Scriu ca incepator, proaspat detinator de acvariu si avid invatacel.
Cu vreo 2 luni in urma am cumparat un acvariu din hornbach, unde evident am fost sfatuit sa imi iau si pesti din prima zi.
Evident ca nu citisem nimic in prealabil, pe principiul ce e asa greu, bai apa, pui pesti si ceva plante de plastic si ala e.
Bun, deci prima versiune arata cam asa.
Bineinteles ca dupa, m-am gandit.... imi mai trebuie niste plante! si cum substrat fertil nexam am mai luat de plastic.
Ciclarea mergea prost, acvariul era oribil pestii erau intr-un acvariu de plastic de 5 litri (adica 4 molly si 2 xifo), pana m-am enervat si am scos tot afara,
am cumparat substrat fertil (tetra parca) si plante si am luat-o de la capat.
Acvariul s-a ciclat in aproximativ 3 saptamani, si am inteles nevoia de un filtru extern.
Am cumparat un eheim 2224 si inca niste plante, am introdus si pestii la care am adaugat si 2 scalari care mie personal imi plac de mor,
ajungand aici:
Am mai facut putin design cu plante si ceva pietre de rau fierte in cateva ape, si
de saptamana trecuta am primit in "gazda" 2 carasei si 2 guppy ai unui prieten la fel de bine sfatuit
"cum sa-ti iei acvariul fara pesti", pana isi cicleaza acvariul.
Va multumesc pentru rabdare, si astept critici.
P.S. Acvariu de 60 de litri, filtru eheim 2224, neon 15W osram sylvana T8, incalzitor eheim Jager 50W
Bogdan