[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsbircea
Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
eu zic ca am filtrare, adica am un eheim 2224 si un eheim 2028, zic ca ar trebui sa imi ajunga, asa ma gandeam si eu cu incalzitorul de substrat, prefer sa bag banii intr-un sistem co2, despre care nu stiu mai nimic, as vrea sa-mi iau un pachet complet.
Acvariul nu are masa, va sta pe o grinda de beton la baza unei scafe in perete, latimea ei este de 30 de cm, o sa ii fac un mic dulapior in fata sub el in care mai ascund chestii, din pacate e singurul loc unde mi -sa aprobat montajul.
Buuuun...

Mi-am luat azi acvariu de 270 de litri. Needing help! adica, am si eu un brat de idei si vreo doua de intrabari si nedumeriri.
Nu ma grabesc sa-l pun in functiune, incerc sa ma hotarasc la un substrat, momentan sunt la JBL Manado, peste JBL Aquabasis, cochetez cu ideea unui incalzitor de substrat desi nu stiu daca e suficient. sau daca imi mai trebuie si alta incalzire...
Intrebarea de baza, eventual pentru stapanul suprem, Porcu: se da un acvariu 120x45x50h din sticla de 10, presupunand ca o parte a fundului acvariului de 120x15 cm nu ar avea sprijin si ar ramane in consola, cat de mare e riscul sa ma mut in cotetul cainelui?
ma gandeam ca acvariul sa aiba 140x60x50 doar standul sa fie mai lung. nici 800 nu suna rau.
Promit ca il schimb cu prima ocazie cand mut acvariul de langa perete, am fost convins sa il iau cand am luat si acvariul si la ultima miscare de trupe nu am avut altul sa imi mascheze furtunele si cablurile dintre el si perete.
E in proiect un stand de 2,4 m cu dulapior pentru sump si un acvariu de 300 de litri. imediat ce o sa mi se aprobe bugetul revin sa cer sfaturi.
Scriu ca incepator, proaspat detinator de acvariu si avid invatacel.

Cu vreo 2 luni in urma am cumparat un acvariu din hornbach, unde evident am fost sfatuit sa imi iau si pesti din prima zi.
Evident ca nu citisem nimic in prealabil, pe principiul ce e asa greu, bai apa, pui pesti si ceva plante de plastic si ala e.
Bun, deci prima versiune arata cam asa.

image

Bineinteles ca dupa, m-am gandit.... imi mai trebuie niste plante! si cum substrat fertil nexam am mai luat de plastic.

image

Ciclarea mergea prost, acvariul era oribil pestii erau intr-un acvariu de plastic de 5 litri (adica 4 molly si 2 xifo), pana m-am enervat si am scos tot afara,
am cumparat substrat fertil (tetra parca) si plante si am luat-o de la capat.

image

Acvariul s-a ciclat in aproximativ 3 saptamani, si am inteles nevoia de un filtru extern.
Am cumparat un eheim 2224 si inca niste plante, am introdus si pestii la care am adaugat si 2 scalari care mie personal imi plac de mor,
ajungand aici:

image

Am mai facut putin design cu plante si ceva pietre de rau fierte in cateva ape, si
de saptamana trecuta am primit in "gazda" 2 carasei si 2 guppy ai unui prieten la fel de bine sfatuit
"cum sa-ti iei acvariul fara pesti", pana isi cicleaza acvariul.

image

Va multumesc pentru rabdare, si astept critici.

P.S. Acvariu de 60 de litri, filtru eheim 2224, neon 15W osram sylvana T8, incalzitor eheim Jager 50W

Bogdan

Ma numesc Bogdan. Sunt din Câmpina si am 29 de ani.
M-am apucat recent de acvaristica, încerc sa învat cât mai multe.
Va multumesc anticipat pentru rabdare.

Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Go to: