,5 cm intre coloana de apa si nivelul din animal.
|
 |
|
Nentu-le daca nu vrei locline pe furtun poti sa il lipesti cu epoxidic intr-o mufa de 25 de pvc-u.
cam asa ceva
|
 |
|
Blue14 wrote:Nu dai cutia aia pe interior cu silicon negru, sau o lasi asa, ca la tigani?
Ce vorba-i asta "ca la tigani"  te referai la cineva anume?
|
 |
|
Bah, da' iegzecutia... Aia imi place. Vezi ca o sa te caute fan curierul.
Dragos, mersi de aprecieri, sa vezi vinul din 2014, a intrat la stejar saptamana trecuta, e foarte promitator.
|
 |
|
Mersi de ajutor. Arata misto. De-ti faci drum pe aci dau o sticla de vin productie proprie, editie limitata.
|
 |
|
Sa nu-mi zici ca investesti in intr-un SLK la 18 ani!
@ shubi. misto jucaria, da' nu e tocmai moca
|
 |
|
Bah in principiu si mie imi suna bine figura aia cu zidu' de piatra, dar daca iese tiganie cred ca gasesc un CNC-ist pe PM numa ca as vrea un albastru deschis plexi-ul vedem ce-mi iese in weekend
@koala, nentu-le zi si mie cum ii zicea la figura aia de ciment de la ceresit ca sa nu mai caut prin post-uri...
|
 |
|
nea' shubi perfect de acord cu tine, da' cu ce dracu tai plexiglass fara sa-l topesc/crap ca io pana acu' n-am reusit. cu flexu' se incinge si curge, cu soricelu, chiar si cu dinti mici la fel, cu dinti mari crapa so?
|
 |
|
koala wrote:- Solutia imediata este tencuirea cu silicon negru... si pe perete (pe dinafara) si inauntru (in cutie)...
- Solutia cu peretele de piatra merge, asa cum ai zis tu (cu magneti d-aia)... problema e ca piatra moarta o sa elimine si ea fosfati. Plus o mini ciclare + diatome + ceva cyano (ca sa fie tacamu' complet).
Acu' tu alegi ce-ti convine.
PS: Poti face peretele, dupa care sa-l lasi la spalat/muiat intr-o cada cu diverse zemuri: otet, clor, apa de osmoza... in cateva saptamani o sa fie curat-curatel. Eu asta as face, da' e o parere subiectiva.
Bine, perete sa fie, plm macar sa fiu si eu pe trend, da' oricum il las la spalat in clor, otet, mortii ma-sii sa nu mai aud de fosfati ca mor cu zile.
Ca principiu, polistiren extrudat, ceresit de-ala de ziceai tu, piatra uscata maruntita si lipita acolo, vine acu intrebarea. polistirenu' suport tre' sa fie tencuit pe 2 fete? sau spatele poa' sa ramana asa cum e? (zise lenesul din mine).
@george.
Pentru ca sunt un model pentru lene  , si pentru ca bazinul l-am cam facut la repezeala, cel vechi isi luase un colt de masa in lateral, (aplauze nevestii  ) si n-aveam chef de o inundatie care m-ar fi trimis in tara lipsita de sex/mancare calda.
|
 |
|