[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bsbircea
Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Ma enerveaza de mor, da' de ciclat acvariul nu ma mai apuc, adica mi-a ajuns cu schimbu de apa la 3 zile, mortii lor de fosfati asa ca perete de stanca ie esclus. si chiar daca pun un colant pe spate acu, ce dracu fac in cutia de la bean animal?

ce-ar fi totusi sa-i fac o jucarie deaia de perete ca al tau, numa ca nu-l lipesc de geam, il bag jos in nisip si sus ii bag in el ceva magneti sa-l tina lipit de spate?
Ma gandesc ca nu s-ar decicla mizerabilul, eventual s-ar cicla foarte greu magaria de perete, si probabil dau de ceva diatome... in rest ce-ar putea sa mai apara?
ceva poze...

image
image
image
Cred ca termin in seara asta lumina la sump/refugiu. Cine isi face pomana cu um pumn de Chaetomorpha, platesc/cinstesc/dau de baut.
Nu vrei tu sa faci o poza decenta la tot ansamblul sa ne facem si noi o idee.
Preferabil repede ca daca mai deschid o sticla de vin n-o sa mai vad cum trebuie.
Bah berea, e de fapt vin de-al meu si-mi place tare.

@Blue fa o poza buna si zi-ne ce-ai legat si unde ca clarificam.
Bere am, ma duc dupa popcorn, Blue te rog filmeaza ca n-am mai vazut o comedie buna de multi ani.
Serios, de ce nu tii skimmerul in dulap dedesubt?

Asa ca baiatu' asta.
http://www.reef2reef.com/forums/reef-octopus/91796-official-reef-octopus-skimmer-club.html
sigur nu ai pus plus la minus?
Adica la schimb de 140 scot 140 si aduc 136 deci vreo 276 de litri. Deaia ma dor salele.
Cu all in one o sa iti vina sa iti bagi Bat-mobilul undeva, ca arata ca dracu' cu skimmere si acareturi in spate, sau atarnate de bazin. Eventual faci o treaba si vorbesti cu vecinul de mai jos sa te lase sa tii sump-ul la el

Acu' vorbind serios, ai varianta fara sump in care iti pui skimmerul si reactoarele extern, in loc de filtrul extern pe care oricum il aveai in dulapior. si iti faci un bean animal intern cu mai multe intrari/ iesiri pentru fiecare acaret pe care il vrei conectat.
Si tre sa te gandesti la un rockscape misto cu multisoara piatra in display sa compensezi filtrarea biologica.

Apropos de hanna, de ce dracu la prima masurare am reading diferit decat la urmatoarele 3 pe aceeasi fiola de test?
Are hanna un timp de asteptare pana sa faci masurarea, in afara de ala al ei de 3 minute?
Teste... teste...

KH = 7.7
PH= 8.1 (se terminase scrubberul, dar pentru ca nu are voie sa fie la vedere/usor accesibil n-am vazut)
Ca= 460
Mg = 1390
NO3 = 2.5 sau asa il vad eu

http://i100.photobucket.com/albums/m4/Bogdan_Sbircea/Mobile%20Uploads/IMAG0148_zpsuxwr50du.jpg

PO4 = 0.012 masurat pe hanna phosphorus ULR
darthradu wrote:Eu as face cea mai combinatie combinatoare, adica un simplu reactor cu nisip sa faci boost la nitrati si dozaj de vodka

Nu cred ca e cazul momentan, si mi-e ca destabilozaz sistemul, momentan am facut 50% schimb de apa si am schimbat phosgurad-ul cu rowaphos si am scazutfosfatii la 0.012 ppm.
Plm, vedem cum evolueaza, daca nu vrea o sa trec la alcooale tari, un gat eu, un gat bazinul.
Nea' dane sa traiesti o mie de ani, daca iti trebe vreodata aci il gasesti.

PS Mi-ai facut ziua cu poza aia, si-asa eram amarat.
Daca nu e bare bottom si ai ceva strat de nisip ma gandeam ca poti sa faci animalu' fasole central dar sa-l scoti prin spate, adica sa-i trantesti un cot la 90 grd pe fund si sa iasa prin lateral, asta cu conditia sa il poti acoperi cu rockscape-ul.
Ceva de genul asta: (scuze de calitatea autocad-ului )

scuze, puteam fi mai explicit. E fzn 1.
Jupane, stapane asta e al meu
[/url]http://www.aquael.com/en/products/akwarystyka/filtry-zewnetrzne/25-versamax#specifications[url]

Daca-l vrei e al tau.

Bogdan
Blue14 wrote:Alcoolul nu face fata la po4!!!!

N-are nici o treaba ce zici tu acolo. se dozeaza vodka pentru a scadea atat nitratii cat si fosfatii numai ca vodka reduce nitratiii cu o rata de 16NO3 la 1PO4 adica daca ai nitrati mici si ajungi la 0 cu ei vodka (sau orice alt alcool) nu mai reduce fosfatii.

L.E. Si inca n-ai raspuns corect la intrebarea cu cata apa car eu.
N-am bagat panaacu, speram sa nu am nevoie, am o palinca de pruna... mmmmmm. prefer sa o bag in mine
vedem ce se desfasoara dupa schimbul asta de apa.
Blue14 wrote:Schimb de apa de 50% o sa fac si eu la mine, dar am de schimabt doar 20 litri, nu 100.

La sistem de 280 de litri ia ghici cata apa car io?

koala wrote:Fosfatii aia se elibereaza din piatra... si, o sa mai dureze o perioada.
Trebuie sa continui cu antiphosul (PhosGuard, RowaPhos, orice)...

Ca idee generala, tine minte 3 cuvinte: Pla, paru', ospataru ... pardon, am vrut sa zic: Solution is dilution!

- schimba 50% din apa, si o sa injumatatesti si nitratii/fosfatii.
- materialul antiphos lucreaza "mai cu spor", daca nivelul PO4 e decent.

La cate zile fac schimbu' asta? Sau ie in functie de ce masor in bazin?

Forum Index » Profile for bsbircea » Messages posted by bsbircea
Go to: