[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsbircea
Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea

Dupa ce am pierdut montipore din cauza nudibranch-urilor adica le-am scos si facut baie in lugol dar din pacate n-au scapat toate.
in rest fosfatii stau pa la 0.015
nitratii sub 2 , calciu si magneziu in parametri, ph-ul oscileaza intre 8 si 8.2 cu alcalinitatea am ceva probleme adica e pe la 7.7 dKH .
in rest poze:

image
image
image
image
image
image
Update HD

Eu rezerv chillerul pentru cand o fi cazul sa-l poti desface.
CatalinBarbu wrote:
Oricum nu stiu ce sa zic legat de flow

Ideea cu flow-ul e ca cu cat apa trece mai incet prin reactor/ciorap cu atat gfo-ul poate lega mai mult fosfat. astfel incat la fiecare trecere apa sa iasa cat mai "curata" posibil.
ia-ti din petshop un robinet de eheim sau ceva similar ca un restrictor de flow. deaia nu-ti scad fosfatii... ai debitul prea mare. eu folosesc o pompa de 300l/h cam la 30% din capacitate.

ceva de genul asta: http://www.happypets.ro/835-eheim-robinet-12-16-mm-4004512.html
rowaphos obligatoriu cu bureti.
bagirowaphosul, scoti direcct afara primii 2 litri de apa care va fi mega rosie si apoi reglezi debitul la pompa cat mai mic, doar cat sa se miste putin la suprafata. cheia e sa nimeresti debitul astfel incat sa ai fosfati 0 la iesirea din reactor.

PS de curiozitate daca ai phosguardul in reactor masoara fosfatii la iesire.
Shubi wrote:Eu unul spun sa treci la Rowaphos dar sa nu supradozezi ca vei avea surprize

+1
asa m-am chinuit si eu cu phosguard si dupa 4 kg am trecut la rowaphos. nu te astepta la minuni peste noapte dar dupa vreo 2 ture de rowaphos o sa se vada diferenta.
si incearca sa skimmezi mai umed.
Din capitolul baga-mi-as si imi fac acvariu de carantina ca imi bag picioarele.
Cine are experienta/ stie ceva tratamente pentru montipora eating nudibranches.
Daca-mi pierd toate montiporele ma las de meserie.
cel mai bun pentru acvarii cu led e asta: Canon EOS-1D X
Eu nu inteleg cum iti traiesc sps-ii aia la cum iti arata bazinul.

Zic sa faci schimbul de apa dar INAINTE SA CURETI BINE PIETRELE ALEA DE DETRITUS SI ALGE.
Verifica debitul prin reactorul de fosfati (PHOSGUARD, ROWA, sau ce folosesti tu), daca e prea mare debitul nu-si face treaba.
daca n-ai skimmer invata-te si fa schimb de apa la saptamana.
da mai putina mancare, nu mai baga mancare pentru corali. la cati ai tu si la cat de mari sunt o data pe saptamana iti ajunge.
aspira algele de pe nisip pentru ca aia cu nitrati "0" e poveste la cata alge ai tu acolo sa ti-i consume.
intr-un cuvant lasa odata bazinul ala in pace. in nici o viata nu o sa se stabilizeze daca-l tot F**i. dai mancare, schimbi apa si ATAT!
aveau la un moment dat la coralis parca isi luase koala.
eu ma gandeam sa dau o comanda la dejong, dar mai pe la sfarsitul lui iunie dupa ce imi asez bazinul cel mare, daca mai poti astepta pana atunci vorbim.
elven wrote:frumusica 1.9 tdi nu ?

Mersi, nu chiar 1.9

2.5 v6 quattro 240cp/500nm
duze HFLO-X Race de 0.26
remap pana la 240cp
Turbina Garrett GT3071R cu antisurge

e grea ca dracu... 1.9 era cam micut
pentru ca dement si pentru ca seria filmelor

EDIT: uitasem esentialul: manuala in 6 trepte
Daca tot v-ati intins la poze:

Nume: Bogdan
Varsta: 30
Starea civila: aproape casatorit
Ocupatia: inginer auto de meserie. in prezent constructor.

Asta-s io zambind in starea naturala

image

si asta e ultima achizitie.

image

acum cochetez cu un g klasse la sfatul lui @koala da' mai vedem.
nasol ie ca nu costa sub 200 de lei si nici donatie n-are cum sa fie.
Zic ca daca tot ne-ai intaratat la comantarii tot da. Ca oricum sunt zilnic la bucuresti asa ca macar in felul asta sa fac teste, da' neaparat cu platforma online, sau macar pe mail ca uit si ce-am mancat dimineata, nu mai vorbim de valori de teste. Eventual daca e online niste cantitati de dozaj pentru a aduce nivelurile la normal( in cazul in care sunt aiurea). Pe diferite substante/producatori
koala wrote:O sa pretind ca n-am citit ultimele voastre postari ...

Care? Aia cu alcoolu' si starile nervoase?
de unde ai comandat tropic marin?
ca oricum mai am vreun kil de kent si as cam schimba sarea. dracu s-o ia,....nu stiam de ce ma lupt de 4 luni cu fosfatii si nu-i dau de cap . am crezut ca se elibereaza din piatra vie, si am consumat pana acu vreo 4 cutii de rowaphos. smilie.
Concluzii dupa teste.

1 tre sa imi schimb rasina schimbatoare de ioni deoarece am in apa de osmoza fosfati: 31x3.066/1000=0.095
image

2 cred ca e o problema cu sarea kent deoarece am in apa preparata ieri: 144x3.066/1000=0.44
image

testele sunt facute de 2 ori fiecare ca nu imi venea sa cred.

revin cu teste dupa ce imi schimb rasina.

@kirucd Dragos de unde ai comandat sare de la tropic marin?
Mai am eu ceva apa preparata de ieri. fac testul ce soir si revin cu rezultatele.
asa cevaaaaa, si de iepuras... . ai pm.
mestere iti donez eu un acvariu dar tre' sa-i schimbi geamul din spate. daca ti-l trebuie e al tau. 60/50/50 sticla de 8, fund dublu

Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Go to: